Колко трябва да тежат гиричките ми?

02.11.05
17:52

:arrow: Много ми е интересно, има ли начин да се определи колко трябва да са тежки гиричките според ръста и теглото на човек, който предпочита нормално натоварване?:?:
Идеята ми е, че тежа 50кг. и съм висока 166 см.
Бихте ли ме посъветвали?  :wink: Благодаря

02.11.05
17:55

Тежестта на гирите ти се определя първо от твоят стаж в тренировките ти с тежести, отработеност на движенията и интензитета ти.

Отговорът ми е изчерпателен ;)

Поздрави :)

02.11.05
18:13

Да, наистина изчерпателен отговор...
Както се казва:”Колкото, толкова.”:wink:
Ще си карам с моите 2х5 кг.
Достатъчни са ми,просто се притеснявах да
не е много само за тонус...
Не искам да съм “релефна”  :) ,
няма да ми отива...
Благодаря много!!!!

02.11.05
20:02

Ще ти отива тогава, когато тежестта е точно толкова, колкото имаш нужда и сили!
Жените трябва да тренират както мъжете ;)
Ако имаш въпроси питай

02.11.05
20:46

Точно там е въпроса!
Сили имам много,а нуждата колко е?!
Чувствам се чудесно,преливам от енергия:)
Поддържам добрата форма,но не искам да прекалявам.
Не ми е цел да се перча с тяло,а просто да се чувствам удобно в него.
Здравето ми е най-важното...
Сега,като се замисля,излиза,че въпроси нямам.
А е толкова хубаво да има кой да попиташ :P
До скоро!!!

02.11.05
21:20

[quote author=“Christina”]Да, наистина изчерпателен отговор...
Както се казва:”Колкото, толкова.”:wink:
Ще си карам с моите 2х5 кг.
Достатъчни са ми,просто се притеснявах да
не е много само за тонус...
Не искам да съм “релефна”  :) ,
няма да ми отива...
Благодаря много!!!!

и мойте са по 5кг. :D

03.11.05
16:19

[quote author=“Christina”]Точно там е въпроса!
Сили имам много,а нуждата колко е?!
Чувствам се чудесно,преливам от енергия:)
Поддържам добрата форма,но не искам да прекалявам.
Не ми е цел да се перча с тяло,а просто да се чувствам удобно в него.
Здравето ми е най-важното...
Сега,като се замисля,излиза,че въпроси нямам.
А е толкова хубаво да има кой да попиташ :P
До скоро!!!

Освен че е хубаво да имаш кого да попиташ и да има кой да отговаря, нали :)

Сили щом имаш - ами вложи ги в тренировка, след която ще изглеждаш още по-добре, повярвай ми ;)

До скоро !

03.11.05
16:39

Зависи за какво ще ги ползваш тези гирички :D
Като започнах да тренирам преди 6 месеца ми трябваше щанга 20 кила, сега клякам с 55 ( 5 повторения за серия), висока съм 170 и тежа 60 кг
Питона е прав...щом имаш сили - тренирай и с по-тежко. Няма да станеш културист, нямаш толкова тестостерон :wink:

NO

04.11.05
00:24

Хммм жените не правят по 5 повторения в серия...... освен ако не целят маса.... :D

04.11.05
10:55

[quote author=“noble”]Хммм жените не правят по 5 повторения в серия...... освен ако не целят маса.... :D

Глупости! Няма такова нещо, еди колко си повторения за маса, еди колко си за релеф и т.н. Различния брой повторения просто стимулира различни типове мускули влакна и различен тип хипертрофия (миофибриална или саркоплазмена). Ако си на хранене за маса, ще качиш. А ако си на хранене за релеф - ще свяляш, дори и по 5 повторения да правиш!
А и 5 повторения са по - скоро долната граница за хипертрофия и са повече за сила. Даже, ако прави повече (примерно 10 - 15) е по - вероятно да качи маса, отколкото с 5.
Освен това, жените просто нямат толкова тестостерон, че да качват бързо и лесно мускули, така че баш от качване на маса не трябва да се притеснява ;)

NO

04.11.05
20:40

Аз не знам как точно тренират жените обаче като ги гледам във фитнеса правят по 15-20 повторения с малки тежести... до сега не съм виждал жена да кляка с 60 кила.

04.11.05
23:46

Хехехеее се едно да питаш колко ли вдигам от лег не случайно дъмбелите са разглобяеми да са в крак с нарасналите силови възможности може да си 1.70 и да тежиш 80 кила друг дето тренира и е със същите размери твойте дъмбели ще са му леки
С две думи не може

06.11.05
03:07

[quote author=”Питона”]Тежестта на гирите ти се определя първо от твоят стаж в тренировките ти с тежести, отработеност на движенията и интензитета ти.

Отговорът ми е изчерпателен ;)

Поздрави :)

07.11.05
15:08

[quote author=“noble”]... до сега не съм виждал жена да кляка с 60 кила.

Щот не сме се виждали :D
Между другото: Свалям :D

07.11.05
15:33

[quote author=“noble”]... до сега не съм виждал жена да кляка с 60 кила.

Е на  това му се казва лош късмет :)

NO

09.11.05
00:16

Между другото: Свалям

Аз пък Вдигам. :wink:
Нямам предвид, че не е възможно да стане, а че почти никой, да не кажа никой, не го прави. :D В моя фитнес идват 70% жени и като тренирам им хвърлям по едно око. :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1