ям здравословно, тренирам..и пак продължавам да качвам килограми. къде бъркам?

25.11.13
05:41

Здравейте, момиче съм.. от месец и половина тренирам, ям здравословно, всичко окей... и съм надебеляла. Ще ми препоръчате ли какво е най-удачно да закусвам,обядвам и вечерям? Гледам да ям сутрин - пълнозърнеста филия с месо и кашкавал примерно/или плод с кисело мляко ; на обяд наблягам на чисто месо + зеленчук , вечерта гледам да ям салатки/ яйца / картофи. Междинните са ми плодове и ядки. Какво става? Къде бъркам?

Темата беше редактирана от antonia petrova на 25.11.13 05:46.

Привет,

А сигурна ли си, че каченото тегло е само от мазнини?

Защото ако е чисто тегло (мускулна маса, гликоген, вода), това не се води надебеляване, а влизане във форма. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.11.13 05:46.

25.11.13
09:34

Това, че ядеш здравословно, не означава автоматично, че трябва да отслабваш.
Колко калории приемаш дневно смятала ли си? Колко ти е енергоразхода?

Мнението беше редактирано от Петко К на 25.11.13 09:35.

Общо взето всичко зависи от това колко калории ще приемаш на ден. Ако приемаш повече, отколкото са ти нужни, то ще качваш дори да се храниш “здравословно” каквото и да разбираш под това. И да - това тегло е възможно да бъде от водна задръжка, от покачена мускулна маса. Не е задължително да е мазно. Моят съвет към теб е да си следиш мерките - така ще си най-наясно. Ако имаш промени в мерките, тогава вече можеш сама да прецениш (тъй като все пак се виждаш всеки ден) дали е мускул, дали е мазно..Другото нещо е огледалото. Изобщо - не се доверявай прекалено на кантара.

25.11.13
15:17

ами висока съм 1,70 и тежа попринцип 50 , но вдигнах на 51.
Мисля,че ям по-малко калории от нужните. Как да изчисля колко г/д трябва да приемам, че да свалям килца?

Мнението беше редактирано от antonia petrova на 25.11.13 15:30.

25.11.13
15:34

http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php—- Тук може да сметнеш базовия си метаболитен рейтинг... (БМР). Този БМР след това се умножава по коефициент, който съответства с твоето ниво на активност (обикновено се умножава по 1.5). Полученото е калорийния ти баланс.

http://www.wolframalpha.com/—- Това можеш да ползваш за да гледаш нутриентите, които съдържа всеки продукт. Търсачката приема търсения от рода на “100g apples”.

Успех.

25.11.13
16:35

Тъкмо си ги изчислих нещата оттук: (снимах долу)  Дефакто от мен се иска да приемам 1374 калории дневно, а за да отслабвам с килограм/седмично, съм чувала че трябва от това 1374 да вадя 500. Верно ли е? много съм незапозната откъм тези неща ;д И ако хапвам по малко от нужното, проблемно ли ми идва?

Мерси за горните линкове. Излезна ми ‘‘BMR of 1365,8’‘

Мнението беше редактирано от antonia petrova на 25.11.13 16:40.

25.11.13
17:24

:D :D :D на 170см 50кг , а сега си 51кг ... ужассс!!! Ами сега? какво ще правиш  не знам ... закъсала си го

При ръст от 1.70 и тегло от 51кг и желание за отслабване допускам, че има проблем, който обаче не е свързан с излишно тегло.

25.11.13
19:00

казано от Владимир Димитров на 25.11.13, 17:46:

При ръст от 1.70 и тегло от 51кг и желание за отслабване допускам, че има проблем, който обаче не е свързан с излишно тегло.

да кажем,че искам да съм 49 и да се стегна в бедра и дупе.

25.11.13
19:29

казано от Тихомир Велев на 25.11.13, 05:45:

Привет,

А сигурна ли си, че каченото тегло е само от мазнини?

Защото ако е чисто тегло (мускулна маса, гликоген, вода), това не се води надебеляване, а влизане във форма. :)

Пак го прочети това мнение! За да изглежда мускулът стегнат, трябва да го има, а не да изглеждаш все едно излизаш от Аушвиц.

Мнението беше редактирано от dr jack на 25.11.13 19:31.

25.11.13
22:24

Отиди до тоалетна и готова :D
Сериозно...остави кантара.
Ако искаш да следиш мазнини вземи си калипер.

25.11.13
23:39

казано от antonia petrova на 25.11.13, 16:35:

...Дефакто от мен се иска да приемам 1374 калории дневно, а за да отслабвам с килограм/седмично, съм чувала че трябва от това 1374 да вадя 500.

Дефакто нищо не си разбрала!
Maintenance 1717cal т.е. необходими за поддържане на тегло;
Fat loss 1374cal - необходими калории на ден за да отслабваш умерено;
Extreme fat loss 1030cal - за екстремно (непрепоръчително, нездравословно и обикновено нетрайно) отслабване. А ти искаш да паднеш на 800ккал???

казано от antonia petrova на 25.11.13, 16:35:

И ако хапвам по малко от нужното, проблемно ли ми идва?

Да, проблемно ще е, напълно сериозно. В много аспекти. Ако искаш по-голям дефицит просто увеличи енергоразхода.

ПП: от месец и половина тренираш и се храниш здравословно, ама как/какво тренираш, как/колко/с какво се храниш???

26.11.13
16:20

ами, бягам на пътечка по 30 минути на ден, като редувам от 6 до 9.
правя по 150 коремни дневно. Клякам от 45 до 75 на 7 дни и после редувам и увеличавам.

храненки(ето примерни менюта, които съм имала ;д до сега, водих си в един форум)

26.11.13
16:41

Солети, дюнер, бишкоти, палачинки, шоколад  - супер здравословно се храниш като гледам :D

Не се храниш здравословно - там бъркаш. И тренировките ти не са кой знае какво откъм енергоразход, естествено - по-добре е от нищо. С 150 коремни преси на ден и ядене на солети,бишкоти,палачинки и други “здравословни” неща - нормално е да качваш. И пак за мен си слаба - 50 кила на 170. ЗАСЕГА ! Ако не промениш храненето, няма да е за дълго. Това - с най-добри чувства. Нарочно го пиша по-остро, белким има полза.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 26.11.13 17:47.

26.11.13
18:26

тези неща са от преди като цяло, в дневник ги бях водила, но сега е малко по-променено.

значи да увелича тренировките, да увелича количеството на храната, но да е по-чиста и съвсем да ги изключа тия вреднотии?
а колкото за първия коментар, наистина вода изобщо не пих до преди месец, винаги е било така. карах се насила.. и по 2 чаши дневно, а сега от месец насам пия по 2-3 литра.

и примерно ако приемам , да речем 1300 кал. -> трябва да горя 1600, за да смъкна?

Мнението беше редактирано от antonia petrova на 26.11.13 20:05.

26.11.13
21:46

На последния ти въпрос “ДА” и само с коремни преси и пътечка няма да направиш нищо.Почни да правиш истински тренировки и ще има ефект.

05.03.14
21:53

Здравейте, искам да задам и аз един въпрос във връзка с тази тема (извинявам се предварително ако има такава тема). На 22 години съм, висока 160см и тежа 49кг, преди 4 5 месеца започнах да променям лека по лека начина си на хранене към по-здравословен и почнах да тренирам. От начало имаше минимален ефект, но към по - добро, но в последно време забелязвам че в областта на краката и дупето съм наедряла. Мисълта ми е, че като цяло не съм имала кой знае какво да подобрявам, но тялото ми изглежда по - зле от преди. Приемам всякакви съвети, ако може някой да ми помогне ще съм благодарна!

05.03.14
22:37

казано от Iliana Dimitrova на 05.03.14, 21:53:

Здравейте, искам да задам и аз един въпрос във връзка с тази тема (извинявам се предварително ако има такава тема). На 22 години съм, висока 160см и тежа 49кг, преди 4 5 месеца започнах да променям лека по лека начина си на хранене към по-здравословен и почнах да тренирам. От начало имаше минимален ефект, но към по - добро, но в последно време забелязвам че в областта на краката и дупето съм наедряла. Мисълта ми е, че като цяло не съм имала кой знае какво да подобрявам, но тялото ми изглежда по - зле от преди. Приемам всякакви съвети, ако може някой да ми помогне ще съм благодарна!

Кажете подробности - какво ядете, какво и как тренирате, колко често тренирате.

06.03.14
09:00

Мога да се обзаложа на 20лв че си въобразяваш!!! (както 90% от жените)

06.03.14
09:39

Ужас, сега, ако те пратим на Марс кантара ще покаже по-голяма цифра и край! Ти ще имаш цели 10 кила отгоре!
Шегата на страна. Остави го тоя кантар - да се чувстваш добре е важно, да си здрава, енергична и да можеш с лекота да се справяш с поставените цели (житейски или не).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1