плодов фреш - вреди и ползи

АК

26.11.13
13:32

Бихте ли споделили, мнението си за плодовите фрешове ( говоря най-вече от портокали, ябълки круши, моркови). Понеже напоследък четох че високото им съдържание на фруктоза не е много полезно и все пак на фона на витамините които осигуряват, според вас добре ли е всеки ден да се пие плодов фреш по 1-2 чаши.
Тук не говоря за някакви специални фитнес програми или режими, питам най-общо, на фона на това че тренирам 3 пъти в седмицата(целта ми е да кача, но най-вече чисто мускулна маса) и гледам да живея здравословно до някаква степен.

Темата беше редактирана от А К на 26.11.13 13:33.

26.11.13
14:44

Няма да пречи.
пс: от около 2 портокала кажи речи става 1 чаша фреш, представи си все едно си ги изял.

26.11.13
14:47

Сигурна съм че фрешовете съвсем не са най-нездравословното нещо в живота ти.
Естествено, че няма никакъв проблем с тях. По-добре е да изяждаш целия плод, но за разнообразяване на менюто са ок.

АК

26.11.13
18:20

благодаря за отговорите, да знам че съвсем не е най-нездравословното нещо в живота ми, но аз все пак пия тези фрешове за да бъдат едно от най-здравословните неща в живота ми и ако има причина да ми вредят, бих преусмислил това си начинание. Съмненията ми идва от фруктозата, особенно от ябълките и крушите, коята си мисля че може да идва в повече  и да е вредно. Какво мислите за това ?

Пий си фрешчето и не мисли за глупости ;)Просто имай едно на ум и не прекалявай.Много е лесно да изпиеш литър сок,което вече е проблем.Няма как фрешовете да са “едно от най-здравословните неща в живота”.За да си набавяш витамин С  от тях ти трябват големи дози  ПРЕСНИ плодове.Едва ли са останали много витамини в тези купени от супермаркет.Как са отглеждани,кога са брани,как са съхранявани...преклаено много въпроси и фактори.Фруктозата от фреша няма да ти навреди освен ако,както казах не прекаляваш, и не приемаш  други източници на фруктоза.Проблема с фруктозата е основно при хора,които целенасочено увеличават приема, и най-вече в комбинация с повишен прием на алкохол и лекарства.
Ако искаш полезни фрешове мини на зеленчукови,друг е въпроса,че по всяка вероятност фактора удоволствие отпада :)

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 26.11.13 19:03.

АК

26.11.13
19:07

мерси за отговора, а можеш ли да ми препоръчаш “полезни фрешове от зеленчуци”

казано от А К на 26.11.13, 19:07:

мерси за отговора, а можеш ли да ми препоръчаш “полезни фрешове от зеленчуци”

Какви целиш като цяло с приема на фрешове?Препоръчах ти по-малкото зло.И преди някой да е реагирал остро,имам си лични съображения и не натрапвам своите мирогледи.Моят съвет е да почетеш малко из форума да си харесаш някакъв хранителен режим и да си го преработиш леко според собствените си нужди.Ако и тогава все още си на вълна фрешове-целина,магданоз,цвекло,спанак са добри вариянти.Може и моркови,но не прекалявай.Ползвай ги за подобряване на вкуса.Мисли за фреша като за концентрат на гореспоменатите зеленчуци.Приема им в повечето случаи е терапевтичен така,че и с тях не прекалявай.Очаквай в една или друга степен разхлабване :)

26.11.13
19:49

Не е особено полезно.Отделя се целулозата от плода....

АК

26.11.13
20:18

И все пак гледам всички тук имате едно на ум за плодовите фрешове, макар да не го казвате съвсем директно.Аз си мислех досега, че от тях само ползи, но може би ще намаля и ще започна по рядко да пия

26.11.13
20:27

Аз предпочитам да фърлям разни работи в блендера и евентуално, ако трябва да добавя вода. Така не губя нищо (:

26.11.13
21:51

казано от А К на 26.11.13, 20:18:

И все пак гледам всички тук имате едно на ум за плодовите фрешове, макар да не го казвате съвсем директно.Аз си мислех досега, че от тях само ползи, но може би ще намаля и ще започна по рядко да пия

Не че има нещо лошо в тях, но е по-добре да изядеш целия плод.
Все едно е някой да ти дава 100 лева, а ти да кажеш “не, искам само 75”. ;)

Най-добре, както ти писаха горе, целия целия плод в блендера и го пий на шейк. ;)

27.11.13
10:25

За разнообразие стават. По 1 фреш на ден едва ли е проблем дори за нормален човек. Дозата прави отровата са казали хората.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1