24.11.13
21:39
Здравейте, както в един от предишните постове, също се извинявам, за темата си, но все пак искам, да чуя и мнението на хора с по-високи знания и умения в сферата на храненето и тренировачните детайли. Отново с риск, да прозвуча банален, ще ви попитам за мнение, за хранителния ми режим и 5 дневния ми сплит за мускулна. А ето, какъв е той.
Събота:Гърди+Корем-Като за начало повдигане на щанга от полулег 3х8, 6, 4. След което, повдигане на щанга от тилен лег 3х8, 6, 4.
После следва повдигане на дъмбели от хоризонтален тилен лег 3х8, 6, 4. И за финал Кофички с акцент върху гърдите 3х8, 6, 4. После корем 3х12 вертикални коремно-тазобедрени повдигания, 3х15 коремни преси с къса амплитуда и 3х15 извивки встрани с дъмбели половин амплитуда.
Неделя:Гръб+Трапец-Като за начало 3х8, 6, 4 набирания с широк надхват, после 3х8, 6, 4, гребане с щанга от наклон напред-надхват, после 3х8, 6, 4 придърпване на долен скрипец и за финал мъртва тяга 3х8, 6, 4. После следва трапеца за доизпомпване 3х 10, 10, 10 трапецовидни повдигания с щанга.
Понеделник:Рамо+Корем-3х8, 6, 4 раменни преси пред гърди с дъмбели, после следва 3х8, 6, 4 вертолет с раменен хват, после 3х8, 6, 4 повдигане на ръце встрани от стоеж и накрая 3х8,6,4 повдигане на дъмбели встрани при наклон напред. За корема са си същите три упражнение, със същите серии и повторения.
Вторник:Ръце-3х8, 6, 4 френско разгъване с щанга от лег. После 3х8, 6, 4 трицепсово разгъване на горен скрипец, след което 3х8, 6, 4 бицепсово сгъване с щанга от стоеж и накрая бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж 3х8, 6, 4.
Сряда:Крака+Корем-Първо 4х10, 8, 6, 4 класически клек с щанга зад врат, после 3х8, 6, 4 бедрено разгъване и накрая 3х10, 10, 10 Повдигания на пръсти за прасци със собствено тегло, защото просто след клековете, съм яко натоварен. Корема е по същата схема.
Четвъртък и Петък:Почивка.
Храненето ми е еднакво, смисъл, не че се храня с едно и също а долу горе всеки ден се храня по подобен начин. Ето пример с днес.
Закуска:2 гр нес кафе разтворено в 100мл прясно мляко 3,2% масленост, 115 гр типов хляб, намазан с 12 гр краве масло, демек по 3 гр на 4-те филийки, 7 малки маслинки, 35 пушена свинска плешка и 50 гр краве сирене. Времетраене на храненето 40 минути. След час и 15 мин ми започна тренировката, днес беше ден за гръб и трапец, после след тренировката 10 гр креатин монохидрит и един час след нея и 3 часа и 20 мин от предишното хранене, следваше обяда, а той беше 180 гр риба скумрия в консерва с доматен сос, без соса грамажа беше 130 гр чиста риба, 80 гр типов хляб и 85 гр печене индийско кашу без мазнина и с мъничко сол за вкус. Времетраене на храненето 40 мин. А вечерята беше, 3 яйца по панагюрски, 50 гр краве сирене, 12 гр краве масло, 80 гр типов хляб и 200 гр кисело мляко 2% масленост. Времетраене на храненето 45 мин и 5 часа от предишното хранене. Общо 110 гр протеини.
Мисля, че спазвам всичко, 57 кг съм и мисля, че протеина си е добре. Приемам здравословни въглехидрати, тези от млечните продукти и ядките, от хляба са ми основните, но не бял, а типов, пълнозърнест и многозърнест, редувам ги за разнообразие. Посдслаждам кафето си само с 15 гр мед, а не захар и то веднъж в деня, понякога си хапвам и сутрин и след тренировка бананчета, около 100-150 гр. Виждате приемам, здравословни мазнини, от ядки, кравео масло, риба и тн. Креатина го пия по 10 гр след тренировка а в почивните дни, сутрин след ставане по 5 гр. Тренировките са ми интензивни с по 1 минута почивка между серия, изпълнявам всяко едно упражнение чисто, без чийтинг, бавно и прецизно и със всяка следваща серия увеличавам работната тежест. Ето и мерките ми 170см, 57 кг. Целта ми е чиста мускулна маса, без излишно омазняване. И отново се извинявам, още веднъж за баналната тема. Благодаря ви предварително за препоръките, съветите и забележките.
К’ви са тея хранения по 40 мин ве? Аз толкова малко храна за 5-10 минути я изяждам.
24.11.13
21:52
Аз, не мога така, ако ям бързо, после ми става тежко на стомаха.
24.11.13
23:47
Извинявам се, но съм сбъркал темата на форума. Отново, се извинявам.
25.11.13
18:41
Човече така и не се научи да си структурираш темите, нещо което можеш да кажеш с 5 изречения го казваш с 50, сигурно за 10-ти път пускаш подобна тема. Щом искаш ММ храни се в калориен излишък толкова ли е трудно, избери си програма за ММ от форума, има много такива. Наблягаш на базови упражнения и качествена храна и резултатите няма да закъснеят. Щом си 57 кг малко омазняване не трябва да те притеснява, качи килограми пък после мисли за чистене.
пс. 5-дневен сплит е крайно неподходящ за теб