Относно белтъ4ините

Темата е заключена.
ZW

04.11.05
15:51

а3 имам въпрос свър3ан с хранителните в-ва. Спа3вам диета 30 % белтъ4ини, 10 % ма3нини и 60 % въглехидрати, об6то 2300 калории дневно, ра3делено на 5 хранения, но нямам и ни най-малки основни 3нания каква е ра3ликата между въглехидратите и белтъ4ините 3а мускулите. Нали и двете осигуряват енергия 3а тях. Освен това като сравня % на белтъ4ините при ле6тата примерно (23 грама от 100) и при пиле6кото (20 грама от 100) не мога да си обесня 3а6то пиле6кото се предпо4ита пред ле6тата(като и % на ма3нините при ле6тата е по-нисък). Да не би да има ра3ли4ни видове белтъ4ини ?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 12:59.

04.11.05
16:45

Белтъчините са за строителен материал, а не енергия. И естествено, че има различни видове белтъчини - животински и растителни. Тея в лещата са растителни и не са толкова пълноценни, като в пилешкото.

04.11.05
17:37

Също така в месото няма въглехидрати и за това е предпочитано при НВД + това, че в месото(не само пилешкото) се съдържат незаменими аминокиселини

04.11.05
19:50

Растителните източници на белтъчини стават само за взривове в кенефа :)

FI

04.11.05
22:24

Даскалът ми по биология (рядко интелигентен човек), за да обясни връзката между хранителните вещества казваше, че белтъчините и мазнините изгарят в огъня на въглехидратите

06.11.05
12:35

[quote author=“filatov”]Даскалът ми по биология (рядко интелигентен човек), за да обясни връзката между хранителните вещества казваше, че белтъчините и мазнините изгарят в огъня на въглехидратите

:wink:
И аз съм биолог

ZW

10.11.05
19:42

[quote author=“BabaVanga”]Растителните източници на белтъчини стават само за взривове в кенефа :)

А ядките ? Не са ли и белтъците в тях от растителен прои3ход ? 3а6то тях ги има в диетите ?

10.11.05
21:02

Абе ядките са добри.
То и растителни източници стават, но не могат да заместят месото.
Месото си е за предпочитане.

11.11.05
09:22

[quote author=“zwei0”][quote author=“BabaVanga”]Растителните източници на белтъчини стават само за взривове в кенефа :)

А ядките ? Не са ли и белтъците в тях от растителен прои3ход ? 3а6то тях ги има в диетите ?

Ядките ги има в диетите, заради едни други работи, ама айде няма да казвам сега :)

ZW

11.11.05
13:20

[quote author=”Питона”][quote author=“zwei0”][quote author=“BabaVanga”]Растителните източници на белтъчини стават само за взривове в кенефа :)

Ядките ги има в диетите, заради едни други работи, ама айде няма да казвам сега :)

Каже де  :)  а примерно и3варата... нали няма да кажете, 4е няма смисъл и от нея, 3а6тото тя ми е основен и3то4ник на белтъ4ини до месото.

FI

11.11.05
17:02

Изварата е животински източник на протеин, освен ако твойта крава няма корени и листа

ZW

11.11.05
20:34

Добре де , последна молба, някой може ли да ми даде инфо или сайт, където да про4ета каква е ра3ликата и какъв е ефекта на белтъ4ините от растителен прои3ход. :?: “Остроумни” отговори от по 2 реда не ми помагат особено.

11.11.05
23:12

Процентното отношение на белтъчените от животински към растителен произход трябва да е 70 : 30.Не е желателно да приемаш само едните.Извинявай за триредовия отговор.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1