Има ли смисъл от такива тренировки ?

04.12.13
16:45

Здравейте,ще започна с това,че съм на 15 години тренирам от около 2 месеца но не редовно.От преди тези 2 месеца до сега съм качил 8кг и съм 63.Преди  3 седмици се записах на бокс и тренирам на крушите 1 час после правя около 50 кофички 80 лицеви опори, серия от общо 60 вдигания за ръце с крив лост,набирания и ако ми дойде нещо на ум допълнително.Тренирам така всеки ден без събота и неделя.Допълнително сутрин в  Вторник и Петък съм в фитнеса в училище за 1 час и там правя предимно ръце гърди и гръб,но пак така каквото упражнение ми дойде на ум и след това вечерта пак горе споменатите упражнения който ги правя  в залата за бокс.Искам да ви попитам дали  от тези безразборни тренировки който правя има някакъв смисал или трябва да спазвам някакви програми ?

Зависи от това какви са ти целите, ако е само, за да си запълваш времето са перфектни, ако обаче искаш развитие от към сила и маса трябва да си организираш тренировките, от безразборно трениране ефект няма да видиш.

04.12.13
19:51

Aз преди тренирах така нередовно като теб, но немога да кажа, че нямаше ефект .. имаше си ефект, но е сравнително по-малък и става по-бавно отколкото, ако се организираш и си направиш тренировъчен режим. Но важното е да тренираш, все някакъв ефект ще излезе, ако не откъм маса, ще е сила. А Владимир Димитров, не мисля, че си прав, понеже от личен опит знам, че от безразборно трениране има ефект, макар и не голям.

04.12.13
20:42

Всъщност тренировките ти колкото са “разхвърляни” толкова са и организани. Тренировките по бокс могат доста да ти помогнат за издръжливост, бързина и ловкост. Набирания, кофички, лицеви и такива упражнения като цяло са идеални за да ти се развие хубаво тялото и допълнително сила и издръжливост. А пък във фитнеса като ходиш може да правиш изцяло силови базови упражнения и експлозивни така ще удариш и ЦНС.

04.12.13
21:13

Ами точно това е,че на мен ми трябва повече сила и релеф от колкото маса,защото тя ми пречи в бокса а и отделно се занимавам с мотокрос.А и забелязох,че даже и да не спазвам програми съм качил 5см в бицепсите.Но все пак е по добре всичко да си е по график,но съм новак и немога да съчетая нищо.

04.12.13
21:54

И аз тренирам бокс и след бокса си вдигам тежести.

Значи 1) Почти съм убеден,че претренираш.Аз правя 3 тренировки седмично бокс + тежести след тва и се натоварвам предоволно,а ти всеки ден си на бокс и отделно ходиш на фитнес ?!

2) Ако искаш повече маса и сила почвай с железа,с лицеви и коремни преси ще се оформиш,но няма да качиш килограми

3)Тренирай по-рядко,2-3-4 пъти седмично,но качествено - до пълно изтощеное,отколкото всеки ден разни разхвърляни тренировки.Успех,дано съм ти помогнал!

06.12.13
18:24

Ами благодаря на всички за бързите отговори.Реших да ходя 3 пъти седмично на фитнес и да помоля фитнес инструктора да ми направи някаква програма защото хич ме няма с тези програми.

06.12.13
19:32

казано от Stanislav Simov на 06.12.13, 18:24:

Ами благодаря на всички за бързите отговори.Реших да ходя 3 пъти седмично на фитнес и да помоля фитнес инструктора да ми направи някаква програма защото хич ме няма с тези програми.

Недей да правиш грешката на живота си :D по-добре прегледай програмите в сайта или почвай с базовите движения някаква програма и това е.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1