Какво става след спиране на тренировките?

30.11.13
21:50

Здравейте! Искам да попитам следните неща, които измъчват мен и много други хора, които търсят отговор, затова ще задам точните въпроси, с точните неща, които аз и много други хора биха искали да знаят, затова моля само по-опитни хора да коментират. Благодаря предварително, та :

1. Какво става след спиране на тренировките ?
- След колко време започваш да губиш маса?
- Губиш ли тегло?
- Всичко, което си направил ли го губиш или част от масата и теглото ти остава?
- Като започнеш наново, по-бързо ли ще си възвърнеш старото състояние отколкото си го направил?

2. Каква е разликата, ако спреш да тренираш като си приемал добавки или като не си?
- Остава ли част от ефекта на добавките ( по точно протеини )
3. Ефекта на кои добавки могат да останат, дори след спирането им ?

Благодаря предварително ( приемам и критики ) !

Темата беше редактирана от Calion на 30.11.13 21:52.

Всичко е много много относително... по-лесния вариант е да се занимаваш с този спорт известно време сериозно от колкото аз да се опитвам ( или който и да е ) да ти обясня, че няма точен отговор на тези въпроси. Единственото сигурно което мога да ти кажа, че темата ти не е в правилния раздел.

30.11.13
22:50

Как да избера раздел изобщо? Винаги сам се избира? И имам предвид приблизително.

Мнението беше редактирано от Calion на 30.11.13 22:52.

30.11.13
22:58

За себе си няма да говоря,защото нито съм се занимавал толкова много със фитнес,нито съм губил маса от спиране на тренировки.1 мой приятел с много тежки тренировки всеки ден и хранителен режим за година и половина стана животно - 37 ръка,изчистена на 1.67-8 ръст.Сега вече 2 години не тренира,но храненето му е много добро(защото е от село,яде готвено и полезни неща 95% от случаите).Свалил е 5-6 килограма мускулна маса и ръката му е паднала на 34.5-35.Имай впредвид,че това е без добавки с добро хранене и след година и половина тренировки всеки ден.Ако си постигнал дадена фигура за 7-8 месеца с 3-4 различни вида добавки,не очаквай масата да се задържи повече от 3-4 месеца,след спирането на тренировките.Дори с много добро хранене за 6 месеца всичко ще си замине,ако си го постигнал “бързо”

Мнението беше редактирано от Deian Petrov на 30.11.13 22:59.

30.11.13
23:16

казано от Vein на 30.11.13, 21:50:

Здравейте! Искам да попитам следните неща

1. Започва атрофия, т.е., тялото ти постепенно се освобождава от излишните мускули, тъй като не ги ползваш като преди.
- веднага започваш, но видимо процеса е бавен и може да минат месеци, особено ако си тренирал с години.
- естествено, освен ако не го заместваш с мазнини.
- Зависи колко време си тренирал и какво си постигнал. Ако тренираш една година и спреш тренировките за 5, естествено, че след 5 ще си загубил всичко. В обратния случай (5 към 1) сигурно ще запазиш част от постигнатото.
- Мож би, но не е задължително. Виж горната точка.

2. Никаква.
- Не. А и какъв мислиш е ефекта от протеина?

казано от Deian Petrov на 30.11.13, 22:58:

стана животно - 37 ръка,изчистена на 1.67-8 ръст.

Голямо животно, вярно ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 30.11.13 23:17.

ЯЯ

01.12.13
09:01

Много неща стават и то все лоши. Губиш всичко. Маса, сила, водата и мазнините под кожата се увеличават. Има и псилологически ефект. Някои хора се паникьосват. Ако си взимал стероиди след месец ще заприличаш на едно нищо. Аз в момента не тренирам трети месец и почти не съм мръднал, защото мускулите ми са чисти.

01.12.13
09:59

Отговор на въпроса 3-има такива добавки, но и те не ти гарантират непрекъсната напомпаност, а по-скоро увеличават възможността за бързо възстановяване на постигнатото при положение, че си спрял за известен период и после отново решиш да тренираш. За съжаление не мога да говоря за тях тук, защото според политиката не трябва да се дискутират.

01.12.13
10:44

Факторите в случая са много.
Всяко тяло и начин на живот са напълно различни.
Зависи каква структура имаш, какви тренировки си правил преди това, колко си тренирал, как се храниш в даденият период без трениране и тн.
Пример за бързо губене на форма и мускулна маса са “летните билдери” виждам доста такива. Тренирали са цяла година за лятото, естествено без да се зорят с неща като мъртва тяга и клек, придобиват някаква си там форма, започва лятото, приключват фитнеса и всичко се губи за 2- 3 месеца. Но всеки с целите си все пак.
Аз лично тренирам вече трета година почти без никакви добавки, не че не искам да взимам, но просто ми се свидят кинтите (студент съм). През периода от тия 3 години съм взимал само по 2 бурканчета креатин, в момента за първи път пия протеин (1 кило), взимал съм и тук- таме Л- карнитин и Липозан. Всичко друго съм го извличал от храната. Някои мои приятели ми казват, че давам прекалено много пари за храна и готвене, но ми е по хубаво да ги давам така парите, отколкото за прахчета и подобни.
Ефекта от храната ми се вижда доста по дълготраен, отколкото от хранителните добавки, все пак те са просто добавки, а не нещо специално. А и самата добавка бих я вземал по скоро заради по бързото възстановяване, а не за друго.
Да ти кажа на мен през тия 3 години не ми се е случвало да напускам дълго време залата. Мисля че 1 месец без тренировки ми е бил рекорда. Просто съм голям маниак и ми се е случвало да тренирам и болен от ангина :D .
Според мен ако си някакъв ектоморф и спреш тренировките, ще загубиш доста бързо постигнатото. За разлика от някой мезоморф или ендоморф.

01.12.13
11:30

- Като започнеш наново, по-бързо ли ще си възвърнеш старото състояние отколкото си го направил?

Да по-бързо ще го възвърнеш.. в началото когато започнах да тренирам във зала тренирах около година и половина след това спрях  фитнес тренировките и започнах да тренирам футбол и за около 8-9 месеца загубих страшно много килограмите от 76 станаха около 69 като се има на предвид , че бях качил малко маса в краката  ,  горната част ми отслабна драстично ръката от 37 стана 32 гръдната от 107 на 95.. след като се върнах обратно в залата точно за 3-4 месеца си възвърнах старата форма , че и започнах да я надминавам..

01.12.13
11:41

Това се казва мускулна памет и е в резултат на адаптации в микроструктурата на мускула и тъканите, които са там - нервна, мускулна, кръвоносна система - при физически упражнения.

06.12.13
14:24

Според мен си е много до човек и зависи от резултатите, които си постигнал преди това.
Аз лично от 2 месеца не тренирам във фитнеса(но бягам и правя коремни+лицев) и не съм загубил формата си.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1