29.11.13
22:55
Здравейте, сигурно ви е писнало да се пита едно и също, но вашето мнение много би ми помогнало.
На почти 16 съм, искам да започна да спортувам, но не знам от къде по-точно да се случи това. Висока съм 1.63 и тежа 48 килограма. Не искам да отслабвам, защото ще е адски нелепо ако имам подобни намерения ;д Искам да поддържам една добра форма и да стегна корем, бедра и задни части - какво бихте ми препоръчали? Благодаря предварително!
29.11.13
23:05
За начало клекове без тежест + тичане е добре. :)
Мнението беше редактирано от Madafacka and? на 29.11.13 23:08.
Всеки ден добре ли ще се отрази или не? Защото са ми казвали, че когато правя редовно натоварване мускулите свикват и няма прогрес. По колко клека да правя на ден?
30.11.13
00:02
Ако не си клякала до сега може да започнеш примерно от 3 серии по 20 или 30 повторения,но за по добри и по бързи резултати е по добре да клякаш с допълнителна тежест която да не ти позволява повече от 12 повторения.За тичането,може да правиш спринтове на 50-100-200 метра,а от продължително бягане не виждам смисъл поне за тонус и за издръжливост.Също ще е добре да добавиш напади по същия начин 3 серии по 20-30 повторения,а най-добре с тежест от порядъка на същите до 12 повторения.А за корема,повдигане на краката,ако можеш от вис е най-добре,няма смисъл да правиш коремни преси да товариш прешлени и гръбначен стълб.