19.11.13
20:55
Здравейте!
Преди 6 месеца претърпях нелеп инцидент, в следствие на който се оказа, че съм разтегнала кръстните връзки на дясното коляно. Първите 2 месеца имаше постоянна болка и при най-малкото движение коляното ми издаваше хрущящ звук, но след като започнах 30 минутни разходки нещата се подобриха. Беше ми препоръчано да не извършвам никакво движение, затова спрях тренировки. Но сега половин година по-късно реших да се хвана в ръце и да засиля мускулите на краката, за да може да поддържат вече наранената става. Моля ви за помощ, относно това ми начинание, защото нямам идея как да заздравя краката, без да засегна отново коляното. Какви упражнения мога да правя? Трябва ли да използвам тежести още в началото?
П.П.: Все още усещам лека болка при някои движения, но имам чувството, че тя никога няма да изчезне...
Консултирай се с лекар.Иначе ако започваш на своя глава , поне започни с малки тежести и покачвай прогресивно.Ако усетиш болка по-добре спри веднага.
Мога да дам съвет от първа ръка.Бях футболист 10-12г като последните 2 бяха тежки :). 4 операции .......... Скъсах предна кръстна връзка на левия крак + скъсан минискус + отчупен хрущял оперирах се и след това другото коляно само,че там само връзката скъсах и пак операция,после пак минискус и бях в омагьосания кръг :).Но по твоя случай ти препоръчвам горещо да посетиш д-р Хубенов клиниката му е в дървеница имам му телефона ако те интересува пиши на лично.Няма 2-ри подобен доктор...... ходих преди това при най-добрите в България и всеки ми казваше различно: фитнес,плуване,тичане,шини и какво ли не. Въпросния д-р Хубенов господ здраве да му дава му трябваха към 25 сек за да ми каже че ми е скъсана връзката и трябва операция,преди това бях загубил 6 месеца по тъпаци. Отиди да те види докторчето да ти каже какво да правиш.Не е изключено да имаш скъсана връзка :( за жалост.
Ако при по бързи движения изпитваш прещракване в коляното нищо чудно връзката да си е заминала.Но пак казвам да отидеш да те види точно този доктор.Повярвай ми аз съм ходил при много,но са малко тези които разбират наистина.Давам 100% гаранция за този доктор.