Кардио и възстановаване

SI

02.11.05
13:39

Здравейте,
на 26 години съм и тежа 100кг.

в началото на годината тежах 115кг.

през тази година плувах по 1500м абсолютно всеки ден, в момента го правя за около 35минути при 170 удара в минута пулс, който достигам за около 7мин. (купих си гръден пулсометър, препоръчвам на всички)

не взимам абсолютно никакви добавки, нито фет бърнери, нито за възстановяване. не спазвам специална диета, опитвам се да ям по начесто, по помалко, без мазно и не след 8 вечерта.

всеки ден правя сауна след плуването, която е по-скоро за да почина и да се постопля, въпреки кардиото след 30мин във водата е някак си студено.

Напълно съм доволен от постигнатото и смятам да продължа в същия дух, нямам нужда от бързи резултати.

Единственото, което искам да променя е почивката.
В момента всеки ден, без значение дали съм уморен или не - плувам.
Четох на много места че това е супер важно, но има примери за почивка само когато се прави фитнес.

Бихте ли ми дали някакви примери ако се прави само кардио ?

Мерси

02.11.05
13:42

Зависи от много фактори (интензитет, продължителност, хранене, сън и т.н.) но щом се чувстваш уморен - не плувай, а си почини. Според мен, независимо, че само плуваш, си остави поне 2 дни пълна почивка седмично.

02.11.05
15:20

Това е добре,но ако държиш тоя пулс...просто не знам.Много е високо пич.За тебе е МПЧ-194 ,от това 70% са154 удара това е нормално според мене

SI

02.11.05
18:11

опитах, обаче според мен високия пулс е заради теглото. плувам супер бавно при 150 пулс.. и някак си ми става тъпо..
това че пулса ми е по-висок, дали ще ми навреди?

а за почивните дни по-скоро мисълта ми беше дали да спазвам някакъв режим, например два дни плувам, един не,
или пък да не плувам просто когато се чувствам изморен ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1