01.12.13
00:01
Така, да започнем с това, че в момента режима ми е под всякаква критика. Реших, че е крайно време да го пооправя малко, да се стегна и да кача малко маса. Не, че в момента съм зле (170 см, 73 кг, 15% мазнини), но може и по-добре. Целта ми е да стана 75 кг и да сваля мазнините до 11-12%. Тренирам по 4 пъти на седмица. Няма да сподемлям сегашния си режи, защото, както казах, е супер зле и коренно ще го сменя.
Режима, който смятам да спазвам е следният:
7:00 - купа овесени ядки с кисело мляко + банан + доза суроватъчен протеин и креатин (и двете още са под въпрос);
9:00 - 3 яйца;
12:30 - пилешко филе или свинска пържола (200 г) с варен ориз или печени картофи;
15:00 - пилешко или свинско (100 г) или консерва риба тон с варен ориз;
Тук има една голяма питанка тренировката ми е в 19:00 и се чудя в колко, и какво да хапна преди нея.
19:00 или 19:30 (зависи как свърша с работа и кога дойде автобуса) - започване на тренировка;
След тренировка (20:00 - 20:30 ) - креатин и матричен протеин (това също е под въпрос. Все още обмислям има ли смисъл от два вида протеин).
Към 20:30-20:45 - вечеря: месо (пилешко бутче или домашни кюфтета, или риба) с варен ориз или картофи, салата (главно турщия от карфиол или кисели краставици), маслини.
В нетренировачен ден ще е същото, като ще пия само по една доза от протеина (суроватъчния).
Отворен съм за градивна критика и съвети.
Последно, този режим за сваляне или за качване е? И също така, досегашното ти хранене е важно, защото най-малкото трябва да прецениш колко калории приемаш дневно и в какво съотношение.
Добре ще е да си прецениш от колко калории се нуждаеш.
После ...протеин 2-2.5гр на кг, 1-1.5гр мазнини, а остатъка ти е за въглехидратите
така бих постъпил аз
пп: Редактирах го
Мнението беше редактирано от Fallen на 01.12.13 00:45.
Стига с тия паунди, при нас, както и в по-голямата част от света се ползва метричната система. Не стига, че като чета (гледам) американски сайтове ме затормозяват да ги превръщам, ами и в български форуми да ги чета....
А 3 гр./кг. протеин е излишно много, повече от 2 гр./кг. няма какво да го прави.
01.12.13
00:42
Ами режима би следвало да е за качване, но не казвам, че е перфектен - за това съм го разписал тук.
До сега реежима ми изглежда така:
7:00 - няколко пълнозърнести бисквити с половин кофичка кислело мляко и 1 банан;
10:00 - 3 яйца;
12:00 - 1 ябълка;
13:30 - 200 г пилешко или синско с печени каротфи (или със някаква салата понякога);
17:30 - ядки или каквото друго намеря + 1 банан;
между 19:00-19:30 - започване на тренировка;
между 20:00-20:30 - месо (пилешко бутче, кюфтета и т.н.) с ориз и салата, малко маслини.
Не е добре, осъзнавам го, но ми позволява да запазвам сегашната си форма.
01.12.13
02:02
казано от Веселин Блажев на 01.12.13, 00:42:
Ами режима би следвало да е за качване, но не казвам, че е перфектен - за това съм го разписал тук.
До сега реежима ми изглежда така:
7:00 - няколко пълнозърнести бисквити с половин кофичка кислело мляко и 1 банан;
10:00 - 3 яйца;
12:00 - 1 ябълка;
13:30 - 200 г пилешко или синско с печени каротфи (или със някаква салата понякога);
17:30 - ядки или каквото друго намеря + 1 банан;
между 19:00-19:30 - започване на тренировка;
между 20:00-20:30 - месо (пилешко бутче, кюфтета и т.н.) с ориз и салата, малко маслини.Не е добре, осъзнавам го, но ми позволява да запазвам сегашната си форма.
Щом с тази храна поддържаш тегло, значи трябва да сметнеш колко калории съдържа, след което ще прибавиш 300-400 калории, за да започнеш да качваш, ако не качваш така увеличи ги още, другото което мога да ти кажа е че ако си набавяш достатъчно протеин от храната не само 2 различни пудри са безсмислени, но и едната, която ще избереш е излишна.
01.12.13
10:46
Проблема с цялото пресмятане на калориите ми се корени в това, че по-често ям домашно приготвена храна, без опаковки и етикети, на които да пише хранителната стойност. Още повече, че не нося със себе си везна, с която да меря дали нещо наистина е 100 или 120 г. Немога да преценя и как влияе самият начин на приготвяне. Горе-долу, това би трябвало да са към 2500 калории на ден, но нямам представа в какво отношение са.
значи хем искаш режим, хем искаш да не смяташ калории?
Тогава към сегашното ти ядене вкарваш още едно и си следиш имаш ли промяна. Ако я има и си доволен оставаш така. Ако не си увеличаваш с малко
казано от Веселин Блажев на 01.12.13, 10:46:
Проблема с цялото пресмятане на калориите ми се корени в това, че по-често ям домашно приготвена храна, без опаковки и етикети, на които да пише хранителната стойност. Още повече, че не нося със себе си везна, с която да меря дали нещо наистина е 100 или 120 г. Немога да преценя и как влияе самият начин на приготвяне. Горе-долу, това би трябвало да са към 2500 калории на ден, но нямам представа в какво отношение са.
Ами гледаш суровия вариант от магазина - например 500гр свински врат, 100гр ориз и т.н. Аз лично не бих се хранил толкова много пъти, натоварващо е и не виждам особен смисъл. 3-4 пъти в нетренировъчен, 4-5 пъти в тренировъчен ден е повече от достатъчно според мен. Ако имаш възможност за 2 пудри - 1ната веднага след тренировка и казеин вечер или БЦАА на прах + казеин, но БЦААто излиза доста по-скъпо.
Мнението беше редактирано от aleks на 02.12.13 06:43.
02.12.13
22:23
казано от gips на 02.12.13, 01:32:
значи хем искаш режим, хем искаш да не смяташ калории?
Тогава към сегашното ти ядене вкарваш още едно и си следиш имаш ли промяна. Ако я има и си доволен оставаш така. Ако не си увеличаваш с малко
Не, не че не искам да ги смятам. Просто казах, че е доста трудно и неудобно. Все пак ежедневието не винаги го позволява.