Книга за Културизъм - Диетология § Упражнения

28.11.13
22:42

Здравейте.
Интересувам се от книга която да мога да намеря по книжарниците или интернет сайтовете  предпочитам да е на Български език. Имам доста литература на английски PDF но така и не намерих точно това което ми трябва. Във всички книжарници които обиколих не намерих книги за културизъм.
Това което ме интересува да съдържа книгата:
- Примерни режими за покачване на мускулна маса.
- Нутриентите на храните както и от какво се нуждае организма.
- примерни тренировки (Не е задължително)

Имам книгата “Културизъм за всички” но бих казал че поради годината си на издаване, информацията в нея е по “остаряла”

//Има една тема за книги в форума, но е от 2005та, и няма това което ми трябва.

28.11.13
22:47

Да кажем че ми трябва книга Библия в тази насока, с гледна точка от последното десетилетие.
Висок стил на обяснения вкл ако е учебник не са ми проблем.

29.11.13
09:56

Може да ти се сторя рязък, но ми се струва, че подхода ти е грешен.

“Културизъм” и фитнес се учат в залата, не с книга в ръка.

Така както инженерите се учат най-добре с ключ и отверка в ръка, монтьорите омазани с масло, ел. техниците с мултицет и поялник....

Не ме разбирай погрешно, хубаво е да четеш и книги по въпроса, но никоя книга на света няма да замени опита от първа ръка.

Успех и ако все пак намериш такава книга, ще ти бъда благодарен яко я споделиш с нас.

Мнението беше редактирано от antipodean aub на 29.11.13 09:56.

29.11.13
11:29

Тренировките не са ми проблем, поне за мен самия. Имам информация, тренирам от години и все пак може да има нещо ново.
Интересувам се най-много от храненето, всеки има различно виждане относно това какво трябва и не трябва да се яде. Кой режим е най-ефективен ... дори и тук само в 1 сайт има противоречия между диетите. Да не говорим за информацията в цялата мрежа.
Една книга мисля че ще ми е полезна, ако не много то малко но достатъчно, ако е от правилния автор ... Затова искам помощ и от вас.

29.11.13
12:37

А защо мислиш, че в книгата информацията за храненето ще е надеждна и няма да отразява просто личното мнение на автора?
Информацията е противоречива, просто щото няма един единствен “правилен” начин на хранене, нито пък има такова нещо като най-ефективен режим. Всъщност, има само няколко основни неща, които трябва да се спазват, всичко друго е по желание.

29.11.13
14:10

казано от StoYcheV на 29.11.13, 11:29:

Интересувам се най-много от храненето, всеки има различно виждане относно това какво трябва и не трябва да се яде. Кой режим е най-ефективен ... дори и тук само в 1 сайт има противоречия между диетите.

Първо: Няма най-ефективен режим. Има добри режими за различните цели и хора. Това което работи при теб не винаги ще работи при друг човек със сходен начин на живот и структура.

Второ: Това е идята на всеки форум - да чуеш различните мнения и в тях да откриеш истината за себе си. Затова ти и казах, че най-лесно ще стигнеш до истина просто като тренираш, опитвайки различни треноровки, диети и режими.

30.11.13
11:50

Преценил съм че ми трябва книга. Такава и търся.
Помолих за заглавие и мнения за книгата в Форума. Но като гледам няма да се спомене такова само ще ме убеждавате че не ми трябва книга и всичко е в интернет или по залите.
Най добре темата да се затвори от модератор. Понеделник отивам в НСА книжарниците да търся а ако не ми хареса нищо ще е от интернет книжарница.

02.01.14
13:16

Анатомия на фитнеса - според мен това е една добра книга която най малкото от обща култура трябва да се прочете...мое мнение. Другия начин е да отидеш в някоя от големите книжарници да видиш както ти е необходимо и да си го поръчаш от нета после.Това от мен ...:).Относно режим за хранене ...с книга не става само ,трябват ти преглед при диетолог и така на татък.Само един пример ще ти дам от моя преглед се оказа че проблемните храни които ми качват холестерола и са неблагоприятни за организма ми са ....риба и рибни продукти ,докато свинското дори и мазното не ми пречи ,организма ми го приема без проблем....но при теб дали ще е така.Хората които ти казват за не се ограничаваш или по скоро да не залагаш големи надежди на книгите са абсолютно прави.

Мнението беше редактирано от Мавро на 02.01.14 13:23.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1