Трябва ли да изпълня всяко едно упражнение, преди следващото?

29.11.13
16:50

Здравейте, от сега ви казвам, че съм напълно нов във фитнеса и здравословния начин на живот, но чета много, имам и тежести, щанги и други неща у нас. Исках да ви питам, ако правя серия от някое упражнение - да кажем 15 - 10 - 10 - 10 трябва ли да мина цялото упражнение преди да премина следващото. Да кажем 15 - почивка - 10 - почивка и т.н. или мога да направя 15 от едното упражнение, 15 от следващото и като мина всички да се върна пак в началото и да ги повторя. Не знам как е по-правилно. И другият ми въпрос е, ако усетя че не мога да завърша упражнението, по-добре е да направя почивка и да опитам пак, отколкото да стигна до failure, нали? Засега го давам доста лекичко, понеже съм доста извън форма, малко като се стегна и имам повече издържливост, почвам и в залата, но засега няма смисъл тъй като малко издържам на натоварване.

29.11.13
17:12

И по двата начина можеш, няма кой знае какво значение. А за отказа, както си решиш. Зависи как го усещаш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1