25.11.13
22:48
Смятам да опитам комбинация от Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard, NOW Foods Whey protein isolate и Animal Pak. Въпроса ми е дали ще ми дойде в повече?
Тренирам по 4 пъти в седмицата, доста натоварващи тренировки. Смятам да вземам NOW Foods Whey protein isolate и Animal Pak-а само в тренировъчни дни. Измислих следната схема:
Animal Pak - 1 час след обяд.
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard - 1 доза, час и половина преди тренировка с един банан.
NOW Foods Whey protein isolate - 1 доза малко преди лягане.
В нетренировачни дни ще пия само по 1 доза Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard, като следобедна закуска.
Какво мислите за схемата? А за самата кмбинация?
25.11.13
23:23
Аз не мисля, че има смисъл от два протеина, по-добре вземи някаква матрица, ако искаш да получаваш различни видове. За Animal Pak, до колкото знам е за доста напреднали атлети и хора, които тренират доста често и доста силно. Тишо, от магазина ми беше препоръчал да не взимам, ако няма да имам две тренировки на ден.
1. Защо изолат преди сън. Не би ли следвало той да е най-удачен след тренировка заради бързата си усвоимост. И защо точно този предвид това колко много е оскъпен в България. Gold standard на практика също е основно изолат, така че разлика съществена няма.
2. Анимал пак. Десетки пъти сме дискутирали темата, че това са едни от най-неизгодните витамини. Нито формата им е усвоима и качествена, концентрацията им е смешна предвид цената и е близка до тази на дейли формула , а това че имало 2 таблети аминки в състава е маловажно. И защо ще го пиеш час след хранене, нещо такова е най-на място около хапване според мен. Това са витамини и минерали и принципно са удачни за прием не само в тренировъчен ден.
3. Защо след тренировка нямаш доза протеин ?
Схемата е зле!
казано от Владислав Андонов на 25.11.13, 23:23:
За Animal Pak, до колкото знам е за доста напреднали атлети и хора, които тренират доста често и доста силно.
ахахахаа
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 26.11.13 09:42.
26.11.13
10:58
казано от Веселин Блажев на 25.11.13, 22:48:
Смятам да опитам комбинация от Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard, NOW Foods Whey protein isolate и Animal Pak. Въпроса ми е дали ще ми дойде в повече?
Тренирам по 4 пъти в седмицата, доста натоварващи тренировки. Смятам да вземам NOW Foods Whey protein isolate и Animal Pak-а само в тренировъчни дни. Измислих следната схема:
Animal Pak - 1 час след обяд.
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard - 1 доза, час и половина преди тренировка с един банан.
NOW Foods Whey protein isolate - 1 доза малко преди лягане.
В нетренировачни дни ще пия само по 1 доза Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard, като следобедна закуска.
Какво мислите за схемата? А за самата кмбинация?
Имаш много грешки:
1. Според мен разчиташ твърде много на хранителните добавки, а яденето ти куца съществено.
2. 2 бързи протеина да си купиш е безсмислено отвсякъде.
3. За Animal Pak-а ти казаха, че не са кой знае какво, а цената им е доста висока.
4. Суроватката е най-добре след тренировка да се взима, а не преди тренировка или вечер.
5. Animal Pak-а се приема с храната.
26.11.13
21:46
Ок, за да не правя нова тема, направо ще сменя предназначението на тази.
Ще може ли помощ за това как да си структурирам стака? Като за начало разбрах, че трябва да взимам протеина след тренировка. А какъв протеин да избера? Всъщност какъв стак предлагате в рамките на 100-150 лв. месечно? Целта ми е да кача около 5-6 кила до края на зимата.
казано от Веселин Блажев на 26.11.13, 21:46:
Ок, за да не правя нова тема, направо ще сменя предназначението на тази.
Ще може ли помощ за това как да си структурирам стака? Като за начало разбрах, че трябва да взимам протеина след тренировка. А какъв протеин да избера? Всъщност какъв стак предлагате в рамките на 100-150 лв. месечно? Целта ми е да кача около 5-6 кила до края на зимата.
Протеин - MEX, AMIX суроватка
Креатин - Bulk powders хидрохлорид (HCL)
27.11.13
21:23
Протеин - MEX, AMIX суроватка
Креатин - Bulk powders хидрохлорид (HCL)
Бълк паудъра само в тренировъчни дни ли се приема и има ли зареждаща фаза?
27.11.13
21:50
казано от Веселин Блажев на 27.11.13, 21:23:
Приема се както всеки друг креатин. (yawn)
28.11.13
09:48
3-5 гр. всеки ден.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.11.13 11:48.
3-5 гр. всеки ден.
Аз го пробвах за около 40-тина дни по 5-7 грама дневно. Хубаво би било, ако можеш въпросната доза да разделяш два пъти дневно и да знаеш, че е нещо особено на вкус и е далеч от неутралния вкус на монохидрата...по се мезва, когато го смесиш с нещо. Разтворимостта му е отлична.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.11.13 11:49.
28.11.13
11:39
казано от Strelok91 на 28.11.13, 10:37:
Аз го пробвах за около 40-тина дни по 5-7 грама дневно. Хубаво би било, ако можеш въпросната доза да разделяш два пъти дневно и да знаеш, че е нещо особено на вкус и е далеч от неутралния вкус на монохидрата...по се мезва, когато го смесиш с нещо. Разтворимостта му е отлична.
Aко го разделям на две дози, то и двете ли трябва да са след тренировка?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.11.13 11:50.
казано от Веселин Блажев на 28.11.13, 11:39:
Aко го разделям на две дози, то и двете ли трябва да са след тренировка?
Да, ако правиш двуразови (2 тренировки дневно) тренировки, но се съмнявам. Иначе колегата е казал удачен прием, а аз да поясня сутрин със закуска или шейк и след тренировка по 3грама примерно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.11.13 11:50.
28.11.13
11:46
Да, ако правиш двуразови (2 тренировки дневно) тренировки, но се съмнявам. Иначе колегата е казал удачен прием, а аз да поясня сутрин със закуска или шейк и след тренировка по 3грама примерно.
Ок. Питам пожеже тренирам вечер.
03.12.13
10:56
При креатина няма голямо значение кога ще го приемаш, защото той действа на принципа на натрупване. Така че го пий, когато ти е кеф.
06.12.13
22:58
Ок, искам чисто информативно да питам за следнате комбинации - GASPARI Aminomax 8000 + GASPARI MyoFusion Probiotic Series или GASPARI Aminomax 8000 + BSN Syntha-6? Кое е по-добре за покачване на маса? Горните варианти също не са лоши, но попринцип бягам от креатина, понеже не ми понася много на стомаха.
06.12.13
23:08
казано от Веселин Блажев на 06.12.13, 22:58:
GASPARI Aminomax 8000 + GASPARI MyoFusion Probiotic Series или GASPARI Aminomax 8000 + BSN Syntha-6? Кое е по-добре за покачване на маса?
Чисто информативно - и двата варианта нямат пряка връзка с увеличаването на мускулната маса.