30.05.13
20:35
.
Темата беше редактирана от Пипи на 04.06.13 16:29.
30.05.13
21:29
Че то при тази диагноза именно е препоръчително да се консумират предимно тези храни.
казано от Petq Pavlova на 30.05.13, 21:29:
Че то при тази диагноза именно е препоръчително да се консумират предимно тези храни.
Кои храни - млечни?? Няма такова нещо.
СПКЯ не е болест, а синдром, т.е. като се намери и отстрани причината - изчезва като оплакване. За съжаление обаче причината за него често се оказва метаболитен синдром, чиято причина е единствено храненето.
Точно млечните и месата са бъкани с хормони, а моите не са в норма, което допълнително утежнява положението според мен. Нямам метаболитен синдром... Сега ще видим след като си изчистя храната как ще ми повлияе
30.05.13
21:35
казано от Маргарита Манева на 30.05.13, 21:32:
СПКЯ не е болест, а синдром, т.е. като се намери и отстрани причината - изчезва като оплакване. За съжаление обаче причината за него често се оказва метаболитен синдром, чиято причина е единствено храненето.
Месото. :) и масло, и кашкавал, и сирене, в които има малко количество лактоза също могат да се консумират.
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 30.05.13 21:36.
казано от Petq Pavlova на 30.05.13, 21:35:
СПКЯ не е болест, а синдром, т.е. като се намери и отстрани причината - изчезва като оплакване. За съжаление обаче причината за него често се оказва метаболитен синдром, чиято причина е единствено храненето.Месото. :) и масло, и кашкавал, и сирене, в които има малко количество лактоза също могат да се консумират.
Същото важи и за месото. Сурова храна трябва и детоксикация.
Марги какво точно имаш предвид под детоксикация- само плодове и сокове? и колко често трябва да се прави :)
30.05.13
21:40
казано от Маргарита Манева на 30.05.13, 21:36:
казано от Petq Pavlova на 30.05.13, 21:35:
СПКЯ не е болест, а синдром, т.е. като се намери и отстрани причината - изчезва като оплакване. За съжаление обаче причината за него често се оказва метаболитен синдром, чиято причина е единствено храненето.Месото. :) и масло, и кашкавал, и сирене, в които има малко количество лактоза също могат да се консумират.
Същото важи и за месото. Сурова храна трябва и детоксикация.
Имам няколко познати, които имат поликистоза на яйчниците.
Препоръчителният хранителен режим е такъв подобен на НВД.
30.05.13
21:41
казано от Pipilota Transperata на 30.05.13, 21:39:
Марги какво точно имаш предвид под детоксикация- само плодове и сокове? и колко често трябва да се прави :)
Не се препоръчват плодове и млечни продукти с високо съдържание на лактоза.
Веднъж седмично 24-36 часови гладувания (без плодове и сокове, само Н2О) би трябвало да се отразят добре.
Под детоксикация обаче имам предвид нещо по-цялостно, което няма как с един пост да ти обясня.
ПП: Оставям на Петя да обяснява, защото явно е наясно с поликистозата и начините за справяне с нея. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 30.05.13 21:45.
казано от Petq Pavlova на 30.05.13, 21:41:
казано от Pipilota Transperata на 30.05.13, 21:39:
Не се препоръчват плодове и млечни продукти с високо съдържание на лактоза.
Мммм не знам от къде имаш тази информация за продовете, но не мисля, че си права..Чела съм доста по тази тема и плодовете, зеленчуците, ядките, бавните въглехидрати, пълнозърнести храни са правилния избор
казано от Маргарита Манева на 30.05.13, 21:43:
Веднъж седмично 24-36 часови гладувания (без плодове и сокове, само Н2О) би трябвало да се отразят добре.
Под детоксикация обаче имам предвид нещо по-цялостно, което няма как с един пост да ти обясня.ПП: Оставям на Петя да обяснява, защото явно е наясно с поликистозата и начините за справяне с нея. ;)
Мерси :) Но още не съм готова за такива фастове по 36 часа и то само на вода. Може да почна с по-малко и така. Иначе мисля че знам за каква детоксикация говориш, тя е по-продължителна.
Честит дневник и успех :)
Мнението беше редактирано от Do`it на 31.05.13 08:39.
Добро утро на всички :) Всеки ден започвам деня си с:
Закуска:вода+лимон+спирулина; Шепа годжи бери и крем, който се състои от 5гр чиа,5 гр ленено семе, 4 какаови зърна, 20 грама сусамов тахан и 5 грама мед
350 грама ягоди
Обяд:100 грама Хляб Вита Стар
3 яйца на очи
200 грама броколи
200 грама гъби
50 грама орехи+тиквени семки сурови
салата зеле и моркови+230 грама царевица
~1480 кcal : 56 гр П/70 гр М/ 99 гр В[color=purple][/color]
Добавки: Daily VIts Now; Omega 3,6,9 Now
Тренировка: 2000 скока на въже
коремни преси от едно клипче в нета
планкове
Мнението беше редактирано от Пипи на 02.06.13 16:11.
31.05.13
09:30
Причината може да не е единствено в храненето!
Примерно, силно EMF облъчване, без други объркани неща, може да доведе само по себе си до СПКЯ.
Други заподозрени - психически или физически стрес(намален прегненолон -> няма прогестерон), дехидратация на организма (EMF облъчване може да е причината), нарушен циркадиален ритъм, липса на важни химични елементи(магнезий, селен, цинк, йод, калций и др. ), натравяне с про-естрогенни вещества или други ендокринни дисръптъри.
Също много важно е каква вода пиете!!!
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 31.05.13 09:32.
Имам едно въпросче :) Случайно някой да знае колко грама протеин има в 5 грама спирулина?
31.05.13
17:37
чудя се защо хора, които не сме лекари по образование, даваме съвети по медицински проблеми? здравословен начин на живот, упражнения-ок, но това, че сме чели някъде нещо, не ни прави медици.понеже (за щастие) не съм имала повод да разбера какво е синдрома на поликистозните яйчници, се оказва че има по-респектиращи и квалифицирани източници на информация от един фитнес форум. когато някой има медицински синдром или пр., мисля, че би трябвало да вложи повече старание в намирането на квалифициран лекар-ендокринолог, а не да си прави експерименти.
http://www.mayoclinic.com/health/polycystic-ovary-syndrome/DS00423 когато търся нещо конкретно,изследванията на Мейо клиник са мой любим източник, който малко хора ще смеят да оборят
http://www.uchospitals.edu/specialties/pcos/pcos.html
http://humrep.oxfordjournals.org/content/28/5/1361.abstract
31.05.13
20:04
Здравейте!! въпроса ми не е точно за тука, но съм нов и малко не разбирам :)
тренирам от 3 месеца и половина фитнес преди седмица започнах да бягам за релеф всеки ден по 3км. а в събота сутрин 3км и вечер 3км , та вапроса ми е пречи ли нещо или дали вреди ??
31.05.13
20:09
Наистина не е тук мястото. По-добре го напиши тук: http://www.bb-team.org/forums/viewforum/10.
Утре мисля да пробвам един 24часов фаст, пък да видим ще успея ли... Пожелайте ми успех хуху
Мнението беше редактирано от Пипи на 31.05.13 21:38.
31.05.13
21:42
Правила ли си друг път фастове? Ако не си, по-добре не се впускай в толкова дълъг, пробвай първо с по-кратък ...
Не съм правила, но ако вземе да ми става лошо нещо ще хапна разбира се :) Просто искам да се тествам
31.05.13
22:11
След като не си правила, внимавай много и ще е по-добре да си поставиш за цел по-малко часове.
Препоръчвам ти да прочетеш книгите на Пол Брег, Атерхов и Лидия Ковачева(тя е с олекотения вариянт). Става въпрос за лечебно гладуване, където дори медицината е непосилна... Аз обичам да го наричам “вътрешен душ”. И помни, че почне ли се един режим се следва от А до Я.
казано от Queen Kobra на 31.05.13, 17:37:
чудя се защо хора, които не сме лекари по образование, даваме съвети по медицински проблеми? здравословен начин на живот, упражнения-ок, но това, че сме чели някъде нещо, не ни прави медици.понеже (за щастие) не съм имала повод да разбера какво е синдрома на поликистозните яйчници, се оказва че има по-респектиращи и квалифицирани източници на информация от един фитнес форум. когато някой има медицински синдром или пр., мисля, че би трябвало да вложи повече старание в намирането на квалифициран лекар-ендокринолог, а не да си прави експерименти.
http://www.mayoclinic.com/health/polycystic-ovary-syndrome/DS00423 когато търся нещо конкретно,изследванията на Мейо клиник са мой любим източник, който малко хора ще смеят да оборят
http://www.uchospitals.edu/specialties/pcos/pcos.html
http://humrep.oxfordjournals.org/content/28/5/1361.abstract
Принципно си права...но не напълно:
1. СПКЯ е синдром, а не болест, т.е. когато се прамахнат причините за него, той просто изчезва. Обикновено когато тялото бъде поставени в подходящте условия има слконноста да се самовъзстановява и лекува, тъй като здраве е естественото му състояние.
2. Мислиш ли че са много лекарите, които специализират в превенция на болестите (т.е. хранене, добавки, спорт)...тях ги учат как да лекуват готови заболявания. Аз лично не съм срещала такива.
3. Аз винаги съм давала съвети на хората как да бъдат здрави, а не как да се лекуват. ;)
Лекарите, поне тези които съм посещавала знаят само едно, а именно противозачатъчни- е като не искам да се тровя с тях...
Вчера уж щях да бъда само на вода, но огладнях много и хапнах една зелена салата и към 300 грама ягоди :) Пак е нещо.
Днес започвам с:
Шепа годжи бери, крем от чиа и ленено семе+ вода, лимон и спирулина
350 грама ягоди+3 бразилски ореха
3 яйца
100 грама маслини
50 грама орехи
Довечера ще хапна някаква салата+ 1 печен картоф+ череши и вишни около 300 грама
Днес имаше само дълга разходка- извървяла съм над 10 км :)
Лек ден от мен
37 б/ 76 М/90В
Мнението беше редактирано от Пипи на 03.06.13 17:28.
Закуска:Чиа+ленено семе+ 2 ръжени земелчета с шарена сол и чаена лъжичка сусамов тахан
Обяд: скумрия на скара
3 бразилски ореха
вода+лимон+спирулина
Салата домати, краставици
Движение: баскетбол
Добавките са обичайните: Daily VITS na Now, Omega 3,6,9 Now
Мнението беше редактирано от Пипи на 04.06.13 11:41.
Добър Ден! Отчета за днес е следния:
Закуска: чиа+ленено семе; половин ръжен земел с шарена сол; 2 кайсии+ ягоди; лъжица сусамов тахан
4 бразилски ореха
Обяд: пъстърва на скара
вишни+череши
около 30 грама орехи
вода+лимон+спирулина
Мнението беше редактирано от Пипи на 04.06.13 14:45.
Здравейте отново. Рестартирам дневника си, защото имам нужда от него. Искам да си следя храната да съм по стриктна към себе си и дай боже да изкарам така желаната от години преса. Накратко за мен- на 22 години, студентка, мерките ми ги има в профила. Начинаеща съм във фитнеса и като за начало мисля да започна с тази програма: http://www.bb-team.org/workout/1388_lesna-programa-za-otslabvashti-dami. Ще си описвам храната, като искам да ме поправяте където греша. В момента постя, но по принцип си ям месо. Мисля да тренирам 5 пъти в седмицаа за сега, като си изчислих, че не обходимите ми калории са 2144, мисля да съм на ОКБ-1500 калории.Поради гинекологични проблеми пих оргаметрил 3 месеца и съм качила някое друго килце. Купих си syntrax fyre и ще започна да го взема с цел помощ при изчистване на мазнините. Поръчала съм си и течен ел карнитин на нау, но ще дойде след 10 дни. Това е от мен за сега. Благодаря на всички, които го прочетоха. Лек ден!
Мнението беше редактирано от Пипи на 21.11.13 09:07.
Днес е само храна:
1) фреш грейпфрут
2) 1 ч.л тахан с половин мед и 1 какао
3)банан
4)200 грама тофу+1 соева наденичка
5)бразилски орех към 50 грама
6) гъбена супа
7) 4 обикновени бисквити
Мнението беше редактирано от Пипи на 21.11.13 18:37.
Утре ми идва Fyre и почвам фитнес и строг режим :D wish me luck :)) Планираната храна е:
22.11.2013
1)30 грама сусамов тахан+10 грама мед+5 грама какао+5 грама чиа+5 грама конопено семе+ 5 грама ленено семе=302,7
2) леща варена 200 грама= 224
3) грейпфрут 40
4) Соева наденичка 150
5) 200 грама тофу = 192
Това съм планирала. До тук са 900 калории. Много малко са. Ще хапна и нещо друго и ще го впиша. Ще има още ядки сигурно и някакъв плод. Как Ви се струва утрешното ми меню?
Тренировката ще е кардио и корем
Хапнах и към 40-50 грама микс кашу и бразилски орех и малко сушено помело.
Калориите са ~1400
Мнението беше редактирано от Пипи на 22.11.13 20:26.
Започвам опита от 56 кг и си харесах и още една програма, като мисля малко да я модифицирам и да не ходя двуразово, а на един път кардиото и тежестите. Ето я http://www.bodybuilding.com/fun/30-days-to-6-pack-abs.html
Тренировките вървят по план. Още не усещам някаква промяна от Файъра. Веднага след ставане, тренировка на гладно. За днес храната е:
1) веднага след тренировката: катма с банан и шоколад
2) кафе и зелени чайове и 1 фреш от грейпфрут
3) 200 грама ципура на скара
4) 50 грама ядки микс- орех, кашу, бразилски орех