Първи стъпки във фитнеса!

19.09.13
15:56

Здравейте, от около 2 седмици започнах да ходя на фитнес по 3-пъти седмично. Гледам да избягвам  тестени и мазни храни, захарни изделия и всякакви такива вредни неща. Висок съм 192 см., 93кг., 19 години. Целта ми е  да изчистя излишните мазнини най-вече в коремната област и да натрупам мускули. Тренирам по следната програма:
  повдигане на щанга от лег - 15-10-10-10 (първата серия е загряваща с малка тейест )
  избутване на дъмбели от полулег - 15-10-10-10
  придърпване на вертикален скрипец - 15-10-10-10
  придърпване на хоризонтален скрипец - 15-10-10-10
  раменно разтваряне встрани - 15-10-10-10
  трицепсово разгъване на скрипец - 15-10-10-10
  бицепсово сгъване с дъмбели -15-10-10-10
  Раменни преси с дъмбели от седеж -15-10-10-10
  бедрено разгъване -15-10-10-10
  бедрено сгъване - 15-10-10-10
  кoремни преси - 10-10-10
  кардио 15-20 минути

Моля за съвет, дали това е подходяща програма и дали ще доведе до желаните резултати. Давайте и съвети и за всичко останало свързано с фитнес, хранене и така нататък понеже съм напълно начинаещ! Благодаря ви предварително!

В интерес на истината си мисля, че това е една от най-смислените програми, които начинаещи публикуват във форума напоследък. Четем такива фантастики, че... както и да е. За мен тренировъчният план е ОК за този етап. Работи по този начин още 5-6 седмици и след това постепенно започни да включваш основни упражнения като клек, мъртва тяга, набирания и кофички. Хвърли основното си старание в заучаване на правилната техника за упражненията, нека прогресът на работните тежести да е с по-нисък приоритет. Да, напълно подходяща е за целта и нивото ти. Намаляването на телесните мазнини и увеличаването на мускулната маса са зависими не само от тренировките - преди всичко е важно да оптимизираш храненето.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.09.13 16:21.

04.11.13
16:26

казано от Кольо Пияндето на 19.09.13, 16:19:

В интерес на истината си мисля, че това е една от най-смислените програми, които начинаещи публикуват във форума напоследък. Четем такива фантастики, че... както и да е. За мен тренировъчният план е ОК за този етап. Работи по този начин още 5-6 седмици и след това постепенно започни да включваш основни упражнения като клек, мъртва тяга, набирания и кофички. Хвърли основното си старание в заучаване на правилната техника за упражненията, нека прогресът на работните тежести да е с по-нисък приоритет. Да, напълно подходяща е за целта и нивото ти. Намаляването на телесните мазнини и увеличаването на мускулната маса са зависими не само от тренировките - преди всичко е важно да оптимизираш храненето.

Как смяташ, че 93 килограма, ще може да се набере или да направи кофички?Аз след 4 месеца без пропускане фитнес, където съм 63 кила, не мога нито кофи, нито набирания, той с тези килограми ще може?

26.11.13
10:48

казано от Даниел Бонев на 04.11.13, 16:26:

Как смяташ, че 93 килограма, ще може да се набере или да направи кофички?Аз след 4 месеца без пропускане фитнес, където съм 63 кила, не мога нито кофи, нито набирания, той с тези килограми ще може?

Ами щом след 4 месеца тренировки, не можеш нито кофи, нито набирания... това по-скоро ще рече, че ти не правиш нещо като хората, така че не го гледай него.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1