Въпрос относно бенка ?

21.11.13
11:58

Здравейте имам бенка на корема,която в последно време се е увеличила малко и е потъмняла.Нямал съм роднини с проблемни бенки.Тренирам бокс и понякога ме удрят в областта на бенката .Според вас има ли повод за притеснение ?

21.11.13
12:28

Щом е пораснала на размер и се е променила, е време да я погледне дерматолог. С меланома шега не бива. Не отлагай.
Иначе не мисля, че удрянето ще влоши нещата.

Сори за тъпия въпрос..но не знам как да го задам точно, не съм специалист по кожни образования - самата ти бемка по-повърхностна ли е - тоест,ако я закачиш, възможно ли е да се “откърти” парче от нея или е от тези, които си седят, тоест не са релефни.. така да го кажа. Питам те, защото аз имам една бенка, която като малка постоянно закачах, разкарвавявах и т.н. В този ред на мисли,ако случаят ти е този, то ударите може да причинят проблеми, трябва много да я пазиш и наистина е добре да посетиш дерматолог.

21.11.13
18:26

Бенката не е от нормалните бенки(малки тъмнокафяви топченца)Малко по-голяма е светлокафява и мека на допир.Тя ми е единствената по-особена бенка по цялото тяло и се е уголемила съвсем малко 1-2 мм може би и леко е потъмняла на цвят посредата.

MF

23.11.13
15:23

Най-добре да те види специалист. Не се притеснявай.

23.11.13
19:43

Всичко може да е .. тичай на дерматоголог .. и аз имам една на гърба, която също се уголеми, но дерматолога каза, че е в спокойно състояние .. дано и при теб да е така, но ако е по-лошо трябва да се види навреме.

23.11.13
20:57

Имам много бенки и съм посещавал специалист, който ми каза че трябва да се притеснявам само когато бенката започне да ме боли сама, без да съм я докосвал и т.н.
Все пак отиди на дерматолог да се успокоиш :)

24.11.13
01:25

казано от Hristiyan Spasov на 23.11.13, 20:57:

Имам много бенки и съм посещавал специалист, който ми каза че трябва да се притеснявам само когато бенката започне да ме боли сама, без да съм я докосвал и т.н.

Голяма глупост ти е казал този “специалист”. Тя ако започне да те боли сама от нищото, работата вече е яко осрана... Защото всяка бенка над 6мм, с неравни очертания или неравномерно оцветяване е рискова. А според съвременните виждания, най-добрата превенция на рака на кожата е премахването на всички РИСКОВИ бенки, дори и да не са ПРОБЛЕМНИ.
Та Деяне, не се шашкай, но задължително отиди на кадърен дерматолог.
Ето нещо за обща представа, само информативно, това НЕ заменя дерматолога: цък.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 24.11.13 01:26.

24.11.13
11:25

Бенката ми е по-скоро от графа “нормални”.На цвят е като 3тата от нормалните.Иначе не съм се шашнал увеличаването е минимално,не изпитвам болка или сърбеж.Плюс тва прочетох,че при развитието на тази гнусна болест 90% играе генетичния фактор,но ще отида да ме погледне доктор,за да съм си спокоен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1