Чрез какви храни да си набавим казеин вечер преди лягане?

19.11.13
23:14

Здравейте,

Тъй като повечето извари на пазара са от суроватка (бърз протеин), следователно няма смисъл да ги ядем преди лягане, искам да попитам каква е най-удачната и разбира се не много скъпа комбинация вечер?

Единственото, за което аз се сещам е яйца + сирене. Дайте и други идеи, подходящи за различни режими.

Че що пък суроватъчния протеин да не става преди лягане? Ефект пак ще има. Аз преди лягане ям кисело мляко, заради бавните въглехидрати.

19.11.13
23:37

Баш заради бавните въглехидрати,ще ядеш млякото преди лягане.Как не съм се сетил и аз.

Хвана ме в лъжа ;(

Думкам го аз с 3 кила сол и половин литър вода, ‘щот лесно минава на айрян и задържа яко вода да изглеждам сякаш съм на долнопробен креатин от 2002ра.

19.11.13
23:48

Да взимаш кретатин и да правиш лостове,е тва е релеф.

ок, мухамет.

19.11.13
23:52

Питах едно, а се получава някакъв супер неадекватен спам. :D Преди не се пишеха чак такива дивотии в този форум...

И все пак ако се абстрахирам от горните простотии:

Бих искал да разнообразя менюто си с казеин, за да не се налага да си купувам такъв на прах от някой магазин за добавки.
Благодаря предварително за всеки смислен отговор.......  И ако е практика в тоя форум всяка тема да се осира, моля поне тук се въздържайте.

Мнението беше редактирано от Boyan Donev на 19.11.13 23:53.

http://gotvach.bg/n9-28345-Казеин

Първото, което открих.

20.11.13
09:56

Абе пиеш 1 литър прясно мляко преди лягане и готово... много сложно..... (dull)

20.11.13
16:57

150 гр. извара преди лягане ;)

20.11.13
20:03

казано от Dimitar Kostadinov на 20.11.13, 16:57:

150 гр. извара преди лягане ;)

Да,ако изварата е направена от мляко,в нея ще има казеин ,но ако е от суроватка е само заблуда че приемаш казеин с нея.Той човека дори си го е казал в темата..

Мнението беше редактирано от El_tiggeraso на 20.11.13 20:04.

21.11.13
12:42

За мое съжаление досега няма някакъв задоволителен отговор...

Към пича по-горе с литъра мляко, братле, в 1 литър мляко има около 50 грама лактоза, аз като съм на диега без въглехидрат какво да ги правя тия 50гр.?

Да не говорим, че прясното мляко от крава не е много полезно за мъжете заради голямото количество естрогени в него.

Засега остава сирене като единствен естествен източник на казеин и най-удачният избор каточели е казеин на прах...
Аз извара с казеин (направена от мляко) не мога да си спомня да съм виждал. Ако някой знае за такава, нека сподели.

Мнението беше редактирано от Boyan Donev на 21.11.13 12:43.

21.11.13
13:23

Ами изварата от мандрите каква е ?

казано от Dimitar Kostadinov на 21.11.13, 13:23:

Индустриалната извара се прави от суроватка/цвик. Това предполагам знаеш, че е отпаден продукт от производството на сирене или кашкавал. От мляко може да си направиш извара в домашни условия, не е трудно, аз съм си правил. С цвика всъщност хранят прасетата, бъркат им го със протеинови смески, да качват по-бързо милите. :D

Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 21.11.13 13:37.

21.11.13
14:47

казано от Севастократор Стрез на 21.11.13, 13:32:

казано от Dimitar Kostadinov на 21.11.13, 13:23:

Индустриалната извара се прави от суроватка/цвик. Това предполагам знаеш, че е отпаден продукт от производството на сирене или кашкавал. От мляко може да си направиш извара в домашни условия, не е трудно, аз съм си правил. С цвика всъщност хранят прасетата, бъркат им го със протеинови смески, да качват по-бързо милите. :D

Те прасетата всичко хапват, значи ли че нямат вкус? Това са интелигентни животни и хапват цвик, защото знаят, че е полезно!

21.11.13
16:03

Бояне, аз ще ти дам задоволителен отговор. Това ми беше един от първите въпроси във форума преди години за бързите и бавните протеини и какво да ям преди лягане. Отговора, който получих тогава е актуален за мен и досега, а именно - “недей много много да ги мислиш тия бързи, бавни схеми - яж 2 пържоли и лягай да спиш”. Наистина, няма смисъл от толкова мислене.

21.11.13
21:03

Прогресът при натурални тренировки и хранене, ти вече го знаеш, особено на нашата възраст е прекалено труден и бавен и без друго, затова не е лошо да се възползваме от всеки лост, от който можем. Разбира се всеки според целите си. Благодаря все пак. :)

Мнението беше редактирано от Boyan Donev на 21.11.13 21:05.

докато мислиш какъв цвят бански да си обуеш, другите вече са в морето и плуват. По-малко философстване и повече действие, видът извара преди лягане не е съществен

24.11.13
17:24

Индустриалната ..... е отпаден продукт от производството на сирене или кашкавал....

Отпаден?! По скоро вторичен!

30.11.13
22:41

Вие още малко ще изкарате ,че изварата е ВРЕДНА !

казано от megabolic x на 24.11.13, 17:24:

Индустриалната ..... е отпаден продукт от производството на сирене или кашкавал....

Отпаден?! По скоро вторичен!

Абе тук да не сме на викторна? Грам не ми се вдига адреналина от коментара ти, защото е безмислен. Казал си: “бялото е бяло”. Вторичните продукти по дефиниция са отпадъци, ненужни съставки от някакъв процес, които могат да се потребяват самостоятелно или за производство на други продукти. Пример: при дестилиране на бензинови или газолови фракции от нефт отпадъчен продукт е мазута, който на свой ред се използва за производство на масла или като гориво. Така че, изразил съм се напълно правилно, не ми вменявай лоша лексика.

казано от Dimitar Kostadinov на 30.11.13, 22:41:

Вие още малко ще изкарате ,че изварата е ВРЕДНА !

Никой не е казал, че изварата е вредна. Просто в нея няма казеин. Даже производителите си го пишат на етикета, то не е тайна. Пък и всеки, който има нещо между ушите си не може да бъде 100% сигурен какво си купува от магазина, защото както се досещаш, в днешно време технологията на производството далеч не се интересува повече от световното здраве, колкото от печалбата.

30.11.13
23:39

казано от Денислав Кънев на 24.11.13, 16:46:

, видът извара преди лягане не е съществен

О,напротив.
По тази логика и тренирането и яденето не са съществени важното е да ги има?Мнението ти е неуместно.

30.11.13
23:41

Ами не, не е същата логиката. И да, няма никакво значение какъв вид извара яде и дали изобщо яде извара преди лягане.

01.12.13
00:54

казано от Севастократор Стрез на 30.11.13, 22:59:

..... Вторичните продукти по дефиниция са отпадъци, ненужни съставки от някакъв процес.....

Да да, така е.... ама не “отпадъчни” (или отпадаци, както по-точно си се изразил) в смисъл на боклуци, които са готови за изхвърляне, а “отпадъчни”, като нещо което е отпаднало или останало, но не е за изхвърляне!!!

01.12.13
14:50

казано от Петко К на 30.11.13, 23:41:

Ами не, не е същата логиката.

А каква е ?

казано от Петко К на 30.11.13, 23:41:

И да, няма никакво значение какъв вид извара яде и дали изобщо яде извара преди лягане.

Да бе ясно,може и изобщо да не яде(че и през целия ден ,че и нищо даже),ама тука говорим ако яде какво става и то точно преди лягане и то точно суроватъчна извара . :)

Истината е ,че ако някой разчита ,че след приема на извара направена от суроватка,ще си набави един от 2-та вида КАЗЕИН, греши.Изварата направена от суроватка съдържа в себе си суроватъчен протеин ,а не казеин.Така,че консумира ли се извара от суроватка,все едно се консумира суроватъчен протеин.Видът на изварата е съществен преди лягане ,заради бавноусвоимия протеин вътре(спрямо суроватъчния) или отсъствието му.

01.12.13
16:00

Cottage cheese - стойност за опакова 200гр
180 кал
24 гр протеин
мазнини 2.5
въглен -0,5- 1

цена 1,50

20% съдържание на казеин .

01.12.13
17:53

Няма смисъл от казеин. Никаква роля не играе. Набавяш ли си достатъчно количество протеин си нанкай спокойно,ако ще да си ял за последно в 2 на обяд.

03.12.13
10:40

Не знам защо си умирате да пиете казеин при положение, че казеинът е един от най-големите алергени. Аз даже бих се радвал, ако изварата или млякото ми е без казеин. Дали ще ядеш пържола, яйца или мляко преди лягане няма никакво значение.

03.12.13
18:08

Млякото е добър източник на казеин, ако те е страх от лактозата - пий кисело мляко. В него заради млечнокиселата ферментация лактоза няма. Изварата е в преобладаващата си част суроватъчен протеин. Казеина остава в сиренето и кашкавала в производствения процес. Така, че ако искаш казеин има няколко възможности - кашкавал, сирене, мляко(кисело). За файдата от казеина е друга тема, непокриваща се с въпроса ти.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1