25.11.13
16:38
Здравейте,
Първо малко да се представя. Казвам се Мартин, на 30 години, 190 см (приблизително -/+ 2, че не съм се мерил много отдавна) и не на последно място ... 115 кг (вероятно даже сигурно много голям процент от тях мазничко).
Та до преди по-млако от година бях 135 кг, не знам как се стигна до там и не искам да мисля макар че винаги съм бил от пълен до дебел, ама чак толкова не бях се освинвал. Важното е че по някаква причина се захванах да подобря себе си ... спазвах няколко не толкова здравословни диети за 1-2 месеца (Февруари и Март) + велоаргуметър в нас и в последствие започнах да ходя на фитнес. До сега съм изкарал 2 различни вида кръгови тренитовки, но килограмите спряха да мърдат надолу. Не не съм човек който се води по кантара да не останете с грешно впечатление, верно дрехите дори и последните който съм си купил вземат да ми стават все по-широки, което за мен означава че вероятно малко от малко свалям размер-а на тялото. За съжаление въпроса с храненето много ми куца. Мога да карам на режим, мога да си го позволя (финансово) тъй като край работа няма нормално място за хранене не ми пречи и да си го приготвям в нас и да си го нося, проблема идва че никак не им разбирам на тия неща. Дори и след като изчетох всички режими и повечето статии за тях, пак не ми е ясно.
За момента си мисля да сменя програмата си с една от сайта: http://www.bb-team.org/workout/1282_barzo-i-lesno-otslabvane-samo-za-3-dni-sedmichno. Като очаквам предложение за това към кой хранителен режим да се насоча и евентуално дали тази програма е удачна все пак.
Както споменах разполагам с велоаргуметър в нас мисля в нетренировъчните дни да се възползвам от него, за което приемам съвети как да го правя по целесъобразно. За мое съжаление бягането не от силните ми страни като се надявам с намаляване на кг-те да включа и него.
И в крайна сметка целите са да намаля теглото си до 100 кг ( по възможност само от сланини) или просто да го преоформя така щото да не като лоена топка, т.е не държа толкова на цифровото отражение на кантара а като че ли по скоро на формирането на едно по-нормално мъжко тяло.
ПС: Ако някъде има дневник на някой който е започнал като мен от много кг бих Ви помолил да ми го покажете, тъй като аз доста се порових из тях и не намерих подобен.
Темата беше редактирана от MartiG на 25.11.13 16:53.
Важно е до колко сериозно имаш волята и времето да се заемеш. Всичко е постижимо, но недей да налучкваш. Едно е да си измисляш или да копираш системи, а друго е до теб да има човек, който разбира да те учи, насочва, поправя и най вече да те пази да не направиш някоя тртравма.
Имаш ли лекарска забрана за физическо натоварване? Как си с кръвното? До каква степен може да се натоварваш? ..............
Трябва да се научиш как да изпълняваш правилно упражненията, да дишаш правилно, да почиваш правилно...
Успех!
26.11.13
11:47
Теглото ти не е чак толкова голямо за ръста ти.По-скоро просто имаш повечко мазно(1 кило мазно е доста по-обемно,от 1 кило мускул).Трябва ти много прецизен хранителен режим,да се храниш по 5-6 пъти на ден на малки порции с полезни храни и да приемаш достатъчно белтъчини.Недей да се подлагаш на глад,защото е много вероятно да загубиш повече мускулна маса и по-малко мазнина(тоест да станеш слаб и дебел(най-лошият вариант)).Почни с 15-20 минути кардио 3 пъти в седмицата,като всяка седмица увеличаваш с по няколко минути.Креатин и протеин ще ти помогнат.Успех!
Не нямам никаква забрана за нищо. Никакви контузии. Последно (преди месец) ни правиха изледвания и тем подобни ... всичко е абсолютно нормално. По отношене на натоварването понасям на натоварване определено. Нямам кой знае какви силови постижения във фитнеса, но и не гоня такива.
В момента тренирам по следната програма:
Бедрено рагъване - 4 х 15
Лег преса - 4 х 15
Бедрено сгъване (правя две упражнения на две различни машини едновременно, но не им знам имената) 4 х 15
Придърпване на горен скрипец зад врат + придърпване на хоризонтален скрипец 3 х 12
Разтваряне на дъмбели на хоризонтална лежанка + Наклонена лежанка на Смит машина (дано това да беше името) 3 х 12
Разтваряне на ръце в страни на машина за рамо + Прав с права щанга за бицепс + придърпване на скрипещ за трицепс 3 х 12
По отношение на времето посещавам фитнса сутрин рано преди работа, обикновенно понеделник, сряда и петък. Лятото карах вело-то сутрините когато не тренирах, но в последно време спрях, но мисля че трябва да почна пак. А предпочитам вело-то вместо бягане и пътеки тъй като краката ми са малко по-издържливи и мога си позволя да карам 30-40 минути с темпо от около 30 км/ч и 6-7-8 степен (от 10) като ги сменям от време на време да има промяна в натоварването. Знам че едното не заменя другото, но бягането ми е много зле определено. Надявам се с увеличаване на така наречения спортен опит да започна и багане вместо вело-то тъй като съм убеден дори за себе си че е по-ефективно.
Теглото ми и аз не мога да преценя много ли е малко ли е .. но па мазното го виждам че е много определено. За това и казах че не се втелявавм токова в цифри колкото в обем-а и външния вид. За това и питах тази програма дали е удачна съобразно целите и 5-6 месечния опит във фитнеса, съответно към кой режим на хранене да се насоча.
Мнението беше редактирано от MartiG на 26.11.13 11:58.
26.11.13
12:06
Не клякаш,не правиш тяга...Това са ти основни неща,аз с базови упражнения и горе-долу прилично хранене за 6 месеца във фитнеса качих 10 килограма,от които 7-8 мускул.И да бягането определено е най-доброто кардио(лично мнение!)Ако толкова не те кефи,може да го комбинираш 1 път колело,1 път бягане и така... http://www.facebook.com/photo.php?fbid=331034753692087&set=a.205304382931792.41974.205303389598558&type=1&theater; ,виж този човек е 1.95,143 кила,а изглежда перфектно нали ? Не знам точно как изглеждаш,но ако си постоянен и спазваш режим до лятото определено трябва да има видим резултат.
Мнението беше редактирано от Deian Petrov на 26.11.13 12:07.
Точно защото не са ми ясни нещата .. на какво да наблягам, как и колко е тая тема.
Ъъъ иначе определено не приличам на човека от сниката ... при мен съотношението мазно/мускул вероятно е точно обратното на неговото...
Имам едно такова питане, тъй като казах вече тренирам сутрин от 7 до към 8 и нещо, първото хранене което обикновено е 1/2 кофичка 0.1% кисело мляко със 4-5 лъжици мюсли с ядки някакви, кога да го примам ... след или преди тренировката. Когато карам вело-то това също е рано сутрин е след карането ... ами когато ходя във фитнеса кога да е? И по-важното тъй като не пия допълнително добавки какво да е храненето след фитнеса и колко време след това?
Мнението беше редактирано от MartiG на 26.11.13 16:21.
26.11.13
22:40
Мюслито го яж преди трен.Най-обилното ядене трябва да ти е 1-2 часа след тренировка,тогава трябва да приемаш картофи/ориз/хляб + блетък(яйца,месо)