02.12.13
22:05
Здравейте на всички :) Винаги ми е изоставало рамото, но мислех, че с времето ще се пооправи. Липсва му тази плътност, големина, форма.... Тренировката ми за рамо:
1.Раменни преси с дъмбели или щанга - 4 по 8/10
2.Разтваряне с дъмбели в страни - 3 по 10-12
3.Вертолет - 3 по 10
4.Задно рамо с дъмбели от наклон - 3 по 10
Това горе долу е тренировката ми за рамо в отделен ден за него. Като цяло имам една идея, да продължа така, но също така и в денят когато правя гърди да добавя 1 упражнение за рамо, примерно 5 серии раменни преси с дъмбели или греша ? Какво бъркам, какво да направя, за да потръгне този труден мускул ? Ще бъда благодарен ако има и мнения от хора които лично са пробвали идеите си :) Мерси предварително, живи и здрави !!!
Супер форма си, но ми прави впечатление, че гърба ти леко бяга от към ширина. Основната ширина на торса и раменния пояс идва от гърба, не от самите рамена. Може да го видиш дори в много зали - назобеняци с мега бруталните рамена и ръце и гръбчета като дъвка орбит и колкото и да са големи рамената, липсва самата ширина на торса.
Моите съвети са да наблегнеш на гърба и на разтварянията встрани. Обаче разтварянията ги прави с тежки дъмбели и с чийтинг - хамалската и ще видиш как гърмят рамената.
02.12.13
23:05
Благодаря за съвета Миро !!!