Кортизол съпорт и магнезий - въпрос

29.11.13
20:29

Здравейте,

Може ли някой да ми обясни каква е разликата между различните форми на магнезия и кой е най добрия вариант ? Говорим само за продуктите на Now Foods. Има магнезий цитрат, магнезий на пудра и магнезий капсули ? Пудрата е супер евтина в сравнение с цитрата... защо ?
Забелязах също че в тиквеното семе има 550гр. магнезий  :О Плюс още много допълнителни хубави неща в съдържанието им. То излиза дори и по евтино да се яде семе вместо магнезий на добавка.. Има ли някакъв плюс на това да се взима добавка вместо богата храна на магнезий, освен “удобството” ?

И друго за “Super cortisol support” пак на Now да попитам. Препоръчва се по 1 бройка 3 пъти дневно, но тъй като ми идва скъпичко ще го приемам сутрин като стана и следващата капсула ми е трудна кога точно около тренировка е добре да се приеме ? Дали да е преди тренировка, за да държи нивата на кортизол нормални, по преме на тренировката или веднага след нея за да ги нормализира ? Как е най удачно според вас ?

30.11.13
23:18

Магнезий бисциглинат на Бълкпаударс е може би най-добрия, концентриран и високоусвоим на пазара към момента. Бих избягвал оксиди, сулфати , че дори и цитрати.

03.12.13
11:24

Съгласен съм със Strelok91 относно магнезия, защото съм пил и този на NOW и този на бълк. Може би по-доволен останах от този на бълк при положение че приемах по половин таблетка само.

Кортизол съпорта го приемай сутрин и веднага след тренировка.

казано от zvvsip на 29.11.13, 20:29:

Има магнезий цитрат, магнезий на пудра и магнезий капсули ? Пудрата е супер евтина в сравнение с цитрата... защо ?

Първото е магнезиев цитрат на таблетки.
Второто също е магнезиев цитрат, но на прах (пудра).
Третото е капсули, смес от магнезиев цитрат, глицинат и малат.

Прахообразната формулация винаги е по-евтина от таблетната и капсулната - въпрос на производствен процес и допълнителни съставки. Това важи по принцип, не само за магнезиевите суплементи.

Предимството на суплементацията с магнезий е възможността за точна дозировка без влияние върху енергийния прием. В 100 g тиквено семе наистина има над 500 mg магнезий, но и повече от 500 kcal. Предвид на това, че 500 mg магнезий съвсем не е значително количество, може да се окаже, че набавянето на този минерал от тиквено семе ще затрудни поддържането и балансирането на хранителния ти режим.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.12.13 11:50.

казано от zvvsip на 29.11.13, 20:29:

Здравейте,

Забелязах също че в тиквеното семе има 550гр. магнезий  :О Плюс още много допълнителни хубави неща в съдържанието им. То излиза дори и по евтино да се яде семе вместо магнезий на добавка.. Има ли някакъв плюс на това да се взима добавка вместо богата храна на магнезий, освен “удобството” ?

По принцип всички минерали и витамини можеш да си ги набавиш с храната.Тук обаче идва фактора качество и количество на необходимия хранителен продукт “Х”, за набавяне на даден витамин/минерал ” У”.Затова ги наричат “хранителни добавки”,за да приемаш това,което не ти достига в храната.Ако можеш калорийно да сместиш 200 грама тиквено семе,направи го(1000 кал.?!?).И все пак по-удобно, специално за магнезия, е под формата на хранителна добавка.Оптималния вариянт е 50:50.Определи си възможния минимум на необходими хранителни добавки, според хранителния ти режим.За мен такива добавки са качествени мултивитамини,витамин Ц,магнезий,цинк и омега 3 и от време на време храносмилателни ензими.

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 03.12.13 12:28.

03.12.13
15:20

Благодаря ви за разясненията. Взех си Магнезий Цитрат на таблетки и като пресметнах, не излиза кой знае колко по скъпо от пудрата. Първоначално виждах супер огромна разлика защото мислих че количеството магнезий е равно на грамажа на пудрата, което се оказа че не е така :D Пробвах с тиквеното семе, но наистина се оказа неприятно задръстващо, макар и да хапвах само по 100гр. (доста изглежда визуално).

казано от zvvsip на 03.12.13, 15:20:

Взех си Магнезий Цитрат на таблетки и като пресметнах, не излиза кой знае колко по скъпо от пудрата. Първоначално виждах супер огромна разлика защото мислих че количеството магнезий е равно на грамажа на пудрата, което се оказа че не е така :D

Груби сметки:

100 таблетки по 200 mg магнезиев цитрат = 20 g магнезий
(по цените на BB-Team магазин - 24 лева или 1.20 лева за 1 g магнезий)

120 дози прах по 315 mg магнезиев цитрат = 38 g магнезий
(по цените на BB-Team магазин - 28 лева или 0.75 лева за 1 g магнезий)

За мен разлика в цената има и не е съвсем незабележима... ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.12.13 15:39.

03.12.13
16:11

В дадената от теб ситуация е така, да. За 50гр. магнезий идва разлика от 22.5 лв. което не е малко. Аз правих сметки при международна доставка и се падеше 5 лв. разликата за 50гр. което е приемливо.

Международната доставка е променлива величина, но да - може да излезе друга сметката.
Тук нещата с по-голямата разфасовка таблетки стоят така:

250 таблетки по 200 mg магнезиев цитрат = 50 g магнезий
По цените на BB-Team магазин - 52 лева или 1.04 лева за 1 g магнезий.
С други думи 40% (1.4 пъти) по-висока цена.

По-скоро идеята ми е принципна, защото се намират отстъпки, промоции и други подобни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1