02.11.05
15:26
След излизането на поредното национално изследване резултатите не са нещо очудващо за никой.Вижте
http://dnes.bg/article.php?id=15332
според вас как се стигна до това положение?Какви са причините нацията ни да се тъпче с боклуци вместо с така приятните и леки диетични ястия?Как може да се избегне този глобален феномен?
Благодаря за вниманието.
02.11.05
15:46
Според мен: 2 неща.
1) Хората много бачкат - ядат на крак, като се върнат са уморени - нито им е до упражнения, нито пък ще се намери нещо дето ще ги спре да си засладят гадния ден с нещо сладко, вредно или както искате го наричайте.
2) Ниска грамотност в храненето. Хората незнаят кое е добро, кое е лошо, къде е разликата между въглехидрат и белтък, в коя храна какво има, какво кога и по колко трябва да се яде.
02.11.05
17:28
та мансон ми зе думите от устата ,но само да прибавя че всичко това идва от един единствен проблем пари пари пари пари пари и пак пари
нямаш ли пари не можеш да си позволиш и пълноценно целесъобразно хранене
[quote author=“manson”]Според мен: 2 неща.
1) Хората много бачкат - ядат на крак, като се върнат са уморени - нито им е до упражнения, нито пък ще се намери нещо дето ще ги спре да си засладят гадния ден с нещо сладко, вредно или както искате го наричайте.
2) Ниска грамотност в храненето. Хората незнаят кое е добро, кое е лошо, къде е разликата между въглехидрат и белтък, в коя храна какво има, какво кога и по колко трябва да се яде.
Их мали, аз май правя точно каквото трябва значи - бачкам яко, ям яко, тренирам як и съм як, а не дебел ;)
Проблемът е много дълбок и непоправим в близките 5-10 години. Не знам, но може би ще се задълбочи с поскъпването на храната и ще се даде превез на въглехидратните източничи - винаги са били евтини и лесно достъпни - сметнете сами какво ще стане :)
02.11.05
18:11
И кво бачкаш? Колко часа ти е работния ден? Освен това ти си на 20-23 да речем. Дебелите предимно са хора с постоянна дългогодишна работа - 40-50 годишни хора. На тях им е умрял ентусиазма от много време, братле. Различни хора сме. Аз говорех за тези 40-50 годишни, които са по-големия процент от затлъстелите.
02.11.05
18:41
[quote author=“manson”]И кво бачкаш? Колко часа ти е работния ден? Освен това ти си на 20-23 да речем. Дебелите предимно са хора с постоянна дългогодишна работа - 40-50 годишни хора. На тях им е умрял ентусиазма от много време, братле. Различни хора сме. Аз говорех за тези 40-50 годишни, които са по-големия процент от затлъстелите.
Има и такива кадето са на 20 и пак са дебели,така че всичко си зависи от човека ако има воля става работата...
02.11.05
19:46
Ахахах 90 минути на ден за редукция на теглото. А иначе цаката е една- или тренираш яко и ядеш яко или тренираш малко и ядеш малко. Айде момчета стягайте се лятото да отсрамим държавата с релеф по плажа ;)
Абе трябва да се създава навик и спортна дисциплина от рано.
Фитнеса сам по себе си няма за цел да развива някакви физически качества(не че не развива и такива) или пък да се подобряват някакви лични рекорди(като например колко бързо плуваш).
Основна цел на хората трениращи във фитнес зали е изграждането на красиво тяло.Освен това продължителните тренировки помагат и на психиката.Според мен човек има желание да се бори по цял ден(в работата например)така както се бори във фитнеса с железата.
Здрав дух - здраво тяло.Това е идеалът на древните гърци през античността.
Фитнеса е единствения спорт,който може да подтикне към правилен начин на хранене.
А пък не ти трябват много пари,за да пазиш диета.
Мене ако ме питате има страшно много хора,които дават пари за сладки неща,които не са никак ефтини.
Т’ва че народа нямал пари са глупости и може би важи само за селата.
Е написах малко глупости в повече :)
[quote author=“manson”]И кво бачкаш? Колко часа ти е работния ден? Освен това ти си на 20-23 да речем. Дебелите предимно са хора с постоянна дългогодишна работа - 40-50 годишни хора. На тях им е умрял ентусиазма от много време, братле. Различни хора сме. Аз говорех за тези 40-50 годишни, които са по-големия процент от затлъстелите.
Много неща бачкам, а вече спя по 4 часа в деня ;)
02.11.05
20:11
диета не се пази с малко пари , колко е средната работна заплата
аз за диетата която пазя без да ям сладко и с умерено съдържание на месец спокойно мога да кажа че изяждам към 200 -250 лева .
а съм на 16 ако продължа ткаа до 20 дай боже да ям по 250 минимум , но
ако трябва да си ги осигурявам сам става доста слжно .
иначе си прав за това аз кат гледам някой (тоест сички от съучиниците ми ) да си купуват кола баничка или пък данон за пиене ми се доплаква ....... аз си давам скромните 2 - 2 и 50 които са ми за даскало за 2 - 3 млека и 2 сандвича с пълнозърнест хляб .
Аз затова пазя диета когато имам пари, а не спя, за да имам такива ;)
Никога не си позволявам вече прости въглехидрати, гадни мазнини и т.н.
Или качество, или по-добре да играя голф! :D
Абе ако си на зор с парите можеш лесно да ограничиш.
Лесно можеш да се храниш здравословно и с малко пари.
Не става въпроса за диета за покачване на маса,която включва минимум 200гр. протеин на ден.
Аз съм на мнението на manson - хранителната култура е адски зле... знам го от личен опит... преди да се запаля по ББ нито знаех, нито ми пукаше какво ям... виждам и съучениците ми... положението е същото, но на тях не им прави впечатление защото са с по-бърз метаболизъм...
и говорим за ученици на няма и 18… а какво остава за хората около 50те години...
аз искам да кажа,че на 40 е (почти)невъзможно да имаш големи мускули и релеф.Баща ми примерно бачка по 12 часа на ден.Вчера пък беше нощна смяна и е бачкал от 7 да 7 днес.И все пак на 38 успя от 120 да смъкне на 95 кг при ръст 185см..Намира време и ходят да бягат с майка ми по 2 часа вечер,прави коремни преси и лицеви опори.Вярно,че е далеч от перфектното тяло,обаче изглезда добре,не като някой чичко,който се забелязва 1 метър преди да е влезнал в помещението.
Според мен това се дължи на факта , че няма пари.Все пак си помислете вие с по 100 - 150 лв. на месец какво бихте яли. :evil: А и при положение , че месото(качественото) е по 10 лв. ,по добре е 3кг кренвирши,за съжаление това е българската логика :?
03.11.05
09:06
Все пак момчета мисля, че проблема е по дълбок от финансов нека да бъдем честни.Една баничка струва 50 стотинки добре ама едно ръжено хлебче струва 70 стотинки?!?Една кутия цигари все още струва около лев и 50 добре ама 1,50=300 гр пилешко месо.Едно кило свинско е колкото едно пилешко?Един сникърс струва левче приблизително колкото две кисели млека или литър прясно такова.Ако съпоставим тези цени които БГ човека харчи за храна с тези на нерономираните хранителни добавки сметката ще излезе още по добре.Искам да кажа, че една диета не е толкова скъпа колкото някои хора мислят.Даа ако е по голяма ако е с добавки и т.н. може да е по скъпа, но и с малкото пари който средния бг младеж харчи за храна пак може да се спретне нещо що годе прилично.За мен проблема не е в парите, а някъде другаде.Три килограма протеин на обикновенна фирма за добавки е 50 лева тоест по лев и половина на ден а ни дава по 100 грама протеин всеки ден.Немога да се съглася, че причината бг човека да е затлъстял с купища здравословни проблеми породени от това е в парите.И с малко пари може да изглеждаш добре.
Благодаря за вниманието.
И аз мисля,че проблема изобщо не е в парите.
Всички се оплкват как немало пари а като излезнеш на улицата и к’ви коли гледаш...
Отиваш на ресторант и к’во гледаш...Ми нема места пълно.
Отиваш в Метро и няма място да паркираш колата,щото и там е пълно.
Е т’ва ли са хората дето нямали пари.
Наистина има хора,които взимат по 150лв. на месец,но те изобщо не са толкова много.
Отделно същите тези хора,както каза Иван Шишманов пушат всеки ден поне по 1-2 кутии цигари.
Една здравословна диета излиза много по-евтино отколкото се хранят 80% от хората в България.
Хората може наистина да нямат време да спортуват,но това е така,защото нямат навик да тренират.
Рони Колман например е на 43г.
Той работи всеки ден като полицай,освен това тренира по не знам колко часа на ден.Той е на 43г и прави тяга с 360кг.
Действително ако почнеш да тренираш на 40 години не може да постигнеш такава форма като неговата.Но той тренира от 15 годишен.
Трябва да се почва от рано.
03.11.05
11:23
бабо ванге .. ронито е на 41 :wink:
ааа по темата .... според мен ... и като чета постовете не само според мен повечето българи не са научени да спортуват от рано и това влияе на здравословното им състояние ..... всички имат време но не знаят как да го използват .. типичен пример е баща ми “голям” българин 180см 122-3 кила 67-ми набор .. има въсможност(времето) да ходи на фитнес и да яде най хубавата храна на пазара(в смисъл не тва което яде ... всекви буклуци!!!) ..... ама не иска .. е тва е !!!!
п.п на ден ми дават по 5-7 кинта за училище .... к’во да ям че да е хем полезно хем да засища???? :?
МЪРЗЕЛ МЪРЗЕЛ и пак МЪРЗЕЛ
Много ги мързи хората тука ейй мързи ги да дишат пък кво остава за другото :roll:
03.11.05
11:43
Проблема е че в бг хората се тъпчат с бял хляб защото насища, яде се много пържено и ястия които плуват в олио, много малко хора ползват зехтин при готвенето, захарта се яде в изобилие, просто такава ни е културата на храненето, има хора които лека полека започват да проумяват как е правилно но огромния процент си кара по старо му, след някое друго десетилетие ще се променят нещата, а и храната в бг не минава през никакъв контрол преди да се пусне на пазара, не е питателбна и в много случаи вредна
стан
03.11.05
12:58
ниска култура
и ниска образованост,на тази тема :cry: :cry:
каква мака! :cry:
03.11.05
13:41
повечето ми съученици мразят кисело мляко и не го обичат и си земат баничка и сникерси ма не ма ебе нека са дебели кльощави , хич не ми дреме :)
който иска постига резултати на всяка цена !
[quote author=“ivan.shishmanov”]Все пак момчета мисля, че проблема е по дълбок от финансов нека да бъдем честни.Една баничка струва 50 стотинки добре ама едно ръжено хлебче струва 70 стотинки?!?Една кутия цигари все още струва около лев и 50 добре ама 1,50=300 гр пилешко месо.Едно кило свинско е колкото едно пилешко?Един сникърс струва левче приблизително колкото две кисели млека или литър прясно такова.Ако съпоставим тези цени които БГ човека харчи за храна с тези на нерономираните хранителни добавки сметката ще излезе още по добре.Искам да кажа, че една диета не е толкова скъпа колкото някои хора мислят.Даа ако е по голяма ако е с добавки и т.н. може да е по скъпа, но и с малкото пари който средния бг младеж харчи за храна пак може да се спретне нещо що годе прилично.За мен проблема не е в парите, а някъде другаде.Три килограма протеин на обикновенна фирма за добавки е 50 лева тоест по лев и половина на ден а ни дава по 100 грама протеин всеки ден.Немога да се съглася, че причината бг човека да е затлъстял с купища здравословни проблеми породени от това е в парите.И с малко пари може да изглеждаш добре.
Благодаря за вниманието.
И аз за твоето, прав си наистина
03.11.05
17:48
[quote author=“JiVk0”]повечето ми съученици мразят кисело мляко и не го обичат и си земат баничка и сникерси ма не ма ебе нека са дебели кльощави , хич не ми дреме :)
пичага .. кво значи дебел-кльощав???
[quote author=“B_Ball_P”][quote author=“JiVk0”]повечето ми съученици мразят кисело мляко и не го обичат и си земат баничка и сникерси ма не ма ебе нека са дебели кльощави , хич не ми дреме :)
Кльощави, ама с коремче ;)
03.11.05
17:52
[quote author=”Петко К”][quote author=“B_Ball_P”][quote author=“JiVk0”]повечето ми съученици мразят кисело мляко и не го обичат и си земат баничка и сникерси ма не ма ебе нека са дебели кльощави , хич не ми дреме :)
Кльощави, ама с коремче ;)
Като Колман - релефен, ама с коремче :twisted:
03.11.05
17:53
хах демек сомалийчета ...
п.п нееее нещо ми стаа майна :lol: :lol: :lol:
03.11.05
20:41
изпуснал съм запетайката :oops: :oops: :oops: :oops:
ама има и такива дето са дебело-кльощави
тоест хем слаби хем с корем .... :) ама кво да прави човек