Взимам добавки , а не качвам килограми

07.12.13
22:55

Здравейте , нов съм във форума  ... 21год ; 3 години фитнес и други спортове 193—висок 95 кг. Целта ми е да стана 100 кг. и се заредих сериозно с добавки : Tropix 5.0 ,  AMINO 200 , ANIMAL M-STAK и  ZMA now foods. 
Откакто пия добавките - 15 дни свалих 2 килограма а дори включих в диетата си и повече хляб ( въглехидрати) .... Нямам обяснение :D

Нали знаеш, че от добавки не се качва маса? Ще ти дам насока те са Хранителни ДОБАВКИ. Разбираш ли, кое ти липсва.

07.12.13
23:12

Значи приятел храната ми е добра в смисъл ям 3 основни - (с месо и то дивеч или яйца)  и 3 пъти се храня допълнително като (кисело мляко с домашен мед , ядки или някакви кексове или  подобни десерти домашно сготвени)

Случайно да си се замислял, че явно не се храниш достатъчно щом не качваш?

07.12.13
23:25

Пич , не си ми полезен .....храната ми е в изобилие ...... ям дори се пръскам от ядене ;)

Мнението беше редактирано от dtabakow tabakow на 07.12.13 23:26.

Я си опиши изобилната храна да видим колко. Разясни ни на нас непросветените, как така се “тъпчеш” като прасе и сваляш килограми? Опиши един ден в храненето си.

07.12.13
23:30

Храната явно не ти е в изобилие, “пич”. За да качваш трябва да си в калориен излишък, не да пиеш добавки. Сметни си грубо калорийния баланс и добави 500 към него за да качваш.

Пич, хайде да си говорим честно.

Приемането на добавки е гаранция за добри резултати, така ли?

Повече от очевидно е, че режимът ти има много пропуски по отношение на хранене и трениране.
Там търси причините за резултатите. Ясно ми е, че не ти е приятно това, но се е оказало, че хич не си наясно с много неща... между които и как да се храниш, и как да тренираш. :)

От друга страна, обаче, ти си полезен за нас.
Нагледен пример как могат да се дадат доста пари за неща без смисъл. :)

08.12.13
00:18

Пич,те затова им викат хранителни добавки,а не ЗАМЕСТИТЕЛИ.

08.12.13
00:19

Ти ако се “пръскаш” от ядене, първо че няма как да сваляш килограми, второ най-много да качиш килограми от мазнина, не от мускулна маса .. а и това, че сваляш килограми няма нищо общо с добавките, а с това как се храниш, тренираш и тнт. Изчислих ти калорийте, които трябва да приемаш, и на ден излизат 3700. Трябва да си в калориен излъшък, за да качваш и да приемаш повече калорий отколкото гориш. Тук 90% е свързано с храната, 10% са от добавките .. ( “ДОБАВКА” следователно - > храната е основното ) ... та тай ;p

08.12.13
00:53

Кажи колко грама протеин въглехидрат и мазнина приемаш на ден.Тия неща с изобилие дивеч и яйца и хляб нищо не значат.

Саднахте го..

Да спре да се държи арогантно и да му увре в кухата глава.

08.12.13
09:52

Спокойно не съм саднал :D Просто си легнах .....  Нямам си на идея как да изчисля примерно в 3 яйца колко калории има :D
Сутрин: 1.  6 Яйца на омлет с шунка , кашкавал и сирене . + аминокиселини - 3 бр. +  матричен протеин + кафе
        2.  Ориз , макарони или кекс или мляко с ориз ... каквото има  +  ANIMAL M-STAK
Тренировка - час и половина някаде

след тренировката : 4 бр. амино  +  свинско , телешко или пилешко месо с ориз или със зеленчуци (ако паржолата е малка ям по 2-3 , а ако е пиле на грил с брат ми си го делиме и го ядеме на 1 ядене )  + матричен протен

късен следобед : бадеми или някакви други ядки
По принцип тренирам бокс или лятото цъкам баскет но на скоро имах проблем с къста и сега е само фитнеса.

вечеря: отново 3 бр. амино  +  свинско , телешко или пилешко месо с картофено пюре или салата (понякога ям пържени неща )

след вечеря : кисело мляко 4.5% + 3-4 супени лъжици домашен мед
преди лягане : ZMA

P.S - С яденето приемам хляб , но в умерено количество , защото това ми е любиматяа храна.

Мнението беше редактирано от dtabakow tabakow на 08.12.13 10:11.

08.12.13
10:15

И как си мислиш, че ще се пресметнат калориите, без да си написал грамажа на храната :D

За всички храни има данни за хранителния състав.
Ако беше потърсил - щеше да намериш.
Време е да започнеш да четеш - как се преценява храната, как се избират хранителни добавки и т.н.
Приятен страничен ефект от това четене (може би!) ще е положителното влияние върху грамотността ти.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.12.13 10:18.

08.12.13
10:27

Майко да не дава господ колко неграмотни хора се навъдиха.Вирна ли носа на горе ,че знаят всичко а в крайна сметка се оказва ,че си нямат ни най малко понятие за какво иде реч.Нашия се тъпчел с храна ама не знае в 1 яйце колко калории има.Ядял ориз АМА КОЛКО?Ядял месо АМА КОЛКО ? от кекс мойто момче мускул се не прави!

08.12.13
11:00

Не съм казал че съм голям разбирач просто исках да изпробвам този форум ... обаче като гледам няма да имам успех ...... Неграмотен съм защото не ми е интересно колко калории има в яденето .... БОЖЕ .....  Мерси все пак ;)

Неграмотен си, защото пишеш неграмотно.
Пишеш неграмотно, защото не си чел достатъчно по принцип (не само на тази тема).

Хубаво е, че пробваш форума и колкото и да не ти се вярва - той може да ти е много полезен.
Нужно е да отделиш малко време за четене (защото тези неща са изписани десетки пъти из форума, на тях са посветени и доста статии), а после е нужно да се потрудиш малко сам, за да опиташ да нагласиш храната. Тук не обичаме да повтаряме едно и също, а и не харесваме особено хора, които искат всичко на готово. На останалите помагаме без изключение. :)

Виж и тази тема. ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.12.13 11:33.

Значи казваш, че не сме ти полезни, но все пак казваш, че не разбираш много? Защо тогава не де вслушаш в съветите, поне за да не де излъжеш да си дадеш парите за следващия път?

08.12.13
11:24

Oк де стига го хранихте, нищо чак толкова не е казал .. сега го изгонихте от форума. :|

Оцеляват качествените и адаптивните... ;)
Основен закон в Природата...

08.12.13
12:17

Храната звучи прилично и предполагам, че приема на ден поне 2500 ккал. А някой тук беше изчислил, че му трябвали 3700 ккал. Питам следното : вие сигурни ли сте, че на ден той изгаря повече от 2500 ккал. и има ли формула или правило , които да ни ориентират при какви ежедневни дейности колко каролии се горят ? Защото ,ако човек  за цял ден  има само една тренировка  и никаква друга активност, ще изгори по-малко каролии отколкото ,ако  си бил на училище..или на работа, после тренираш и цял ден си в движение.Тогава калорийният разход вероятно би бил по-голям :)

08.12.13
12:23

Щом не качваш очевидно се храниш малко. Това казва тялото ти,не ние. Значи или почваш да се тъпчеш и да следиш само кантар през няколко седмици/месец минимум или да си изчислиш нещата,които ядеш.Като не ти е интересно да броиш калории си стои на едно и също ниво и вземай ако искаш още 10 добавки и дай още 2 бона и пак ще си същия..Всъщност няма да си същия,ще си яко сдухан :))

08.12.13
14:43

Добавки,хапчета,прахчета,магии,заклинания,вълшебни отвари:)
Почни да клякаш,и ще качиш тия пусти 5кг.http://www.bb-team.org/workout/4671_klek-v-20-povtoreniya
Другото като съвет от личен опит:),редовен секс.Повишаваш тестостерона и ставаш “машината-бог/к”.

Кой пък го е изгонил от форума ? Кольо Пияндето просто му каза нещата както са. От друга страна пък автора на темата си мисли,че прави всичко правилно и не търпи критика, и  затова се получават неразбирателства.Не зачита чуждото мнение и не приема съвети,следователно темата му е излишна.

09.12.13
13:09

Абе защо всяка нова тема все към караници отива,мама ви стара....просто му изгответе ориентировъчен режим.

Ми направи му ти, де... щом си мотивиран. :)
Проведи кръстосания разпит, за да имаш нужната информация, после преразкажи половината сайт в темата.
Лесно е, нали?

Аз малко егоист си падам и ще си спестя това елементарно усилие. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.12.13 13:47.

09.12.13
15:14

казано от dtabakow tabakow на 07.12.13, 22:55:

Здравейте , нов съм във форума  ... 21год ; 3 години фитнес и други спортове 193—висок 95 кг. Целта ми е да стана 100 кг. и се заредих сериозно с добавки : Tropix 5.0 ,  AMINO 200 , ANIMAL M-STAK и  ZMA now foods. 
Откакто пия добавките - 15 дни свалих 2 килограма а дори включих в диетата си и повече хляб ( въглехидрати) .... Нямам обяснение :D

Ще ти изготвя ориентировъчен режим с около ~3300-4000 калории дневно (примерно 4к в тежък тренировъчен и 3,5к в почивен или по-лек ден,ти ще си ги пригодиш спрямо тренировъчната програма,важното е след 2-3 седмици системен режим да забележиш нещо...ако си гладен вдигни храната малко,ако леко се чувстваш пухкав,воднист и ти е легаргично това е лош индикатор за възможно омазняваше,затова намали малко. Малко - 300-500 калории и в двата случая,по усет :) )

Храни се 4-5 пъти на ден оптимално, ако си с по-натоварен график може да събереш храната в 3 хранения, дори е възможно в 2 огромни хранения, но не е препоръчително. Казвам го това,защото не знам нищо за теб,нито тренировки,нито ниво на заетост и т.н. Разбираш ме стрелям на посоки :) но въз ознова на дадените данни от теб ще ти изготвя все пак режим.

3-4-5 хранения, като 4 е оптималното за мен,защото най-голям протеинов синтез се получава при прием на 3,2г. левцин в 1 хранене,а това отговаря на около (примерно) 170гр. пилешко месо, което пък си е около 40гр. протеин. Сам разбираш че 2 хранения състоящи се от по 100-120гр. протеин няма да бъдат оптимални за растеж. :) естестено че ще работят,но тук говорим за оптималност, затова аз препоръчвам 4.

4 хранения по ~50-60гр. протеин (общо с растителния!) ще ти дадат оптималните количества левцин (който е в основата на мускулният синтез) нужни ти за растеж. Пикови нива на левцин могат да се достигат неколкократно дневно,а оптималното количество както казах е 3,2гр. Затова 3-4-5 хранения с по 40-50-60гр. протеин са по-добри от 2 хранения с 120гр. протеин, но и по-добри от примерно масово препоръчваните 6-7 хранения с нищожно количество храна (бросайънс асал дето е).

Не знам с какъв бюджет разполагаш,но виждайки че можеш да си позволиш много добавки ще предположа че не си много закъсал,затова ще ти предложа нормален хранителен режим с разнообразни храни.

***аминокиселини,глутамин и т.н. сам си преценяй по етикет кога да ги ползваш,аз препоръчвам да завишиш малко дозите,затова са добавки,не да се пестят а да се използват стабилно,само тогава ще имаш максимален ефект от тях,при условие че всичко друго ти е на ниво :)

Протеинът е по-скоро храна,защото съдържа високо количество протеин,затова може да го използваш да допълниш храненето.

Тук храненето е в макронутриенти,а не в храни (не яйца,а протеин и мазнина,не пиле,а протеин,не ориз,а въглехидрат,не зехтин,а мазнини и т.н. ;) )

1гр. мазнина = 9 калории
1гр въглехидрат = 4 калории
1гр протеин = 4 калории

таблица на храните има в сайта:

важно: Абстрахирай се от термини като - гликемичен индекс, гликемичен лоудинг, бързи въглехидрати, наситени мазнини и т.н. Това не е фактор при изграждането на хранителен режим на един здрав индивид,трениращ сериозно. Под фактор визирам това за телесната композиция и кое как влияе на възстановяването,качването и т.н,а не за здравето и прочие.

3500-400 калории:

това са 1 цял хляб (нали много го обичаш) вита силует 400гр. (и бял хляб върши работа,но ще трябва да направим нещо за фибрите)
900-1кг. картофи варени с кората или 300гр. суров ориз (приготвен в последдствие чрез варене)
6 цели яйца
300-400гр месо (свинско или пилешко примерно)
100-200гр варена леща или боб (отличен източник на фибри и протеин)
ядки по избор - примерно 100гр. орехи или 2-3 лъжици зехтин или парче краве масло (защото мазнината от гореизброените храни е само 55-60гр.,а това е недостатъчно)
1-2 дози протеин

400-440гр. въглехидрати, 200-230гр. протеин, 90-100гр. мазнина - 3210 калории - 3600 калории

3600 от чиста храна,може да добавиш някакъв чийт мийл по свое усмотрение,примерно ако обичаш кола, или вафли или шоколад и т.н. :) да позакръглиш, ако ти идват добре и качваш, придържай се към тези граници.

разпределение примерно

ставане:

1. 6 яйца, доза протеин, половината хляб (съобразено с калорийните нужди за деня)
2. 150-200гр. месо, 100гр. леща или боб, половин кг картофи или половината ориз (влизат много лесно,когато са сравени добре)
3. 150-200гр. месо, 100гр. леща или боб, другата половина хляб
4. ядките или маслото (ако си решил да ги сложиш), втората доза протеин (ако си решил да я пиеш), остатъка от картофите или ориза

пресмяташ и всичко е тип топ,ако нещо не ти стига - увеличаваш. Ако е множко,малко намаляш :) другите добавки си ги разпредели  там между тренировките и след ставане и тей нататаък.

Успех!

19.12.13
19:01

Мерси много на  lordinov   а на другите смешки със здраве .
Ще пробвам с втория режим първоначално ;)

19.12.13
21:03

Успех и сподели как върви ..
Те при Лординов за 4 месеца качват по 10 кила мускулна маса хората  само с храна лост и успоредка (giggle)

Мнението беше редактирано от Teen Power на 19.12.13 21:03.

19.12.13
22:09

казано от Teen Power на 19.12.13, 21:03:

Те при Лординов за 4 месеца качват по 10 кила мускулна маса хората  само с храна лост и успоредка (giggle)

нещо неверно ли има в това?

19.12.13
22:29

казано от lordinov на 19.12.13, 22:09:

казано от Teen Power на 19.12.13, 21:03:

нещо неверно ли има в това?

Не разбира се..2 години и стигат крачка преди ниво на Мр Олимпия ,а след 3 вече ще вземат и работата на Фил Хит..

19.12.13
22:35

10 разбира се не,но 5 може

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1