01.12.13
12:14
Искам да изградя голям голям гръб дайте мнение по следната програма
Набиране широк хват пред гърди 4х8-10
Мървта тяга 3х6х8
Чукчета 3х6-8
Мечка 3х6-8
Само с това няма да имаш кой знае какво развитие. Започни с обикновени набирарания както си написал и после като можеш вече да правиш 16-17 в серия започни да правиш с тежест. Първо пак за известно време само с 5 килца с повече повторения после увеличавай тежестта. Тягата винаги е добре да правиш тя дава доста. Също е хубаво да правиш повдигане за трапец само като отделно упражнение и гребане с щанга и си чук.
01.12.13
12:57
Що не пробваш една готова програма?
01.12.13
15:02
поне размени местата на тягата и набиранията да си почине кръста
казано от Владимир Димитров на 01.12.13, 15:02:
поне размени местата на тягата и набиранията да си почине кръста
За няколко минути кръста няма да почине много, така че няма значение. Но тягата като най-тежко (и най-важно) упражнение би следвало да се постави в началото.
Мнението беше редактирано от Ронката на 01.12.13 15:10.
01.12.13
17:07
Невиждам защо. При мен тягата винаги е била второ или трето упражнене. Често казано така се усеща повече, поне според мен. Аз не жидам защо програмата да не е добра, но бих добавил по още 1 серия на всяко упражнение.
01.12.13
18:07
Съгласен с Блажев,програмата си има всичко да се атакува от всякъде гърба,просто по 4 работни серии е оптималния вариант.Дори не мисля ,че мечката е нужна и то последна,стига да се изпълнят качествено тези 3-те.Е може би все пак липсва тесния хват,но пак е според зависи от човека и целите му.
Аз винаги я правя тягата последна ,понеже много ми яде от силата и ми падат набиранията и гребането значително.