28.11.13
11:56
Здравейте! Всеки ден хапвам по около 300г. лютеница(от магазина) и ми е интересно, какво мислите за въглехидратите в нея?
На етикета пише, че на 100г. има 19г. въглехидрати, колко въглехидрати според вас идват от захарта в нея?
На фона на олиото и другите боклуци, дето и слагат, захарта ти е най-малкия проблем.
28.11.13
14:10
#2
Какво значение има колко от тях идват от захар?
28.11.13
16:27
#3
Всеки ден хапвам лютеница и ми е интересно какви въглехидрати приемам от нея.
28.11.13
16:41
#4
Ти не хапваш,ти направо си ядеш:).300 гр са почти бурканче от малките.Дори и да беше домашна пак в нея има доста олио и захар-част от технологията на производство е.А какво има в купената...това само технолога може да ти каже!А какви въглехидрати има в нея наистина няма значение.Щом изяждаш 300 гр дневно значи и доста хляб похапваш с нея,което съвсем обезмисля любознателността ти ;)
28.11.13
23:07
#5
6 филии хляб “Вита” за цял ден ако е много ок.
29.11.13
10:34
#6
Ако очакваш някой от хората във форума да ти кажат колко точно има, при положение, че не вярваш на етикета.... то ще си останеш с очакването ми се струва.
04.12.13
15:12
#8
Аз като съм на РБД често хапвам по 100-200гр. лютеница със сирене, взимам си я готова от кауфланд и не се интересувам от състава. На мен не ми прави проблем и като свалям.
Иначе “уж” има лютеници без олио, ама дали е така ...
Мнението беше редактирано от Todor Stamatov на 04.12.13 15:12.
04.12.13
22:32
#9
Лютеницата става да я добавиш в някаква гозба дето е прекалено суха, така че да става за ядене и да се хапва бързо. Така да я мажеш върху сухи филии не е работа.
казано от Мирослав Исикийски на 29.11.13, 14:31:
Хапвай си я и не го мисли...
(y) По-смело и с лютеницата и с филийте, 300гр нищо не е.