Вариации на клека при скъсан минискус

Имам скъсан минискус, и не ходя на фитнес, имам щанга в нас, въпроса е как да ударя клека за тази мускулна група,коятое на снимката, дочух че за нея се правело полу-клек със тазов и по тесен разкрач?

Искам да го правя така клека, че да не натоварва ето тази част (снимката в трикото )

Темата беше редактирана от Светослав Петров на 09.12.13 17:10.

Няма как да правиш клек и да не натоварваш някоя част от краката. Всичко се удря, от там идва и размера на крака и мускулите му.

09.12.13
17:57

ПЪЛЕН клек

Мнението беше редактирано от Ронката на 09.12.13 17:57.

казано от `~1! на 09.12.13, 17:57:

ПЪЛЕН клек

Млъкни.

09.12.13
18:38

Т.е. да не натовариш вътрешната част на квадрицепса ли??Не разбрах точно.

09.12.13
19:21

казано от Сгазен Помияр на 09.12.13, 18:17:

ПЪЛЕН клек

Млъкни.

Поправи ме, ако греша.

Пълен не правя, имам скъсан минискус и то 2 ри път го късам, коляното ме боли когато клякам, трябва да сложа 20кг за да не ме боли, а при 20 кг няма ефект
преди 20 мин направих серия със 130кг на полу-клек със сабрани крака да кажем половин педия разтояние и бедрата ми щяха да гръмнат( като казвам полу-клек не значи само леко да клякам, правя си клек докато бедрата ми станат хоризонтално , болка в коленете никаква, усещане за напомпване в горната част дето съм показал слабо.. това е моя начин, но бях длъжен да пусна тема и съм ви благодарен

Мнението беше редактирано от Светослав Петров на 09.12.13 19:25.

09.12.13
19:31

Аха, значи не можеш пълен клек, защото те боли разтежението. Ми тогава, каквото може, това. Пак е нещо. ;)

И блокира остави другото, един път ми се случи със собствена тежест да клена до долу и коляното ми блокира добре че го наместих ,болка куче!!

Мнението беше редактирано от Светослав Петров на 09.12.13 19:39.

10.12.13
09:38

опериран ли си ? защото и аз бях така но ми го зашиха преди 2 год. и засега се обажда леко от време на време

Блокираше ми, оперираха ми го, след 3 месеца пак започна да блокира..

10.12.13
13:25

казано от Светослав Петров на 09.12.13, 19:24:

Пълен не правя, имам скъсан минискус и то 2 ри път го късам, коляното ме боли когато клякам, трябва да сложа 20кг за да не ме боли, а при 20 кг няма ефект
преди 20 мин направих серия със 130кг на полу-клек със сабрани крака да кажем половин педия разтояние

1. Болката може да индикация, че има проблем и на друго място в краката.
2. Болката може да не е никаква индикация за проблем с менискусите, особено при пълен клек с правилна механика.
3. Полуклек при скъсвани 2 пъти менискуси е доста глупаво решение.

Краката са ми доста доооста дървени..Ако започна да правя ПЪЛЕН КЛЕК със леки тежести наприме 50кг 15 повторения, ще е по добре ли за гъвкавостта ?

Мнението беше редактирано от Светослав Петров на 10.12.13 19:35.

10.12.13
21:33

казано от Светослав Петров на 10.12.13, 19:21:

Краката са ми доста доооста дървени..Ако започна да правя ПЪЛЕН КЛЕК със леки тежести наприме 50кг 15 повторения, ще е по добре ли за гъвкавостта ?

Това няма общо с гъвкавостта.По-скоро прави стречинг.

10.12.13
21:42

казано от James Hinks на 10.12.13, 13:25:

казано от Светослав Петров на 09.12.13, 19:24:

преди 20 мин направих серия със 130кг на полу-клек със сабрани крака да кажем половин педия разтояние

1. Болката може да индикация, че има проблем и на друго място в краката.
2. Болката може да не е никаква индикация за проблем с менискусите, особено при пълен клек с правилна механика.
3. Полуклек при скъсвани 2 пъти менискуси е доста глупаво решение.

Това. Като човек, преминал само на полуклек ти казвам, че товари повече коленете от пълния. Ако не си, се консултирай с лекар.

Имам само 1 ВЪПРОС

Как се казва този клек когато се стига до това положение вижте:

Точно при този клек, всичко по мен гръмна, не е пълен?

Мнението беше редактирано от Светослав Петров на 10.12.13 23:04.

10.12.13
23:18

За мен това си е полу-клек.

казано от `~1! на 09.12.13, 19:21:

казано от Сгазен Помияр на 09.12.13, 18:17:

ПЪЛЕН клек

Млъкни.

Поправи ме, ако греша.

Ако, недай Боже, си направи нещо момчето, после ти ли ще му оправиш коленете?

Кво говориш, даже и за осминка-клек не може да мине!

Ей, голем зор да сте хардкор...

Мнението беше редактирано от Сгазен Помияр на 10.12.13 23:35.

Е видело се е, че няма да се кляка , тогава отивам да пия

11.12.13
09:28

Такива работи не се оправят в нета, а се отива при някой, който е наясно какво да гледа, как да помага и какви съвети да дава.
Оперираните менискуси са оправдание, не пречат да се кляка. Въпроса при теб е, че има болка, която не е сигурно какво я причинява и защо я причинява.

11.12.13
14:22

казано от Сгазен Помияр на 10.12.13, 23:35:

Ако, недай Боже, си направи нещо момчето, после ти ли ще му оправиш коленете?

Кво говориш, даже и за осминка-клек не може да мине!

Ей, голем зор да сте хардкор...

Пълният клек товари по-малко коленете, отколкото частичния.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.12.13 17:11.

казано от `~1! на 11.12.13, 14:22:

Пълният клек товари по-малко коленете, отколкото частичния.

Ронка, това принципно може и да е вярно, но травмите в коляното са много деликатна работа. Ето, колегата ми в работата точно преди 6 дена пред мен скъса повторно менискус, в понеделника му беше операцията и кой знае колко време ще се възстановява и то точно по празниците, когато най-много ми трябва. А колко нелепо се получи всичко - стана течение и вятъра духна едни листа документи, той се наведе да ги вземе с приклякване и след 4-5 часа коляното му вече беше 2 пъти по-голямо... Какво остава за клякане с тежести. Не си лекар, нито имаш медицинско образование, нито си запознат със случая на момчето, затова не му препоръчвай така усилено каквото и да е, че може някой да го прочете, да повярва и да се прецака още повече.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.12.13 17:10.

Аз тренирам от 10 години, пробвал съм много неща, се притеснявай

11.12.13
16:55

Значи, от първия пост на автора разбрах само, че има скъсан минискус и не ходи на фитнес, но въпреки това прави клекове с щанга в къщи. В крайна сметка той попита как да кляка, за товари дадените мускули на снимките. Аз просто му казах, но в последствие се разбра вече, че той трябва да отида на лекар. Тоест от първия пост се има в предвид, че той няма проблеми с клековете и съответно аз му предложих най-добрия вариант. Както и да е, мисля, че вече автора разбра, каквото му е нужно.

Мнението беше редактирано от Ронката на 11.12.13 16:56.

11.12.13
17:12

казано от `~1! на 11.12.13, 16:55:

Значи, от първия пост на автора разбрах само, че има скъсан минискус и не ходи на фитнес, но въпреки това прави клекове с щанга в къщи. В крайна сметка той попита как да кляка, за товари дадените мускули на снимките. Аз просто му казах, но в последствие се разбра вече, че той трябва да отида на лекар. Тоест от първия пост се има в предвид, че той няма проблеми с клековете и съответно аз му предложих най-добрия вариант. Както и да е, мисля, че вече автора разбра, каквото му е нужно.

Значи, аз ако бях модератор, отдавна да съм ти ограничил правата, да не можеш да пишеш извън дневника си :Д Не мога да разбера защо се натягаш на всяка тема, никой от “по-големите батковци” няма да ти каже “евала, малък, много ги разбираш”, трупаш само негативи... без лоши чувства го казвам.

11.12.13
17:59

@Сгазен Помияр,

Тука сме хардкор да.Тука сме само мъже клякащи до долу,чувстващи че ще умрем затиснати от щангата ;)

Не се обиждай ,но точно от устата на човека който каза преди време ,цитирам “гребането е много тъпо упражнение” всяко твърдение вече звучи несериозно.

Твърдението ти за “осминка клека”,подминавам с усмивка:))

Момчета реалния проблем който ми е от клека , ако ви кажа ще се исмеете но ще ви кажа.
Имам широк таз и аз като други хора тук, проблема е следния , ако почна здраво да клякам пълен клек, веднага качвам маса в дупето първо и почвам да се чувствам много некомфортно някак си все едно съм ботор! и затова при полу-клека повече натоварвам бедрата и като чели те започват да растът а дупето таза си седи сладо и така на мен това ми най харесва

Мнението беше редактирано от Светослав Петров на 11.12.13 21:59.

Стават ти ОГРОМНИ седалищните мускули, нали? Леле как всички го имат тоя проблем, от 3 серии клекове да им стане гъза 5 декара, само при мене не действа?

Владиславе, братле, ти си предполагам 80кг мъж с таз 80-90см, аз съм 91кг мъж без мазнини по таза и е расширен 115см , правил съм малко над 3месеца пълен клек но преди 4години, АКО като всички мой приятел имах таз 90см например с удоволствие бих правил пълен клек, ако но нямам гена ми е такъв че съм супер широк, и ставам още по широк. Мята ЦЕЛ: големи бедра, да скрият широкия таз , като се скрие широкия таз, започвам да заприличвам на нормален човек!

Мнението беше редактирано от Светослав Петров на 11.12.13 22:59.

Започваш да приличаш на нормален човек, когато си оправиш яденето, тренировките и спреш да търсиш оправдания как да скатаеш клека. Напълно бих те разбрал, ако проблема ти е менискуса, не съм запознат как се тренира при такава травма така, че не се обаждам за това, но да кажеш, че от 3 месеца клек са ти станали толкова масивни седалищните мускули малко трудно ще го приема.
Съжалявам ако си приел коментара ми като заяждане.

Вметка: Масовото оправдание на хората, които не правят крака е, че или “Краката са мускул който не си личи, затова какъв е смисъла да го правя?”, или “Краката и гъза ми много растат от клековете, затова няма смисъл да ги правя толкова често.”

12.12.13
01:12

Аз пък не разбирам какво му е лошото да имаш масивни и силни седалищни мускули.

казано от `~1! на 12.12.13, 01:12:

Аз пък не разбирам какво му е лошото да имаш масивни и силни седалищни мускули.

Ронка, в днешното общество голям гъз е възприет като мазен гъз. Въпроса е, че този стереотип се е изградил от хора които не са запознати със нашата сфера и хулят непрекъснато. Щото лично аз познавам хора, които не правят крака, защото ги е страх че гъза им щял да порасне толкова много и после хората щели да им се смеят  -_-
Това ми го е казвал човек мой набор, който малко или много трябва да се е отърсил това какво говорят хората за него.

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 12.12.13 01:24.

Хора аз тренирам 2 пъти в седмицата крака и 2 пъти в седмицата рамо, на мен целта ми е хубаво развити бедра и силни и развити рамена, искам да скрия широкия си таз и по широката талия, на мен ми е любимо да правя полу клек и раменна преса, аз най много се смея на хора трениращи 2 пъти в седмицата ръце, това е напълно безсмислено, ръцете са преходна група, имам приятели билдери, който тренират ,рамо/гърди /гръб,трапец ,крака/врат, и мога силно да кажа ,че ръцете им се пръскат от тренировките за другите мускулни групи!

Хора и по между другото мога да ви кажа от личен опит ако някой има тънки и слаби прасци и твърди че е ген , това са пълни ПЪЛНИ ПЪЛНИ ПЪЛНИ ПЪЛНИ глупости, аз имах също тъкни прасци и съм висок, бях се подвел да правя серии 30-40 повторения ,ефекта беше един К*р, започнах да правя повторения 8-10 със тежки килограми , и за 1 година прасеца от 33см сега е 38см!

Мнението беше редактирано от Светослав Петров на 12.12.13 10:18.

12.12.13
10:39

казано от Светослав Петров на 11.12.13, 22:58:

Владиславе, братле, ти си предполагам 80кг мъж с таз 80-90см, аз съм 91кг мъж без мазнини по таза и е расширен 115см , правил съм малко над 3месеца пълен клек но преди 4години, АКО като всички мой приятел имах таз 90см например с удоволствие бих правил пълен клек, ако но нямам гена ми е такъв че съм супер широк, и ставам още по широк. Мята ЦЕЛ: големи бедра, да скрият широкия таз , като се скрие широкия таз, започвам да заприличвам на нормален човек!

Аз имам по-широк таз от твоя, тежа с 14-15 кила над теб и не ме бърка, че като правя клек и тяга гъза расте(бърка ме малко заради намирането на дрехи).
Глутеуса е мускула, който държи двете половини на тялото - горна и долна. Със слаб глутеус си постилаш пътя за болки в кръста и коленете.
Единственото упражнение за крака, което изкючва напълно глутеуса от играта е бедреното разгъване. Може да сглобиш някаква тренировка за крака с минимална работа на глутеусите, но от упражнениета в нея колене ще ти станат по-зле(ако въобще те са ти проблема).

Днес започнах ново начало, понеже се записах да тренирам самбо, ми се налага да правя крака доста, и треньора каза че няма проблем да правя клек може и с 20кг диск, но да е пълен, днес 10 серии по 15 повторения с 20кг диск, да ви кажа това не е за маса , може леко да кача май в дупето, но треньора каза че полу-клек с много килограми е безсмислен, удървя тялото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1