Минималната възраст за добавки

22.11.13
20:40

Ами здравейте искам да ви попитам един въпрос, които бих искал да знам.
Аз и един приятел ходим на фитнес заедно, той иска да започне да приема добавки, но проблема е че е на 14 .. аз съм на 17 и още не съм взимал и не мисля да взимам в скоро време, но какво да го посъветвам него, понеже идея си нямам? То принципно си е негово решение, но ме попита и не искам да съжалява след години и аз да съм отговорен. Моля дайте ми съвет.

22.11.13
20:58

Зависи за какво по-точно става на въпрос? Иначе според мен няма проблем да взема протеин , аминки и такива неща :)

ПФФФФФФФФФ кви протеини майна на 14години да гледа да яде повече манджа по-малко бклуци и да тренира нещо каквото и да е вместо да стои на компютъра : ) никакви добавки... за да има полза от тях тряя имаш акъл за хранене и трениране както и да си достигнал някакво ниво на развитие без добавки...

Възраст за добавки няма някои на 14години започват да тренират и добавките са неприложими други на 14 са 3кратни световни шампиони по нещо си и без добавки ( че и зоб ) ще им е трудно да вървят главоломно нагоре.....

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 22.11.13 21:06.

22.11.13
21:27

Винаги може да си вземе витамини, които да пие със закуската (някоя дейли формула) и аминокиселини, които да пие след тренировка. Ако е сериозен и продължава с тренировките в последствие може да си купи и креатин монохидрат, който да пие по 5 грама на ден.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 22.11.13 21:28.

22.11.13
21:44

Дааа, на 14 аминки, на 15 креатин и когато стане на 18- направо зоб......

Мнението беше редактирано от shpv на 22.11.13 21:50.

казано от Strelok91 на 22.11.13, 21:27:

Винаги може да си вземе витамини, които да пие със закуската (някоя дейли формула) и аминокиселини, които да пие след тренировка. Ако е сериозен и продължава с тренировките в последствие може да си купи и креатин монохидрат, който да пие по 5 грама на ден.

изключително рядко гледам да изпадам в конфликти с някого в този форум ама... аминокиселините точно НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ В ТОЗИ СЛУЧАЙ ... по-добре да си купи готина тениска и готини дънки с тези пари. Витамните са нужни в много малки количества които при добре изградени хранителни навици ( на 14 най-хубавото което може да направи е да си изгради правилни хранителни навици а не ‘’да качва маса’’ или ‘’да помпи за релеф’’ та витамините може да си ги набави от храната пре-пре спокойно ) .. отново излишни пари. Креатин... няма да го коментирам.. докато амините и витамните няма да помогнат но няма и да навредят ( ако не са боклуци ) то монохидрата може да му обърка рано рано бъбреците.... дори и да се пие правилно.

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 22.11.13 21:56.

22.11.13
22:13

14 годишен да приема хранителни добавки от типа на креатин и протеин... абсурдно и ненужно.
Нека си тренира за здраве и тонус, да си играе пред блока и да си учи уроците. Пък то има време и за големият спорт, и за добавките и тн.

22.11.13
22:37

Ами благодаря на всички, които изразиха мнението си и мисля да го посъветвам да не приема добавки или поне като порастне още 2-3 години, незнаех че могат да му навредят бъбреците, по-скоро мислех, че най-лошото което може да стане, е ако откаже тренировките да му виснат мускулите въпреки, че не съм сигурен, че това е възможно, но ако може кажете ми как точно ще навредят добавките от сорта креатин протеин и има ли нещо, което би могъл да приема без да му навреди дори и да няма полза от него, защото на неговата възраст трудно се отказват от нещо, което са си наумили.

22.11.13
22:45

казано от Vein на 22.11.13, 22:37:

Ами благодаря на всички, които изразиха мнението си и мисля да го посъветвам да не приема добавки или поне като порастне още 2-3 години, незнаех че могат да му навредят бъбреците, по-скоро мислех, че най-лошото което може да стане, е ако откаже тренировките да му виснат мускулите въпреки, че не съм сигурен, че това е възможно, но ако може кажете ми как точно ще навредят добавките от сорта креатин протеин и има ли нещо, което би могъл да приема без да му навреди дори и да няма полза от него, защото на неговата възраст трудно се отказват от нещо, което са си наумили.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Мускулите може да ти виснат, ако си билдър със сериозен стаж и доста инжекции, надупчили г*за, но от хранителни добавки никакъв мускул няма да ти висне. А и като гледам си нямате на представа нито от режим, нито от добавки, така че изчакайте няколко години, да добиете някаква представа за тях, че тогата взимайте! ;)

Абе нищо няма да му стане от протеин или креатин, обаче както колегите се опитват да ти обяснят, твоя приятел няма нужда от тези добавки, защото нито има необходимото активно тегло, нито тренира достатъчно тежко, за да не може да се справя само с храна. Въпросът, който ме тормози мен лично е следният: как дете на 12-13 години има накуп 40-50 лева, за да си помисли да си купува добавки и то редовно. Аз съм бил на тази възраст през 2001-2002 година и ми даваха левче за даскало. Купувах си сирене и кисело мляко, не бургер. За протеини не бях чувал.

22.11.13
22:59

Те днес вече на 14-15 метан вземат, ти за протеин се тревожиш..

22.11.13
23:28

казано от Севастократор Стрез на 22.11.13, 22:47:

Абе нищо няма да му стане от протеин или креатин, обаче както колегите се опитват да ти обяснят, твоя приятел няма нужда от тези добавки, защото нито има необходимото активно тегло, нито тренира достатъчно тежко, за да не може да се справя само с храна. Въпросът, който ме тормози мен лично е следният: как дете на 12-13 години има накуп 40-50 лева, за да си помисли да си купува добавки и то редовно. Аз съм бил на тази възраст през 2001-2002 година и ми даваха левче за даскало. Купувах си сирене и кисело мляко, не бургер. За протеини не бях чувал.

То парите са най-малкия проблем .. има еднократни дози по 2 лева, въпроса е дали е вредно за неговата възраст, понеже както вече казах аз все още не взимам на 17 мисля да изчакам до 18, най-вероятно или аз съм прекалено “сдухан” или той прибързва, затова се допитвам то вас.

Абе защо трябва да си ‘’сдухан’’ като не си приемал добавки.. и той защо се е разбързал... май не сте наясно какво правят добавките и очаквате прекалено много от тях .. за съжеление ако ви кажа да почетете по темата и отворите една малка темичка от 20-30страници директно ще я затворите и ще правите нещо друго. 2лв еднократна доза за един път е супер... но креатина, витамините или амино-то се приемат по 2-3-4пъти на ден което си отиват доста пари... това е проблема когато имаш пари... гледаш как да ги инвестираш в глупости...

23.11.13
00:25

На твоя приятел му липсват следните неща - години, четене, режим и тренировки. Съвета ми е следния към 2мата - ходете и спортувайте, изкарайте още няколко годинки с манджите на мама и баба и когато вече пораснете можете да добавите така мечтаните от вас добавки. Нима си мислиш, че с 1 пакетче ще постигнеш нещо ? Не се заблуждавайте и не си давайте парите навятъра поне на този етап. Дори и витамини не виждам смисъл да приемате. Както каза 1 колега по-горе по-добре си вземете някоя дрешка или пък карта за фитнеса :)

По вашата логика щом могат на 14 да ги вземат не виждам нещо лошо и на 8-10 да се почнат :D

Когато се научите да бъдете по-малко зависими от добавките и повече от храната, тогава може да видите ефект от тренировките. До тогава си блъскайте на мерак и се чудете ‘що не става.

23.11.13
02:57

Ем аз добавки не съм пил и не пия,не защото не искам,ами няя кинтаж да си ги позволявам прекалено скъпи са,тейче тея сухари дето ми ги пият и немоат да дръпнат 160 тяга и да се наберат 20 пъти да ми са махат,щото ги ям живи.

Мнението беше редактирано от lordinario на 23.11.13 02:57.

23.11.13
07:48

Нaй-добре един хрaнителен режим според мен в смисaл дa не яде боклуци,aз съм си нaпрaвил и си тренирaм и гледaм ,че имa резултaти и БЕЗ кaквито и дa сa добaвки,нa мен дaже ми предлaгaт aмa aз откaзвaм зaщото искaм дa съм чист,тaкa ми е повече интересно ,aко грешa ме попрaвете.

Че като вземеш добавка да не би да ставаш мръсен?

казано от roided guy aka ripped guy на 23.11.13, 02:57:

Ем аз добавки не съм пил и не пия,не защото не искам,ами няя кинтаж да си ги позволявам прекалено скъпи са,тейче тея сухари дето ми ги пият и немоат да дръпнат 160 тяга и да се наберат 20 пъти да ми са махат,щото ги ям живи.

Ари ко се прайш е Лординели.... има едини милион евра и ги къта в офшорки тук и там :D

23.11.13
15:52

Децата си искат добавки вие пък и вие какво им се мешате и им обяснявате,нека си вярват ,че с тях се става Рони Колман и това е.

П.С.Кажи на твоя приятел,че добавките са много опасни и може да умре!

23.11.13
17:15

казано от Владислав Андонов на 23.11.13, 11:28:

Че като вземеш добавка да не би да ставаш мръсен?

Зависи какви “добавки” му предлагат :D Съмнявам се някой да ходи след него в залата и да му набутва протеин :P

Ми аз не съм паднал от Марс и като казвам добавки имам предвид добавки. Не от ония сериозните работи...

23.11.13
18:21

Винаги съм мислел, че добавки могат да се приемат по всяко време и възраст. Стига да не са анаболни стероиди (стига сте ги наричали “ония другите” бла бла) или друг вид хормони. Що да чака момчето? Няма да му спре растежа на височина или оная работа. Колкото до ТВОЯ приятел, не мисля, че има такъв, а дори и да има въпроса ти е конкретно с цел да видиш какво ще кажат във форума за добавки за начинаещ тийнейджър та да можеш да знаеш какво да си купиш. По този начин можеш да стоиш покрай бурята от лайна, ако почнат да те хранят тука и да казваш и си мислиш, че е за твоя приятел.
И веднага казвам - почнал съм с добавки на 14 годишна възраст - витамини за патици от ветеринарна аптека, после Апровит сиропчета, после смески за подрастващи прасенца в университета именно щото както казва “лудия” от пост 15, съм нямал пари за друго. После едва почнах с креатинчета, защото тогава навлязоха и т.н.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1