19.11.13
16:40
Здравейте всички!
От 1 година тренирам, ходя от време на време на фитнес, имам мотивация, всичко, но не винаги имам време да ходя на фитнес, на лостове и тнт. и искам да ви попитам, кои са основните уреди, които ми трябват за домашен фитнес? В момента имам само един дъмбел .. кажете ми какво имате вие у вас, и с какво тренирате, или ми дайте препоръки. Благодаря, предварително. (nmob)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 19.11.13 16:41.
19.11.13
17:06
Поне още един дъмбел :)Лежанка/пейка/здрава ниска маса/.Използвай максимално терена.Преди години кляках с газова бутилка а вместо лежанка ползвах стара дървена ракла ;)
Кофички-на перилата на терасата или на мястото където се събират кухненските плотове(ако имаш такъв).Лост за закачане/монтиране на врата/стена също е предимство.Дълъг прав/крив лост-лукс ;)Всъщност най-скъпото нещо на домашният фитнес са тежестите.Огледай се за втора употреба.Виж това http://www.bb-team.org/forums/viewthread/71202
Наближава Коледа,форсирай празничното субсидиране.Замисли се кое ти е по-ценно,мечтаното тяло или нов телефон/лаптоп/яке/вълнени чорапи...:)И десет лева са по-добър подарък от някоя глупост,която не ти трябва!
1 лежанка, 2 дъмбела, един прав и един крив лост и няколко диска. Мисля, че като за начало това ти е достатъчно. Аз като бях малък започнах с 2 бутилки от бира, пълни с вода, сега съм 90 кила мускул. Всеки започва от някъде
Наблегни на упражнения със собствена тежест - лицеви опори, клекове, коремни преси. С дъмбела можеш да правиш бицепс, рамо и трицепс. Като за начало е добре да си намериш и още един дъмбел и си ти! :)
Щанга, тежести, стойка, пейка. Това е всичко, което ти трябва. Ако го имаш може и да не ходиш на зала.
Аз първо пудовка си купих. После въже за скачане.
Имам и два дъмбела по 12.5 кг.
Ако се видя с пари ще си търся изгоден прав лост с поне две “двайски”.
Най-важното е да има широко място с хубав под и една свободна стена. Така ако нямаш и стотинка, можеш да правиш извращения със собствено тегло като стойки на ръце, пистолети или лицеви на една ръка или най-вероятно прогресиите към тях.
19.11.13
20:11
1.Стойка за клек с тежка щанга на нея.
2.Лост за набиране.
3.Успоредка.
Тези за достатъчни според мене,останалото е воля и амбиция от теб.
19.11.13
21:40
Лежанка и щанга е минимума. На лежанката могат да се правят ред упражнения, не само лег, а и не е като да лежиш на земята върху мръсотията /мазета тавани/. Хубаво е да имаш и дръжки за дъмбели 2 броя и да си купуваш тежестите по 4 броя от дадено тегло, но ако тежестите са малко е дразнещо постоянно да редиш дискове от един на друг лост. Бих ти препоръчал 2 лоста, единия да е само за упражнения с леки тежести като раменни преси, хеликопер, сгъване на бицепс. А другия да си е с 2 постоянно закачени тежести с голямо тегло и да не го разтоварваш от тоя минимум.
От евтините уреди дето са полезни е и ролера за разгъване, дето се прави корем. Каквото и да се говори, апетита иде с яденето и ще искаш все повече и повече уреди, най-малкото защото разнообразието прави тренировката по-интересна. Поне при мен е така.
21.11.13
15:23
Благодаря Ви, момчета за изчерпателните отговори. Стаж една година, от време на време фитнес и лостове и да не може да си направи сметка какво му трябва, за да тренира в къщи. Мисля, че се хабите напразно с предложения.
28.11.13
12:08
казано от Камен Илиев на 21.11.13, 15:23:
Благодаря Ви, момчета за изчерпателните отговори. Стаж една година, от време на време фитнес и лостове и да не може да си направи сметка какво му трябва, за да тренира в къщи. Мисля, че се хабите напразно с предложения.
Ако една година човек ходи на фитнес и пита какво му трябва за тренировка у дома ... Това ме кара да предложа на изразилата готовност да помогне общественост във форума няколко хипотези:
1. Лицето лъже, че има стаж година време.
2. Лицето не лъже, че има стаж година време, но е сляпо по рождение и е ходило на фитнес с придружител, който пък придружител е изчезнал безследно и не може да му каже какви уреди е видял във фитнеса.
3. Лицето е просто глупаво и не се усеща.
Може би просто не си е формулирал въпроса по най-добрия начин.
Оптимално съотношение между фукнционалност, място и минимум разходи.
Минимум оборудване:
Лост за набиране и 1 дъмбел с дискове 2х - 1.25кг, 2.5 кг, 5 кг, 10 кг. - това струва около 100-130 лева.
Тренировки могат да се правят - лицеви, набирания, вариации на рам. преси, суингове, флор преса, гоблет клекове и т.н.
- 2-ри дъмбел и дискове и уреди могат да се добавят в последствие.
Оптимален вариант:
силова клетка, регулируема лежанка/пейка, дъмбели, лостове и дискове, колан за тежести - поне 1200 лева.
30.11.13
19:24
казано от 6th на 30.11.13, 17:12:
Оптимален вариант:
силова клетка, регулируема лежанка/пейка, дъмбели, лостове и дискове, колан за тежести - поне 1200 лева.
Бих добавил само лост за набиране ако си го изпуснал. А инвестицията се връща многократно според мен. 1200 лева ще ги спести от зала за около 3,5 години.