04.11.13
21:50
10 седмица
Начало на 10 седмица - тегло - 83.2 кг.( 83.7 преди седмица), талия - 100 и малко (100 и малко преди седмица). 3 пъти я мерих. Отначало показа 98, но следващите измервания се постарах максимално да отпусна гайдата. Не знам дали това е правилният начин за измерване на талия, но така ми се струва честно. :)
понеделник:
ставане 8.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
9.00 - 1 кашкавалка, 1 локумка, 3 кейкчета
14.00 - 200 гр. печени пилешки шишчета, 2 кейкчета
16.00 - 5 кейкчета
21.00 - 3 варени яйца, 1 морков, 50 гр. небелен слънчоглед
вторник:
ставане 8.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
9.00 - 1 пица, 2 вафли “чудо”
13.00 - 120 гр. свински врат, 200 гр. печени чушки
18.00 - 120 гр. свински врат
21.00 - 2 лайъна
ккал., белт., мазн., въгл.
сряда:
ставане 8.30
Тренировка :
бачкане
Ядене:
9.30 - 1 кашкавалка, няколко бонбона
14.00 - 200 гр. свински дроб, 200 гр. млечна салата
100 гр. бонбони през целия ден, че имаше нужда от енергия за бачкането
19.00 - 100 гр. цаца, 1 портокал, 150 гр. солетени изделия
четвъртък:
ставане 8.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
8.30 - 1 кашкавалка, 3 вафли Мура”
14.00 - 5 кебапчета, 200 гр. ориз с грах и други неща
17.00 - 100 гр. лешбици с шоколадова глазура
19.00 - 1 кисело мляко
21.00 - 3 портокала
петък:
ставане 7.00
Тренировка :
почивен ден
Ядене:
9.00 - 1 шоколад
13.00 - 4 кюфтета, 1 наденица, 2 ф. хляб, гарнитура
19.00 - 2 кюфтета, 2 наденички, 2 ф. хляб, 250 гр. кракерс
събота:
ставане 8.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
не го помня
неделя:
ставане 9.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
10.00 - 2 кит ката
14.00 - 1 печена скумрия
16.00 - 200 гр. руска салата
21.00 - 4 варени яйца, 2 моркова, небелен слънчоглед
през деня 16 шоколадови бонбона межди пренасянията на чували със строителни отпадъци
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 11.11.13 20:17.
04.11.13
22:02
казано от Debel Lebed на 04.11.13, 21:50:
10 седмица
Начало на 10 седмица - тегло - 83.2 кг.( 83.7 преди седмица), талия - 100 и малко (100 и малко преди седмица). 3 пъти я мерих. Отначало показа 98, но следващите измервания се постарах максимално да отпусна гайдата. Не знам дали това е правилният начин за измерване на талия, но така ми се струва честно. :)
Ами при отпуснат корем така се мери много ясно :) При 82 килограма с талия 100, бая добър си :) Какви са ти целите относно талията и как мислиш да ги постигнеш ?
04.11.13
23:08
казано от kaloyan на 04.11.13, 22:02:
Какви са ти целите относно талията и как мислиш да ги постигнеш ?
Визуалните ми цели относно талията са да изчезнат сланинките. Имам някакви смътни спомени от измерване преди години, когато ми беше 88 см. без да е омазненаи бях към 75 кг., може би това трябва да си поставя за цел като размер. Ще продължа с лекия отрицателнен калориен баланс и ежедневната двигателна активност докато стана към 76 кг.
05.11.13
04:08
Обиколката на мишницата и гръдната обиколка колко са? Щото и до 85 да свалиш талията, ако си с плосък гръб и без гърди, ръце и рамене, все тая дали си с 85 талия или 100 , като и при двата случая ще си еднакъв, просто в единият случай с шкембе и цицки, а в другият без шкембе и с виждащи се ребра от липса на мускул.
Мнението беше редактирано от lordinario на 05.11.13 04:09.
казано от Debel Lebed на 04.09.13, 23:56:
Аз мислих до Нова Година да си постигна целите, а ти ме прати в кучи ***. :D Мерси за окуражаването!
казано от Debel Lebed на 28.10.13, 21:01:
Може би повече щях да сваля, но нали не се препоръчва бързото сваляне на килорами? А и аз като фен на народните мъдрости предпочитам да не бързам - “Бързата работа - срам за майстора”, “Който бърза, далеч не стига”, “Бързата работа - два пъти работа”, “Бързата кучка - слепи ги ражда”. Все пак се стремя и към изграждане на нови, трайни стереотипи, а това е бавен процес.
Темата ми харесва - неусетно мина около час, а и хубавото й е, че няма противоречие, което е лошо!!!
Поздрави на автора, успява да се забавлява типично по български.. Жалко, че толкова много хора му се връзват.. Пазете си кортизола за други случаи.
Мнението беше редактирано от Jobko на 05.11.13 18:26.
05.11.13
21:27
казано от Jobko на 05.11.13, 18:25:
казано от Debel Lebed на 04.09.13, 23:56:
Аз мислих до Нова Година да си постигна целите, а ти ме прати в кучи ***. :D Мерси за окуражаването!
казано от Debel Lebed на 28.10.13, 21:01:
Може би повече щях да сваля, но нали не се препоръчва бързото сваляне на килорами? А и аз като фен на народните мъдрости предпочитам да не бързам - “Бързата работа - срам за майстора”, “Който бърза, далеч не стига”, “Бързата работа - два пъти работа”, “Бързата кучка - слепи ги ражда”. Все пак се стремя и към изграждане на нови, трайни стереотипи, а това е бавен процес.
Темата ми харесва - неусетно мина около час, а и хубавото й е, че няма противоречие, което е лошо!!!
Поздрави на автора, успява да се забавлява типично по български.. Жалко, че толкова много хора му се връзват.. Пазете си кортизола за други случаи.
Така е и аз лятото като ги видя подобни хора по плажа и аз много се забавлявам. Особено когато се опитвам да разбера ходят ли търкалят ли се :)
05.11.13
21:38
казано от lordinov на 05.11.13, 04:08:
Обиколката на мишницата и гръдната обиколка колко са? Щото и до 85 да свалиш талията, ако си с плосък гръб и без гърди, ръце и рамене, все тая дали си с 85 талия или 100 , като и при двата случая ще си еднакъв, просто в единият случай с шкембе и цицки, а в другият без шкембе и с виждащи се ребра от липса на мускул.
В началото направих измервания на другите части, но лично мен ме интересуват тези, които са свързани най-много със свалянето и затова само тях измервам. Всички ще измеря пак когато си постигна основната цел или на всеки 6 месеца. Предполагам, че и от мишниците е свалена малко мазнина и има спад. Определено не е все тая за мен. Предпочитам да съм с ребра, но без шкембе и наднормени килограми, а когато подновя упражненията, предполагам, ще има някакво развитие в мускулите, но както вече писах в началото на дневника - обемите и силата не са ми цел.
05.11.13
21:46
казано от Jobko на 05.11.13, 18:25:
Бъди по-конкретен. Хем ти харесва темата, хем съжаляваш. Хем липсата на противоречие е хубаво, хем е лошо...
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 05.11.13 21:50.
06.11.13
03:34
казано от Debel Lebed на 05.11.13, 21:38:
казано от lordinov на 05.11.13, 04:08:
В началото направих измервания на другите части, но лично мен ме интересуват тези, които са свързани най-много със свалянето и затова само тях измервам. Всички ще измеря пак когато си постигна основната цел или на всеки 6 месеца. Предполагам, че и от мишниците е свалена малко мазнина и има спад. Определено не е все тая за мен. Предпочитам да съм с ребра, но без шкембе и наднормени килограми, а когато подновя упражненията, предполагам, ще има някакво развитие в мускулите, но както вече писах в началото на дневника - обемите и силата не са ми цел.
Ае чоек, стиа си прикаал глупости нервя са , какви не цели обем и сила ти качи малко мръвка ве, с едни кофи и набирания да раздвижваш ще е добре, знаеш ли какви плешиви чичкаци гледам по лостовете редовно да тренират, едва ли са под 40-така. В залата съм виждал хора с прилични физики и възраст в диапазона 40-55, но всички тренират, естествено никой от тях не иска да става прекалено корав , нито се зори много , просто за здраве и малко мускул да има, щото мускула не е само за външен вид ;)
стига си писал и вършил глупости, почни малко от малко да тренираш, ще видиш че след време няма да можеш без спорт и ще се чувстваш в кожата си десет хиляди пъти по-добре от колкото сега и ще изглеждаш също толкова по-добре ;)
Двата ми тренировъчни партньора, които тренират с мен, бащите им тренират и то здраво, моят (бог да го прости) имаше много добра физическа подготовка и можеше да прави набирания и лицеви , а беше не малко години по-голям от теб, тейче стига си дрънкал бла бла бла.
Мнението беше редактирано от lordinario на 06.11.13 03:36.
07.11.13
00:51
казано от lordinov на 06.11.13, 03:34:
Ае чоек, стиа си прикаал глупости нервя са , какви не цели обем и сила ти качи малко мръвка ве, с едни кофи и набирания да раздвижваш ще е добре, знаеш ли какви плешиви чичкаци гледам по лостовете редовно да тренират, едва ли са под 40-така. В залата съм виждал хора с прилични физики и възраст в диапазона 40-55, но всички тренират, естествено никой от тях не иска да става прекалено корав , нито се зори много , просто за здраве и малко мускул да има, щото мускула не е само за външен вид ;)
стига си писал и вършил глупости, почни малко от малко да тренираш, ще видиш че след време няма да можеш без спорт и ще се чувстваш в кожата си десет хиляди пъти по-добре от колкото сега и ще изглеждаш също толкова по-добре ;)
Двата ми тренировъчни партньора, които тренират с мен, бащите им тренират и то здраво, моят (бог да го прости) имаше много добра физическа подготовка и можеше да прави набирания и лицеви , а беше не малко години по-голям от теб, тейче стига си дрънкал бла бла бла.
Не мога да разбера теб и другите слепи ли сте, малоумни ли сте или търсите провокаци. Омръзна ми да повтарям, че с времето ще увеличавам упражненията. Днес бачках до 23.30 физическа работа, кога да тренирам ве мойто момче? И дали след 14 часа строителна работа имам сила, желание и нужда за трениране? Питай ги какво работят тия, които ми даваш за пример. Съмнявам се да е физическа работа, аз лично не познавам строител, който да тренира. Мислете преди да пишете, защото не всички седят на стол по цял ден и чакат с нетърпение да идат на фитнес. И какво сте се загрижили за телесното ми състояние все едно се познаваме? Имам си цели и ги следвам - това си е моя работа.
07.11.13
06:40
Оставете човека на мира да си води дневника. Авторът най-вероятно е хомосексуален и цял живот са му повтаряли какво трябва да прави или да не прави, най-вероятно и оттам му е изграден магарешкият инат. Човекът ясно си е казал, че цели единствено сваляне на килограми. Дали го прави по най-удачният начин? Естествено, че не. Дали ще приеме вашите съвети? Не. Така че ви съветвам да спрете да коментирате по темата, ако искате продължете да си я следите, поне авторът пише увлекателно.
07.11.13
09:42
казано от Debel Lebed на 07.11.13, 00:51:
Не мога да разбера теб и другите слепи ли сте, малоумни ли сте или търсите провокаци. Омръзна ми да повтарям, че с времето ще увеличавам упражненията. Днес бачках до 23.30 физическа работа, кога да тренирам ве мойто момче? И дали след 14 часа строителна работа имам сила, желание и нужда за трениране? Питай ги какво работят тия, които ми даваш за пример. Съмнявам се да е физическа работа, аз лично не познавам строител, който да тренира. Мислете преди да пишете, защото не всички седят на стол по цял ден и чакат с нетърпение да идат на фитнес. И какво сте се загрижили за телесното ми състояние все едно се познаваме? Имам си цели и ги следвам - това си е моя работа.
Влез в дневника на Веселин Дойчев да видиш дали хора с повече от 8 часа на ден физическа работа, семейство с дете и каквото още измислиш като извинение за себе си, не тренират...
07.11.13
12:43
казано от Debel Lebed на 07.11.13, 00:51:
Братле, нито сляп, нито глух, нито тъп съм. Другите дето са ти писали също не ми приличат на тъпи...
Също тъй, не позволявам на никой да си “вре гагата” в мойте работи. Ти имаш пълно право да искаш да те оставим намира, обаче тук изниква въпроса... защо като искаш лично пространство си тук(върни и прочети какво си писал в началото)?! Както и да е... да си дойдем на темата... познавам стройтели дето тренират, в момента имам предвид... едниния ще се “стреснеш”, когато го видиш колко е голям ;)... аз самият преди над 15 години съм работил много тежка физическа работа и съм тренирал, съобразено с работата, но съм тренирал, а ти просто “суетничиш” тук и не тренираш. Ама поне да имаше кво да показваш, а то тоя тумбак... :) Както и да е... макар и “самовлюбен” и “самодостатъчен”, не изглеждаш много тъп... с най-добри намерения ти казвам... пробвай да чуеш какво ти казват всички тук и ще видиш, че после ще можеш да “позираш” много по-ефективно.... :))))
Айде чао, “патенце”... и чакаме ъпгрейда до лебед :))))
п.с. Високомерието ти ме “убива” от смях :)))))
11.11.13
21:48
11 седмица
Начало на 11 седмица - тегло - 82.8 кг.( 83.2 преди седмица), талия - 99.5 (100 и малко преди седмица). През седмицата имаше гостуване и други поводи за повече сладки неща, но благодарение на физическата работа свалянето на тегло и мерки продължи успешно. И талията падна под 100, което може би трябва да отпразнувам с яко плюскане на чийтърски храни. :) Ако всичко върви по план, по-тежката част от работата трябва да привърши до края на седмицата, което означава подновяване на упражненията от следващата седмица. Интересно ми е как ли един месец яко бачкане и отслабване се е отразил на физическото ми състояние. “Поживём - увидем”, както казват руснаците.
Коментарите къртят. :D Намекнах да се мисли преди да се пише, но разбира се светът е шарен и се практикува и обратното.
казано от oNFiRe X на 07.11.13, 06:40:
Авторът най-вероятно е хомосексуален и цял живот са му повтаряли какво трябва да прави или да не прави, най-вероятно и оттам му е изграден магарешкият инат.
А най-вероятно ти се иска това да е така? Иначе мерси за оценката и призива да охладиш страстите - и аз искам да си монологствам в дневника, както повечето хора с дневници.
казано от CarnalK на 07.11.13, 09:39:
Оставете човека да стане skinny-fat бе, назобеняци!
Харесват ме и искат да ме вкарат в правия път. :D
казано от Yakovliev Y. на 07.11.13, 09:42:
Влез в дневника на Веселин Дойчев да видиш дали хора с повече от 8 часа на ден физическа работа, семейство с дете и каквото още измислиш като извинение за себе си, не тренират...
Влезнах в дневника, и интервюто с него прочетох. Не видях други хора, освен авторът, които ми даваш за пример. Не пише точно каква дейност извършва, освен, че е експедитор на стоманени изделия и работи на смени, че силата и тренировките не му помагат особено в ежедневната му работа, което ме кара да мисля, че тя не е хамалогията, за която говориш, и че самият той има огромно желание да си намери друга работа (пожелавам му да си намери). Освен това момчето е двайсетина години по-млад от мен и има пълна спортна подкрепа от жена си - силен психически фактор. Следващият път се надявам да дадеш самият себе си за пример на тежко бачкащ и трениращ вместо да ме пращаш към вероятни изключенията от общото правило.
@Bobcho Bobev
“аз самият преди над 15 години съм работил много тежка физическа работа и съм тренирал, съобразено с работата, но съм тренирал”
Преди..., бил си на 20-ина години. :) Дай по-сериозно - стани сега строител-бачкатор-трениращ! :) Ако отстояването на позицията е високомерие, то и всички, които ме насочват в “правия” път са високомерни. “На чужд гръб и сто тояги са малко”.
понеделник:
ставане 7.30
Тренировка :
разкарване по задачи
Ядене:
8.30 - 1 кашкавалка
9.30 - 2 кит ката
14.00 - 1 среден дюнер, шоколадови бисквити, 50 гр. бадеми
19.00 - 150 гр. свински врат, 200 гр. зеле, 50 гр. бадеми
вторник:
ставане 7.15
Тренировка :
разкарване по задачи
Ядене:
8.30 - 1 кашкавалка
10.00 - 200 гр. ориз с малко пилешко
13.30 - 1 шоколад милка с лешници
19.00 - 200 гр. пилешко с кожа, десетина шоколадови бонбона, 1 банан
сряда:
ставане 8.00
Тренировка :
разкарване по задачи
Ядене:
12.00 - 10 малки понички
14.00 - 200 гр. пилешко с кожа, 1 лайън
17.00 - кисело мляко, 2 кит ката
20.00 - небелен слънчоглед, малко пилешко
четвъртък:
ставане 7.30
Тренировка :
бачкане
Ядене:
1 парче пица, ябълки, 200 гр. пилешко, небелен слънчоглед, 2 кит ката, шоколадови бисквити, 1 варено яйце, 0.8 л. наливно, прясно мляко
петък:
ставане 8.30
Тренировка :
бачкане
Ядене:
елда с прясно мляко и сол, 2 варени яйца, 1 морков, 2 варени яйца, 100 и кусур грама бисквити, десетина ябълки пез целия ден
събота:
ставане 8.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
прясно мляко, банани и други неща
неделя:
ставане 8.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
някакви сладки, едно голямо люто кюфте, дроб сърма, 2 банана, прясно мляко
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 18.11.13 23:56.
11.11.13
23:14
Е нека да се пише де, така е доста по интересно :) На мен ми е интересно дали се уморяваш достатъчно от това което правиш? Друго много интересно е че за дърводелец си доста грамотен, това на какво се дължи ? Трето, ще дойде ли момент когато ще махнеш шкембака и ще заприличаш на дърводелска машина ?
11.11.13
23:40
Не е нужно да си “хардкор” трениращ, а просто да си правиш 4-5 дни в седмицата кардио + 2-3 дни тренировки с тежести, за да поддържаш добра форма...Май ти препоръчах преди няколко страници сайт на английски обаче http://scoobysworkshop.com/ не знам дали си прочел нещо или веднага си го затворил..както и да е..прочети малко за автора + няколко неща които е писал например http://scoobysworkshop.com/cardio/ и ще се убедиш, че няма възрастова граница за по-добрият начин на живот. Има готови програми + информация за храната които ще са ти полезни..Не, че рекламирам сайта или нещо, но на мен много ми помогна преди време..за 1 година напълно се преобразих + получих една стабилна база за тренировките и по-здравословният начин на живот.
18.11.13
22:47
“Преди..., бил си на 20-ина години. Дай по-сериозно - стани сега строител-бачкатор-трениращ! ....”.
“Лебеде” вадиш ми думите от контекстта... писал съм ти че познавам стройтели-трениращи, единия е на 46 и е в по-добра спортна форма от 97% от 20 годишните... та тея твоите “локуми” ги разтегляй на някой друг... мързи те братле... аз сторител-бачкатор-трениращ не мога да стана... изобщо за строител не ставам, щот съм много амортизиран(аз съм инвалид и дефакто и деюре)...ама на теб какво ти е?
Може и да не ми отговоряш ако не искаш. ;)
18.11.13
22:51
Вие отказахте човечеца хептен,гледайте 10 дни не е писал...не тренираше,не ядеше правилно,но поне гладуваше,сега сигурно е тръгнал да нагъва вафли с пакетите,бисквити с кутиите,торти на корем и цял друг куп простотии,които се опитваше да ограничи поне до два пъти на ден.
18.11.13
23:32
казано от lordinov на 18.11.13, 22:51:
Вие отказахте човечеца хептен,гледайте 10 дни не е писал...не тренираше,не ядеше правилно,но поне гладуваше,сега сигурно е тръгнал да нагъва вафли с пакетите,бисквити с кутиите,торти на корем и цял друг куп простотии,които се опитваше да ограничи поне до два пъти на ден.
Едва ли е заради това, сигурно скоро ще се появи да ни поздрави и да каже че е преосмислил нещата от живота. ..
И да ни каже как чрез неговия начин работи и не почти не яде сваля безотказно, в опит да постигне мечтаната форма :D
Мнението беше редактирано от Ivan на 18.11.13 23:44.
19.11.13
00:52
12 седмица
Начало на 12 седмица - тегло - 82.1 кг.( 82.8 преди седмица), талия - 99 см. (99.5 преди седмица).
И през изминалата седмица продължи свалянето на тегло и талия. Мисля, че съм изградил вече усет да си контролирам храненето щом без да следя калории продължавам да свалям с обичайното темпо. Остава да изградя и усет за ежедневна двигателна активност. Засега, по принуда, работата се явява тази активност, но като привърши ще трябва да я заместя с упражнения, но по възможност да не са по принуда. :D
казано от kaloyan на 11.11.13, 23:14:
Е нека да се пише де, така е доста по интересно :) На мен ми е интересно дали се уморяваш достатъчно от това което правиш? Друго много интересно е че за дърводелец си доста грамотен, това на какво се дължи ? Трето, ще дойде ли момент когато ще махнеш шкембака и ще заприличаш на дърводелска машина ?
Уморявам се и не толкова, че е тежко, макар че някои дни и това преобладава, колкото продължителното 10-12 часа на ден на крак. Например миналата и тази седмица лепя теракот. Клякане-изправяне с почки и инструменти стотици пъти, клечене за разстилане на лепилото и поставяне на плочките, нагласяне, нивелиране, регулиране на фуги и куп съпътстващи дейности. Но тази умора е скапваща, а не тонизираща, както при упражненията. Просто не съм дъраводелец. :) Но това не означава, че дърводелците са неграмотни - има всякакви, както и при другите професии. Не обичам да обещавам, времето ще покаже.
@Ivan Dimitrov
Като имам време ще го разгледам.
казано от lordinov на 18.11.13, 22:51:
7 не 10. Преди споменах, че вече ще обновявам само веднъж седмично, когато са измерванията. Щом продължавам да свалям значи сладките неща не са толкова много, все пак бачкам продължително и имам нужда от бърза енергия. От теб искам само едно - клип с макс набирания собствено тегло. :)
понеделник:
ставане 8.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
пица-лодка, 2 соленки със сирене, кутия бисквити “Мираж”, ябълки, кисело мляко
вторник:
ставане 9.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
пица, шоколад, 3 кебапчета, фасул с лютеница, няколко мини рула, ябълки
сряда:
ставане 9.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
баница с кайма, 2 кит ката, 250 гр. саздърма, 2 ябълки, малък лайън, 100 гр. бразилски орех, 100 гр. небелен слънчоглед
четвъртък:
ставане 9.30
Тренировка :
бачкане
Ядене:
пица-лодка, 2 парчета бисквитена торта, 300 гр. дроб сърма, ябълка, снакс, кисело мляко, небелени тиквени семки
петък:
ставане 8.30
Тренировка :
бачкане
Ядене:
малка пица, свински дроб, руска салата, лешници с шоколадова глазура, twiks, ябълка
събота:
ставане 9.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
малка пица, ориз с пилеши парчета из него, домат, 2 ябълки, малко тирамису, 2 татарски юфтета, небелен слънчоглед, шоколад
неделя:
ставане 9.00
Тренировка :
почивен ден
Ядене:
тирамису, 300 гр. наденица, две ябълки, небелен слънчоглед, малко солети, шоколад
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 25.11.13 20:49.
19.11.13
01:44
Е...изискваш от мен...това че правя 40-50 серии по 10-15 повторения с 20-30 секунди почивка между сериите, не значи че ще направя хиляда на 1 серия, сигурно 30 ще ме озорят, защото не тренирам за издръжливост, но започна ли бройката драстично ще скочи :)
25.11.13
21:05
13 седмица
Начало на 13 седмица - тегло - 81.5 кг.( 82.1 преди седмица), талия - 98 см. (99 преди седмица).
казано от roided guy aka ripped guy на 19.11.13, 01:44:
Е...изискваш от мен...това че правя 40-50 серии по 10-15 повторения с 20-30 секунди почивка между сериите, не значи че ще направя хиляда на 1 серия, сигурно 30 ще ме озорят, защото не тренирам за издръжливост, но започна ли бройката драстично ще скочи :)
Няма значение - колкото направиш. Бях ти казал в твоя дневник, че ми трябва да го гледам като за мотивация когато започна с набиранията. Карам теб, защото не виждам друг да прави толова често много набирания със собствено тегло и предполагам, че ще направиш много. Ако знаех, че някой друг може над 20, щях да накарам него, но не знам.
понеделник:
ставане 7.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
кашкавалка, 2 соленки, 300 гр, дроб сърма, шоколад, 300 гр. печено пилешко с ожа, пакет киткат, лешници с шоколадова глазура
вторник:
ставане 9.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
забравих да запиша и сега си спомням само шоколада, малко крем и слънчоглед
сряда:
ставане 9.30
Тренировка :
бачкане
Ядене:
мед, 7 варени яйца, 1 шоколад, 100 гр. бразилски орех
четвъртък:
ставане 7.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
баница, 300 гр. руска салата, парче мусака, 3 кюфтета, 4 еклера, небелени тиквени семки
петък:
ставане
Тренировка :
бачкане
Ядене:
подобно на предишните дни
събота:
ставане
Тренировка :
бачкане
Ядене:
подобно на предишните дни
неделя:
ставане 9.00
Тренировка :
бачкане
Ядене:
литър прясно мляко с мед, шоколад, 4 варени яйца, няколко ябълки, кашу
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 02.12.13 21:48.
25.11.13
23:09
Здравейте г-н Дебел лебед. Пиша така, понеже не зная името Ви.
Чета дневникът Ви с удоволствие и усмивка. Определено ми харесвате.
Аз съм на 49 години. Преди време кантарчето ми ковеше 112 килца а на мен ми щръкваше перчемът и ми се накокошинваха ушите. Далеч съм от всякаква мисъл да Ви давам акъл. Човек с чуство за хумор и избрал си такъв ник, акъл има та даже и за износ.
Надникнете в дневника ми ...и ако решите, че с нещо може да съм Ви полезен ....
02.12.13
22:30
ОТЧЕТ ЗА МЕСЕЦ НОЕМВРИ
Тегло и мерки:
Тегло: 81.1
Талия: 97
Ханш: 97.5
Бедро: 60
тегло - -2.4 кг, талия - -3 см., ханш - -1 см, бедро - - 0 см.
упражнения:
Втори месец с физическа работа. Взе да ми писва.
хранене:
Храненето беше нищо особено, но с отрицателен калориен баланс.
През ноември теглото и талията спаднаха повече, докато ханшът - незначително, а бедрата са в застой. 81 кг. при ръст 181 бива. :) Но има още малко сланинка и историята продължава. Предишния месец - тегло - -1.5 кг., талия - -2 см., ханш - -3 см., бедра - -2 см.
14 седмица
Начало на 14 седмица - тегло - 81.1 кг.( 81.5 преди седмица), талия - 97 см. (98 преди седмица).
От днес поднових упражненията защото физическата работата намаля и заради това спрях и тестените закуски и наблягам на домашни приготвени храни.
понеделник-неделя:
ставане 7.00-9.00
Двигателна активност :
бачкане и между бачкането:
понеделник:
13.00 - лицеви опори - 29-12-9-7-8-7-7-7-7-7-7-7-7 (1 мин. почивка между сериите)
17.00-19.00 лицеви опори - 21,20,15
четвъртък:
лицеви опори - 15
Ядене:
1 кило телешка кайма, 1 печено пиле, 700 гр. риба, свински кюфтета, ориз, яйца, 2 л. наливно прясно мляко, 1 кисело мляко, кашу и небелен слънчоглед, мед, няколко шоколада, мандарини, ябъли, банани, целина, магданоз, копър, тарелка сладки и общо взето това беше яденето за седмицата
казано от Plamen Petrov на 25.11.13, 23:09:
Здравейте г-н Дебел лебед. Пиша така, понеже не зная името Ви.
Чета дневникът Ви с удоволствие и усмивка. Определено ми харесвате.
Аз съм на 49 години. Преди време кантарчето ми ковеше 112 килца а на мен ми щръкваше перчемът и ми се накокошинваха ушите. Далеч съм от всякаква мисъл да Ви давам акъл. Човек с чуство за хумор и избрал си такъв ник, акъл има та даже и за износ.
Надникнете в дневника ми ...и ако решите, че с нещо може да съм Ви полезен ....
Здравейте г-н Петров! Радвам се, че дневникът ми Ви доставя приятни емоции. Следя с голям интерес Вашия дневник и се възхищавам на енергичността Ви. Надявам се през следващата година да достигна Вашето ниво на активност. :)
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 09.12.13 21:15.
Абе човек, вземи тренирай малко с тежести и се пооформи. Че гъза ще ти стане по-голям от гърба. Увеличи малко раменете, ръжете, гръдния кош да заприличаш на истински мъж. И с това хранене само ще си пре*беш метаболизма и като спреш да гладуваш ще ги върнеш двойно
02.12.13
23:32
казано от magadisho на 02.12.13, 22:57:
Абе човек, вземи тренирай малко с тежести и се пооформи. Че гъза ще ти стане по-голям от гърба. Увеличи малко раменете, ръжете, гръдния кош да заприличаш на истински мъж. И с това хранене само ще си пре*беш метаболизма и като спреш да гладуваш ще ги върнеш двойно
Говориш без да мислиш. Няма как гъза ми да стане по-голям от гърба при условие, че отслабвам и увеличавам упражненията. Не знам защо си се разбързал да ме видиш нацепен, аз нямам такива амбиции и всичко ще става бавно и в продължение на много месеци. ;) Няма да върна нищо двойно, защото със сегашното хранене не чувствам глад и не се лишавам от каквото ми се яде, а просто ям малко под баланса като количество. Отслабвам си съвсем здравословно само с около 2 кг. на месец при препоръчителни максимални около 4.
Ти вместо да даваш акъл на някого, който е долу горе почти 3 пъти по-възрастен от теб гледай себе си... Каквото и да е, ти си на 16, а той може буквално да ти е баща. Да не говорим за “конструктивността” на “критиката” ти ...
03.12.13
19:56
казано от PhoenixH на 03.12.13, 19:28:
Ти вместо да даваш акъл на някого, който е долу горе почти 3 пъти по-възрастен от теб гледай себе си... Каквото и да е, ти си на 16, а той може буквално да ти е баща. Да не говорим за “конструктивността” на “критиката” ти ...
А ти на колко си? Специално за този дневник,Magadisho e прав.Говори за човек,който е 1.81м и тежи 81кг и се е запътил упорито от chubbyfat към skinnyfat.Годините не винаги са гаранция за мъдрост;)
Това, че е по-възрастен от мен не значи, че не може да съм по-компетентен от него в някои области нали ? Може да е по-стар, но това не значи автоматично, че е по-мъдър и не мога да съм му от полза :)
Светослав Тодоров, на 19 съм (без има няма 1-2 месеца). Това не е толкова важно. Никъде не съм давал акъл,или да се изтъквам. Тук ОЧЕВАДНО не става въпрос за мен и моите години, а за факта, че няк’ви 16 годишни (няма да ги нарека пишлемета, макар че ми се иска и макар и аз да съм долу горе в тази група) дават акъл на човек, който е живял 3 пъти по-дълго от тях, вероятно видял не малко неща в живота ... Друг е въпроса, че по дневника на момчето, което му дава акъл (и то какъв акъл - “гъза ще ти стане по-голям от гърба” ... е да ти имам по-голямата компетентност) съдя, че е начинаещ. И като теглим чертата какво излиза, че 16 годипен новак в тренировките напътства 45 годишен човек, който не веднъж подчертава, че НЯМА ЗА ЦЕЛ и НЕ иска да тренира и да става нацепен ...
Първо след 2 месеца правя 18. Второ мисля, че след 15 месеца стаж разбирам малко за какво говоря, а ? И това, че е 45 годишен значи ли със сигурност, че разбира от мен повече в дадена тема ?
03.12.13
22:59
казано от magadisho на 03.12.13, 22:12:
Първо след 2 месеца правя 18. Второ мисля, че след 15 месеца стаж разбирам малко за какво говоря, а ? И това, че е 45 годишен значи ли със сигурност, че разбира от мен повече в дадена тема ?
Също така, няма гаранции, че ако някой разбира от нещо, може да го приложи на практика. :) Както се казваше в един филм - “Едно е да знаеш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш”. Вместо да гадаем, нека оставим времето да покаже какво ще се получи.
09.12.13
22:08
15 седмица
Начало на 15 седмица - тегло - 81.3 кг.( 82.1 преди седмица), талия - 97 см. (97 преди седмица).
Застой. Трябва да пренастроя храненето си спрямо намалената работа. През изминалата седмица поднових лицевите опори след двумесечно прекъсване. Интересно ми беше как се е отразила работата и отслабването на повторенията. Очаквах спад в началната серия, но за моя изненада спадът в следващите серии е малък:
3 окт 2013 - лицеви опори - 35-12-7-8-8-8-8-8-8-8-8-8-9 (1 мин. почивка между сериите)
2 дек 2013 - лицеви опори - 29-12-9-7-8-7-7-7-7-7-7-7-7 (1 мин. почивка между сериите)
Всъщност натоварването от работата беше главно повдигане пренасяне на материали - работа предиимно за бицепсите и краката. В четвъртък се опитах да правя пак лицеви, но имах силна мускулна треска на гърди, предни рамене и трицепси от понеделничните лицеви, а нали не съм мазохист и се отказах. Днес пак правих лицеви и резултатите са - 30-13-7-8-8-8-7-8-7-7-7-7-7. Сутринта покрай другите измервания си измерих и ръката. 36 см. стегната в студено състояние. В началото на отслабването беше 38 мазна ръка и правих 30-11-8-5-5-4-5-6-5-6-6-6-6, би трябвало спадът да не е за сметка на мускулна маса. Но дори и да е - нямам нищо против с по-малко мускули да върша повече работа. :) От тази седмица ще включа и другите упражнения.
понеделник-неделя:
ставане 7.30-8.00
Двигателна активност :
бачкане и:
понеделник:
13.00 - лицеви опори - 30-13-7-8-8-8-7-8-7-7-7-7-7 (1 мин. почивка между сериите)
17.00-19.00 лицеви опори - 20,23,20,16
четвъртък:
13.00 - лицеви опори - 26-11-8-7-8-8-8-7-8-7-8-8-8 (1 мин. почивка между сериите)
17.00-19.00 лицеви опори - 24,16
В началото на седмицата писах, че ще включа и други упражнения, но тялото ми беше на друго мнение и само увеличих лицевите, възстановяването от мускулните трески вече е по-бързо, а самите трески са все по-слаби.
Ядене:
1 кило свинско месо, 500 гр. ориз, 10 яйца, 3.5 л. наливно истинско :) прясно мляко, 1.5 кг. кисело мляко от мандра с 5 мм каймак отгоре ;), към 500 гр. небелен слънчоглед, мед, 4 шоколада, 1 кило мандарини, 2-3 кила ябъли, кило банани, целина, магданоз, копър, чесън по 1=2 скилиди на ден.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 16.12.13 18:24.
12.12.13
21:08
Ами общо взето е стрес до седмата , осма лицева. Към 15-та започваш да си усещаш тялото. Следващите 2 серии са лесни. Идеята е взета от един командос във връзка с увеличаване броя на набиранията на лос. Не зная защо е така, но определено работи. Преди 2 години не можех да направя и 4 вабирания от на-лесните с раменен подхват, сега правя по 10.
А и ... някъде прочетох, че в руския десант това им веднага след тръбата за ставане - цялото ротно спално пада и прави ...вярно онези на ябруци, аз пък на стойки, което е идентично.
Пробвайте.
12.12.13
21:25
Не е за мен това. Инертен съм, пасват ми плавните преходи.
13.12.13
09:58
казано от Plamen Petrov на 12.12.13, 21:08:
Ами общо взето е стрес до седмата , осма лицева. Към 15-та започваш да си усещаш тялото. Следващите 2 серии са лесни. ..
Ама ти на него ли..???
:D :D
Debel Lebed: Прегледах дневника ти и ми прави впечатление следното:
- менюто ти е съобразено само с калориите, които поемаш. Това има значение за свалянето като количество, но не винаги за качеството на сваленото. Ако си проследиш написаното, горе-долу, поддържаш едни и същи обиколки на талията, а кг падат. Това е свидетелство за нарушен хормонален баланс - няма кой да гори мазнините(главно около талията). Да уточня само: мазнините ги гориш(принципно), но поради храната и специфичната ти физическа активност(работа и др занимания) не можеш да стимулираш мастната обмяна в полза на енергийната. Не можеш да си използваш собствените мазнини както трябва. Така ефекта ще бъде сваляне на кг(дори обиколки) но на финала ще си слаб и мазен, което е както нездравословно, така и естестически некачествено. Освен това енергийния ти тонус ще върви надолу и накрая постигнатото тяло ще ти пречи дори в работата.
Изхода е както са писали другите да оптимизираш храната си или да добавиш към сегашния си режим по конкретна фитнес програма.
Моето предложение е да намериш начин да повишиш приема на повече сурова и необработена храна за сметка на “лесната” купешка. В менюто ти преобладават енергийни източници и много малко структурни и метаболитни. Опитай да промениш навиците на хранене в полза на растителната сурова храна, а енергийната да бъде за попълване на калорийните нужди.
Познавам човек(разбира се по млад от теб) който скоро ми изпрати снимки, как в рамките на една година трансформира тялото си “само с хранене”.
Набляга на плодове, зленчуци и грудкови храни(natural starch - diet), добавя малко енергийни източници - месо, млечни и друга обработена храна, и следва инстинктивен цикличен план(според нуждата от храна, а не според график). Изкра плочки по корема( при минимално за неговата стр тегло) и разбира се започна да тренира с тежести за покачи малко чиста мускулна маса. Чакам да ми изпрати резултатите си. При ръст 182см и тегло 68кг тегли 140кг тяга(тренировъчна тежест) . За натурален е много добре. От гл т на дискретността не мога да публикувам снимките му(който иска може да не вярва).
Мнението беше редактирано от GEORGIO на 13.12.13 10:38.
13.12.13
22:51
@El_tiggeraso
Не е това, което си мислиш. Бях го питал нещо в неговия дневник и той ми е отговорил тук, вместо там.
@GEORGIO
Благодаря ти за интересния коментар. Наистина освен мерудии, като магданоз, целина, копър, лук и чесън, зеленчуците нещо не успявам да ги вкарам в храненето си. По принцип ям бавно и се чудя дали защото те имат нужда от повече дъвчене несъзнателно ги избягвам, за да не се получи едно продължително преживяне. :) Харесва ми начинът на хранене на твоят познат, с интерес бих се запознал по-подробно с неговия опит.