Клек и тяга два пъти седмично?

Привет колеги,
отдавна не съм задавал въпроси, но се зачудих. Интересно ми е удачен вариант ли е клека и тягата да ги вкарвам по два пъти седмично. Освен в дните съответно за крака и гръб, да ги добавям по много серии с малко повторения и в останалите дни?
Поздрави! :)

Темата беше редактирана от Влади Андонов на 07.12.13 22:15.

07.12.13
23:46

Аз ги правя по два пъти седмично и нямам проблеми, при положение, че не взимам добавки и хранителният ми режим не е от най-стабилните.

Ейтакъв коментар очаквах от тебе Ронка, направо ме кефиш :* :D

08.12.13
00:32

Колега,аз в момента не тренирам на зала,по обясними причини но.. тренирам крака вкъщи 2-3 пъти седмично тежко с клекове разбира се,а също и тяга.
Единствената разлика ,която наблюдавам е ,че леко застъпвам мускулна треска,но това не ме притеснява,пак си се възстановявам.Та мисълта ми е,че едва ли ше ти пречи нещо откъм възстановяване(все пак се водиш напреднал предполагам).
Дано съм бил полезен. :)

П.С. Сега ми дойде на акъла,че ако бях на твое място и имах възможност да тренирам на зала,бих избутал тягата и клека накрая(една идея до мускулен фалит),говорим за когато не правиш гръб и крака,та да не ми ядат от силата за другите групи.

Далече съм от напреднал, все още не съм стигнал нивото на пича със зоба във всеки коментар. Въпроса ми е по-скоро дали е удачен вариант да пускам клек или тяга във всяка тренировка. Ти вече предложи да ги слагам в края, но имаш предвид в края на тренировки ралични от крака и гръб съответно, нали?

08.12.13
10:08

Слгай ги където и когато искаш, няма проблем. ;)

Окей, благодаря за съветите, колеги :)

08.12.13
12:02

казано от Владислав Андонов на 08.12.13, 09:12:

Ти вече предложи да ги слагам в края, но имаш предвид в края на тренировки ралични от крака и гръб съответно, нали?

Да.

Разбирам, ще пробвам. Благодаря ти :)

08.12.13
18:03

Според мен зависи от обема и честота на тренировките. Но не виждам проблем дори 3-4 пъти седмично да правиш клек и тяга. Ако правиш цяло тяло 3 пъти седмично (например), е логично да правиш всеки път клек и тяга.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1