Алкохол след тежка тренировка

20.11.13
13:05

Здравейте! Искам да питам нещо,което наистина ме притеснява,колкото и тъпо да звучи.Снощи изпих 50 грама уиски в дискотеката,а преди това имах тежка тренировка-клекое+agillity ladder и след това совалки.Днес също ще тренирам тежко горната част.Тези 50 грама могат ли да окажат някакво влияние,дори и минимално ? Изчетох няколко статии за алкохола,но не прочетох когато става въпрос за наистина малко алкохол.А във форума..повечето мнения са,че социалните събития не трябва да се избягват,освен ако не сме професионалисти.Въпросът ми е не какво да избягвам и какво не,а малко количество алкохол,като 50 грама уиски,могат ли по НЯКАКЪВ начин да повлияят на тренировката в деня и тази в следващия ден.

20.11.13
13:43

Няма проблем, само гледай да не е преди :P Иначе аз обичам да сръбвам по мъничко след тренировка (а и не само тогава де, и то не мъничко), та мисълта ми е, че ме отпуска, успокоява ЦНС, та даже и тестостерона покачва според някои изследвания ;) С две думи - по-добро възстановяване!

20.11.13
14:35

Не го мисли ;) Аз като пия 50гр и ставам друг човек, а тоя другия как пие....
Но ако целиш чистене на мазнини, качване на чиста маса и т.н. по-добре забрави малко за пиенето.

20.11.13
16:35

Ами алкохола убива разтежния хормон, така че 50 грама могат малко да ти намалят резултатите, но няма проблем да пиеш по мъничко, освен ако не се занимаваш професионално. Бодибилдърите не близват алкохол. Попринцип, ако го караш наистина на сериозно не пий алкохол. Няма бодибилдър, който да пие дори и по 50 грама.

20.11.13
20:09

50 гр?! Стига бе.
Ако ще ходиш на Олимпията,съжалявам огромна грешка ... Но ако няма да ходиш вече е друга работа.

20.11.13
21:49

Малко или много си човек :) трябва да си навредиш.

20.11.13
21:54

Къде си тръгнал да се притесняваш, я виж колко профи спортисти пият и играят чака рака преди и след мач... преди и след загуба... (nbad2)

АЧ

20.11.13
23:39

В понеделник имах тренировка по кикбокс. Прибрах се и ме извикаха на дискотека, преди това вкарай 2-3 ракийки и в дискотеката 3-4 уискита. Вярно напих се, но във вторник си станах, ядох си, беше ми още лошо... стана вечер и си направих и фитнес тренировката.

21.11.13
02:37

Аз пък най-обичам след тренировка да се съберем с приятели на домашно, да опечем пържолки (1кг за мен), да направим салатките, да си вземе всеки от вкъщи домашна ракийка, да си пийна 1 шишенце, с яко мезенце и задължително чиста вода за разредител. На другия ден като стана, в залата имам повече сила и се помпя 2 пъти повече :D :D :D :D Алкохола помага!

21.11.13
02:52

казано от Vein на 20.11.13, 16:35:

Ами алкохола убива разтежния хормон, така че 50 грама могат малко да ти намалят резултатите, но няма проблем да пиеш по мъничко, освен ако не се занимаваш професионално. Бодибилдърите не близват алкохол. Попринцип, ако го караш наистина на сериозно не пий алкохол. Няма бодибилдър, който да пие дори и по 50 грама.

Не знам,ама има доста билдъри,дето пукат бира с халби,верно бирата е въглехидрат и е много слаб алкохол,но пък какво са 50гр. концентрат,хахаха,това е страшно малко бе...

21.11.13
09:47

Няма никакъв проблем особено пък в това малко количество. По-скоро ще ти донесе повече позитиви отколкото негативи.

Не виждам нито един позитив в прием на вещество с категорично доказана токсичност за човешкия организъм, независимо от дозата, но... явно аз не съм достатъчно добре информиран в случая.

21.11.13
10:03

казано от lordinov на 21.11.13, 02:52:

казано от Vein на 20.11.13, 16:35:

Не знам,ама има доста билдъри,дето пукат бира с халби,верно бирата е въглехидрат и е много слаб алкохол,но пък какво са 50гр. концентрат,хахаха,това е страшно малко бе...

Една бира е към 60гр концентрат 40градуса. Друг е факта че като вкараш няколко и вече взимаш да ги изпикаваш и компенсираш с нова.

22.11.13
15:35

Тази тема ми дойде много добре като четиво в петък следобед :)

Та колега, не слушай Кольо Пияндето, пий на корем, направо ако питаш мен, пий по една бира вместо протеин, чувал съм че спомагат за растежа на мускулите ;)

Ама разбира се... аз нищо смислено не мога да му кажа, няма причина да ме слуша! :D

22.11.13
16:29

До колкото знам алкохола забавя метаболизма => забавя синтеза на протеин. Бирата е алкохол :D така че не виждам как ще помогна за разтежа на мускулите.

22.11.13
22:18

казано от antipodean aub на 22.11.13, 15:35:

Тази тема ми дойде много добре като четиво в петък следобед :)

Та колега, не слушай Кольо Пияндето, пий на корем, направо ако питаш мен, пий по една бира вместо протеин, чувал съм че спомагат за растежа на мускулите ;)

Е какво като се пише пиянде бе, човека говори от личен опит. Защо мислиш, че е волейболист, като удари 4-5 ракии и отива да разцъка малко на игрището, буум прасс и  топката хвърчи така здраво, че противниците доброволно я оставят да бележи точки. :D Нищо лично, малко смях да става. :)

С алкохола идва фокусът... що ме карате да издавам “вътрешни” тайни сега?! :D

Дано всички, които погледнат темата след време (о, да, ще има такива!) да разбират от майтап... ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1