Релефно и здраво тяло !

Темата е заключена.

07.12.13
19:27

Здравейте! Момче на 15 години. Тренирам муай тай няколко месеца СЕРИОЗНО. Преди това съм се занимавал с много видове бойни изкуства. Занимавал съм се с гимнастиак също и фитнес. Фитнеса е от няколко месеца насам. Знам, че съм малък за да градя хубаво тяло. (1,65 висок и 58 килограма) Не искам да качвам, тъй като в спорта който тренирам изисква да съм по-лек. Искам да направя релефно и здраво тяло ( под здраво имам предвид издръжливо тяло ). Хода 2 пъти в седмицата на муай тай. Ако може да ми дадете програма ( колко пъти в седмицата да ходя на фитнес, как да съчетая мускулните групи, какви упражнения да права за определената мускулна група, по колко серии и повторения, най-вече искам да наблегна на хранителен  режим). Трябва да се ограничавам от някой храни, тъй като съм се омазнил доста тази зима. КОМЕНТАРИ КАТО МАЛЪК СИ ЗА ФИТНЕС, ЗА ХРАНИТЕЛНИ РЕЖИМИ, ЗА ТЯЛО И ТЕН ПОДОБНИ ДА НЕ СЕ ПИШАТ :)

07.12.13
21:10

Голямо омазняване ще да е на 58 кг. :D

07.12.13
22:40

Абе, то на 15 вече се дрогират, пафкат , пият ти за фитнес викаш че си бъл малък. Много хубаво, че си се захванал с това ( правилното нещо ), а не си пропиляваш живота. А иначе мисля, че 3 дена в седмицата са достатъчни за да направиш “здраво” тяло. Наблегни на упражнения с тежести повече, отколкото на машини, и прави повечко серийки, но по-малко повторения ( поне така съм чувал ) .. А и как ще си се омазнил като си на 15 години, а тежиш само 58 кила? Малко ми се струва странно, но както и да е .. та така, нека някои опитни да пишат, че аз с тая 1 година стаж немога да ти дам добър съвет.

07.12.13
23:46

Бойните спортове товарят тялото изключително много. Затова партниращата силова програма трябва да е дозирана според бойните занимания. При муай тай 2/седмица, повече от 2/седмица фитнес ще е много. Фитнес тренировката трябва да обхване цялото тяло с цел оптимизиране на силовата издръжливост.

Аз бих правил: щангистко изтласкване на щанга в суперсерия с muscle up.

Мнението беше редактирано от GEORGIO на 08.12.13 00:56.

Пичове, знам че 58 килограма са малко, но за сметка на това аз съм и доста нисък на ръст ? И като ви казвам, че съм доста омазнен в коремната част ( имам и доста големи паласки ) значи е така :D:D:D:D:D:D. Не съм някакъв на 20,30 години и да имам напълно развито тяло, килограми, височина ? Благодаря за коментарите все пак. :) И да има доста на моята възраст ( от моя клас, от моето училища, от квартала ), които пушат и пият. Да не кажа 75% от тях пушат. Вярно е, че тренират ( повечето бойни изкуства ) за да се изпопребиват по улицата, но това е друга тема. :)

08.12.13
18:45

Ходи 3 дена според мен.

Ходи на фитнес, когато  НЕ ходиш на Муай Тай. Ето примерно нещо от сорта:
1 ден - Гърди, Ръце
2 дена почивка - тук когато ходиш на Муай Тай, ако са 2 последователни дни, ако не си ги разпредели
3 ден - Крака, Гръб
2 дена почивка
7 ден - Корем .. , може да правиш кардио упражнения на бягащите патечки и тнт.

Но това е примерна програма, само ти си знаеш графика и кога какво ще правиш. Просто тренирай по-леко и по краткотрайно, а не се претоварвай.

Направи си и хранителен режим, иначе НИКАКВИ мазнини няма да изчистиш .. виждам, че горе си написал ” не искам коментари от сорта направи си хранителен режим ” еми сори брат, ама щом искаш да сваляш мазнини ти трябва хранителен режим.

Мнението беше редактирано от Calion на 08.12.13 18:46.

08.12.13
22:46

Каквото се хванахте за килограмите му...какво му пречи да е лек и мазен? Мускула тежи.
Ако искаш фитнеса да работи добре за бойните изкуства според мен трябва да тренираш за експлозивност т.е. да буташ, дърпаш... с максимална скорост.

08.12.13
23:23

http://www.bb-team.org/articles/4546_silova-izdrazhlivost http://www.bb-team.org/articles/4542_silovi-trenirovki http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55683/P2440#p-869875

Мнението беше редактирано от ddd на 08.12.13 23:25.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1