04.12.13
16:45
Здравейте,ще започна с това,че съм на 15 години тренирам от около 2 месеца но не редовно.От преди тези 2 месеца до сега съм качил 8кг и съм 63.Преди 3 седмици се записах на бокс и тренирам на крушите 1 час после правя около 50 кофички 80 лицеви опори, серия от общо 60 вдигания за ръце с крив лост,набирания и ако ми дойде нещо на ум допълнително.Тренирам така всеки ден без събота и неделя.Допълнително сутрин в Вторник и Петък съм в фитнеса в училище за 1 час и там правя предимно ръце гърди и гръб,но пак така каквото упражнение ми дойде на ум и след това вечерта пак горе споменатите упражнения който ги правя в залата за бокс.Искам да ви попитам дали от тези безразборни тренировки който правя има някакъв смисал или трябва да спазвам някакви програми ?
04.12.13
17:32
Зависи от това какви са ти целите, ако е само, за да си запълваш времето са перфектни, ако обаче искаш развитие от към сила и маса трябва да си организираш тренировките, от безразборно трениране ефект няма да видиш.
Aз преди тренирах така нередовно като теб, но немога да кажа, че нямаше ефект .. имаше си ефект, но е сравнително по-малък и става по-бавно отколкото, ако се организираш и си направиш тренировъчен режим. Но важното е да тренираш, все някакъв ефект ще излезе, ако не откъм маса, ще е сила. А Владимир Димитров, не мисля, че си прав, понеже от личен опит знам, че от безразборно трениране има ефект, макар и не голям.
Всъщност тренировките ти колкото са “разхвърляни” толкова са и организани. Тренировките по бокс могат доста да ти помогнат за издръжливост, бързина и ловкост. Набирания, кофички, лицеви и такива упражнения като цяло са идеални за да ти се развие хубаво тялото и допълнително сила и издръжливост. А пък във фитнеса като ходиш може да правиш изцяло силови базови упражнения и експлозивни така ще удариш и ЦНС.
04.12.13
21:13
Ами точно това е,че на мен ми трябва повече сила и релеф от колкото маса,защото тя ми пречи в бокса а и отделно се занимавам с мотокрос.А и забелязох,че даже и да не спазвам програми съм качил 5см в бицепсите.Но все пак е по добре всичко да си е по график,но съм новак и немога да съчетая нищо.
04.12.13
21:54
И аз тренирам бокс и след бокса си вдигам тежести.
Значи 1) Почти съм убеден,че претренираш.Аз правя 3 тренировки седмично бокс + тежести след тва и се натоварвам предоволно,а ти всеки ден си на бокс и отделно ходиш на фитнес ?!
2) Ако искаш повече маса и сила почвай с железа,с лицеви и коремни преси ще се оформиш,но няма да качиш килограми
3)Тренирай по-рядко,2-3-4 пъти седмично,но качествено - до пълно изтощеное,отколкото всеки ден разни разхвърляни тренировки.Успех,дано съм ти помогнал!
06.12.13
18:24
Ами благодаря на всички за бързите отговори.Реших да ходя 3 пъти седмично на фитнес и да помоля фитнес инструктора да ми направи някаква програма защото хич ме няма с тези програми.
казано от Stanislav Simov на 06.12.13, 18:24:
Ами благодаря на всички за бързите отговори.Реших да ходя 3 пъти седмично на фитнес и да помоля фитнес инструктора да ми направи някаква програма защото хич ме няма с тези програми.
Недей да правиш грешката на живота си :D по-добре прегледай програмите в сайта или почвай с базовите движения някаква програма и това е.