Прием на лецитин 1200мг.

07.12.13
21:48

Здравейте, бих искал да попитам за малко информация относно приема на лецитин. Притеснява ме това, че на някои места срещнах информация че лецитина повишава естрогена при мъжете, знаете ли нещо по въпроса?
Ако, това е вярно, то приема на нолвадекс заедно с лецитин-а би предпазил от подобна заплаха, какво мислите?

Темата беше редактирана от Aleksov на 07.12.13 21:50.

От всички възможни хранителни добавки точно до лецитина ли допря?Конкретни причини за приема му?На високовъглехидратна диета ли си?Не ядеш ли жълтъци?Лецитина няма да повлияе на естрогена,друг е въпроса има ли смисъл да го приемаш допълнително.Дори и с джънк фууд приемаш лецитин-емулгатор е в сладкарството.Доколкото знам вече не се ползва яйчен а само соев.При добавките не знам.Но ако си твърдо убеден,че ще го вземаш,търси яйчен.

08.12.13
11:18

казано от Светослав Тодоров на 07.12.13, 22:58:

От всички възможни хранителни добавки точно до лецитина ли допря?Конкретни причини за приема му?На високовъглехидратна диета ли си?Не ядеш ли жълтъци?Лецитина няма да повлияе на естрогена,друг е въпроса има ли смисъл да го приемаш допълнително.Дори и с джънк фууд приемаш лецитин-емулгатор е в сладкарството.Доколкото знам вече не се ползва яйчен а само соев.При добавките не знам.Но ако си твърдо убеден,че ще го вземаш,търси яйчен.

Всъщност имам конкретна причина, която е малко по- различна от тренировъчния процес. Прочетох в доста чужди сайтове за добрия ефект който има в някои отношения при половата система, и по- точно при семенната течност. Забелязвам че от известно време (няколко седмици) гъстотата, както и обема и е драстично намалял... което ме притеснява, тъй като  имам нова приятелка след цяла година alone и точно сега да ми се случи това... е малко кофти.
Малко различно е от фитнеса, но знам че тези които тренирате взимате най- различни добавки, реших да попитам специално за това с естрогена, че ме притесни. Имам идеята да мина на диета режим, +Цинк ,но обмислях и лецитина.
Благодаря за отговора все пак.

08.12.13
22:25

По-добре едни стабилни дозировки цинк, като 50-70 мг хубава форма. Без оксиди и сулфати.

10.12.13
11:19

Може да добави и Ацетил Л-карнитин, както и селен хелирана форма (межуд приема на цинк и селен трябва да има разстояние от няколко часа).

казано от Aleksov на 08.12.13, 11:18:

. Забелязвам че от известно време (няколко седмици) гъстотата, както и обема и е драстично намалял... което ме притеснява, тъй като  имам нова приятелка след цяла година alone и точно сега да ми се случи това... е малко кофти.

Преди да си се нагълтал с хапове и всевъзможни добавки се замисли дали това не е нормално състояние при човек,чиито полов живот е във възход? ;)При по-чести сексуални актове “симптомите” ти са напълно приемливи.
Засичаш контролна проба,спираш секса за седмица и пак провеждаж “изследване” :)Шегувам се,но ако толкова се притесняваш...
Количеството изпити течности(вода) също влияе на количеството и консистенцията на семенната течност.
Ако наистина си убеден в наличието на проблем,винаги можеш да си направиш спермограма.Темата е обширна,спирам до тук ;)

10.12.13
17:02

Благодаря на всички за отговорите, в последните дни от както взимах лецитина с Цинк и малко повече вода, всичко е  нормално :) Малко си оправих и храненето, че го бях отдал на каквото имаше.
Благодаря отново.
Весели празници.

14.12.13
15:31

Това за лецитина и естрогена може би идва от там, че е соев, но няма да има такъв ефект със сигурност. Аз съм пил лецитин в комбинация с brain formula и choline bitartrate, дмае преди изпити и определено имат ефект, лично при мен по отношение на концентрация и памет. Семенната течност и на мен ми намалява, ако праскам неква всеки ден по няколко пъти, това си е нормално. Храненето също е фактор, както е споменато.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1