Изготвям си хранителен режим.

17.11.13
14:50

Здравейте. Аз съм на 21 години, висок съм 185 см, тежа 85 кг. Искам да покача мускулна маса. Днес реших да си ичисля КБ и след това да преценя колко грама протеин, въглехидрат, и мазнини е добре да приема. Тъй като съм начинаещ реших да споделя до какви изводи стигнах след изчисленията си:
RMR: 66 + 1165 + 925 - 143 = 2013 Активност: 3 пъти седмично тренировки във фитнес зала. => КБ: 2013х1.375=2767; добавям си 200 калории калориен излишък, защото не искам да качвам мазно и се получават приблизително 3000 калории.
Решил съм да спазвам ВВД, като съотношението ще е : Мазнини : 20% (600 калории) или 66 грама мазнини; Протеин 25% (720 калории)  или 180 грама протеин; Въглехидрати 55% (1650 калории) или 412,5 грама въглехидрат.
И сега големият ми въпрос, който остава неразрешен е: Попринцип знам какви храни да приемам (овесени ядки, пълнозърнест хляб,макарони, картофи, ориз, пилешко месо, яйца, извара, плодове, зеленчуци, зехтин, краве масло). Въпросът е че искам да се храня 5 пъти дневно, но не знам през коя част на дена какво да ям. Също така не знам какво да ми е менюто в тренировъчни дни и в почивни дни.
Много ще ви бъда благодарен ако някои компетентен човек се заеме и ми напише програма според това което съм описал по-горе.
Поздрави Кристиан.

17.11.13
17:19

Безсмислено е да ядеш 5 пъти, 3 пъти е достатъчно и за да качваш на 85кг поне 3500 калории приемай.

17.11.13
19:21

3 пъти ми се виждат прекалено малко. Може ли някой  да се заеме да ми обясни кое по кое време на деня да ям ? ... за калориите, добре нека бъдат 3500.

07.12.13
11:49

Яж на всеки 2-3 часа като сутрин можеш да приемаш яйца,мляко овес,банан и т.н на обяд следобяд и след тренировка гледай задължително да имаш въглехидрат(ориз,картоф...) и месо(пилешко, свинско,) , преди лягане ако искаш можеш да вземеш 100-150 гр извара с орехи,няма нищо сложно..

11.12.13
22:12

Здравей !! Ориенриал си се добре.Аз бих ти казал сутрин - да приемаш бързи въглехидрати+ протеин+витамини(Мед,овесена каша,Мюсли,Банани+яйца,извара,прясно мляко+витамини- лимон или 1 залена ябълка) давам ти само пример за да си направиш изводи ! След това наблягай на бавните Въглехидрати+протеин(Картофи,ориз той е бърз виглехидрат но е добър източник на енергия ,грах,боб,макарони,спагети и др+ всякави вида меса най подходящи са пилешко,тележко,риба може и свинко също) може да приемаш и ядки сурови.Гледай да се храниш от 1 до 2 часа преди тренировка с бавни въглехидрати+протеин, а след тренировка с бързи въглехидрати+протеин.За вечерта ти давам насока с риба,пак някакво месо,извара и ти искаш да качваш такаче можеш и въглехидрат да вкараш.Пий вода и вдигай здраво :) !!! ПОЗДРАВИ и дано съм ти помогнал!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1