Дискова протрузия на шийни прешлени

30.11.13
00:23

Здравейте, знам, че тази тема е доста коментирана, но ето и аз да споделя болежките си, дай боже някой да може да сподели опит и най-вече адекватен режим на трениране в моя случай.
Откриха ми протрузии на C5-C6 и C6-C7, според доц. Генов, завеждащ неврологичното отделение на ВМА и според няколко други невролози и кинезитерапевти включително д-р Байчева Физикална и рехабилитационна медицина във ВМА причината е системно претоварване/претрениране + стойката преди компютър от години поради работата ми. Интересното е, че болка във врата преливаща към главата се появи при набирания с нормален хват към края на серийте (след 8мо набиране например). При други упражнения с тежести 60-70% от възможностите болка няма. Лекарите ме съветват да започна плуване, но никой не дава  конкретни съвети при молби за конкретни упражнения, които заздравяват гръбната като цяло и вратната мускулатура, като не влияят негативно при наличието на такъв вид травма. Ако някого може да съдейства с такава информация, или има контакт по въпроса бих бил признателен. Благодаря предварително!

01.12.13
18:57

Здравей, виж тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/71237 + съм ти писал на лично. Дано намериш бързо решение на проблема.

Поздрави

Мнението беше редактирано от Любо на 01.12.13 19:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1