30.11.13
22:14
Моля да пишат хора,които тренират от поне няколко години и могат да ми отговорят компетентно на въпросите.
1.Колко време ви е периодът за качване
2.Колко килограма успявате да качите за това време
3.Позволявате ли си вредни храни,докато качвате (дюнери,баници)
4.За колко време,след това изчиствате мазнините
5.Какви добавки пиете,когато чистите,за да запазите масата
1. Докато реша че съм мазен и имам нужда от сваляне. Примерно, като спра да си виждам плочките.
2. Като мускули малко, щото тренирам от 20 години и да кача кило мускул е трудна работа. Като мазнини - зависи колко се отпусна с храненето.
3. Това и при чистене си го позволявам.
4. Зависи колко излишни имам и колко искам да сваля. За 5-6 кг. отиват поне 2 месеца.
5. Креатин, ама аз него го пия почти винаги.
01.12.13
08:55
Приятел, въпросите ти са грешни. Няма такова нещо натрупване на маса и колко кила. Тренирай в дългосрочен план. да не се готвиш за състезание случайно? За един пет кила са малко, за друг са много. Най-голямата грешка е да се освиниш и после да сваляш. Препоръчвам ти въобще да не отваряш списания за културизъм и да слушаш само хора, които са създали културисти или те самите са такива. Аз съм на 45 години, вегетарианец и никога не съм взимал стероиди, хормон на растежа и деуретици. Да не съм луд. И въпреки това работя с много големи тежести.За да качиш маса трябва да натовариш мускулите до крайност, да ги принудиш да станат по-големи. Винаги тренирай с партньор, фитили и магнезий за ръцете. Взимай само трибулус и протеин за маса. Ако искаш да качваш чисто, внимавай какво ядеш и в колко часа го ядеш. Пий много вода - поне 500мл на всеки 10 кг от теглото си. закуската трябва да е богата на въглехидрати и като деня напредва ги намалявай, а след 18.00 часа ги спирай, освен ако не тренираш тогава. Преди тренировка вземи шепа фурми за енергия. Два-три часа преди лягане никакви въглехидрати. Организма няма да отдели хормон на растежа и тестостерон. Яж много фъстъчено масло без захар. Аз живея в ЮАР и тукфъстъченото масло е евтино. Преди лягане само салати, извара и суроватъчен протеин. Това е в общи линии. Да видим двайсет годишните професори и всезнаещи девойки какво ще пишат. Успех.
01.12.13
10:01
напиши си тежестите с които работиш, че ми стана интересно
Мнението беше редактирано от Gledam Tupo на 01.12.13 10:02.
01.12.13
10:11
С кви тежести тренирам(максимум) - лег 80 кг - 2 повторения,мъртва тяга 130 кг - 3 повторения,клек 60 кг - 2 повторения.И да наистина килограмите са малко,но съм на 17 и тренирам от 1 година,като вмомента тренирам бокс и след бокса си тренирам фитнес(в залата има фитнес уреди и тежести).Лошото е ,че в боксовата ми зала килограмите са малко и нито на тяга мога да си натоваря достатъчно,нито на лег.Мисля от втория срок,като съм първа смяна да ходя на бокс и отделно на фитнес.Та малко ще се отклоня от темата,как е по-подходящо да комбинирам тренировките.Двуразово 3 пъти в седмицата - примерно от 2 до 4 на фитнес и от 7 до 8 и 30 на бокс.Или по 1 тренировка на ден,6 пъти седмично ?