20.10.05
10:16
хаи ха вс. аз сам на 14 г 174 см сам и тежа 87 КИЛА Даите диета дет да мога да смакна тоя дзадник МОЛЯ ВИ! :P
Полека с препинателните знаци!
Mr_Muskul
Трябва малко спорт.Още си много малък за диета сега растеж и не е хубаво да правиш диети!Почни да спортуваш предпоръчвам ти:
гребане или плуване.А килограмите ще ги свалиш от спорта и без диета(поне така стана с мен).
Използването на диети от подрастващо може да е много вредно.
Ако трябва да се сваляш килограми трябва да пазиш диета,която те ограничава от храни,които имат много въглехидрати и мазнини.Но това означава да не ядеш кисело мляко,сирене,плодове и др.Това може да доведе до неприятни странични ефекти тъй като подрастващия организъм се нуждае от някой неща,които си набавя от храната.Например калций,витамини и др.
Това естествено не изключва всякакви диети.ВВД-то изобщо не пречи тъй като то не изключва изцяло някой важни храни.
На 14 години метаболизма е много бърз.Предполагам,че за да качиш толкова много килограми ядеш много всеки ден.Също може би не ядеш правилно.Ако намалиш храната,и ядеш минимум по 4 пъти,без да се тъпчеш определно ще имаш положителен ефект.
Хубаво е да включиш някаква тренировка.Дори едно тичане всеки ден по 30 минути ще ти помогне много.Може баскетбол,плуване,гребане и др.
Прависа яш често но по малко и отбягвай ако можеш мазните храни.Мен ако питаш прави кардио бягане ,колело коремни преси това се все леки упражнения :wink:
30.10.05
18:23
Имам един въпрос. Щом съм на 15 години значи не трябва да спазвам НВД така ли? Поне това разбрах.... Тогава като не спазвам НВД с какво точно мога да се храня картофи, ориз, месо, плодове, зеленчуци, млечни продукти ..... за да отслабна? Знам че и спорта е много важен, но за това вече съм се погрижила. Тренирам народни танци и имам репетиции 4 пъти седмично, всеки ден изминавам близо 3-4 километра(ходя пеша до училище) и освен това когато ми остане време тичам на стадиона. Отново с калорийна рестрикция ли трябва отслабна? А тази програма за тренировка у дома от сайта подходяща ли е за мен?
За всеки случай тежа 57кг и съм висока 160.
Ами при момичетата е малко по различно,но пак не е хубаво да спазваш НВД.
Значи няма да ядеш сладки неща,пържено и мазно.Ако имаш възможност яж пилешко месо.Може и телешко.
Също така яж риба(тя е доста полезна).
Сутрин и на обяд може да ядеш плодове,но не много(все пак не са много диетични).
Яж повече зеленчуци(от тях може да ядеш много).Те освен,че нямат почти никакви калории съдържат и много витамини.Те са много по-подходящи от плодовете.
Като казвам зеленчуци имам предвид домати,зелена салата,чушки и други,но картофите трябва да се ограничават.
Също така трябва да ограничиш хляба,ориза и бобовите култури.От тях може да ядеш,но не много.
Млечни продукти като прясно и кисело мляко и сирене не трябва да се ограничават.Те съдържат мазнини,но са много важни за правилното развитие на организма и не трябва да се ограничават.
Едно правило - след 5 часа не яж никакви въглехидрати(като картофи,хляб,ориз и бобови култури).Може да ядеш зеленчуци,месо и млечни продукти.
Но като цяло май нямаш голяма нужда да отслабваш.
А програмата за тренировка дадена на сайта сигурно е подходяща за теб.
30.10.05
21:23
Мерси за съветите. Аз не искам много да отслабвам някъде към 3-4 килограма. А след като отслабна нали може пак да се храня така но с повече калории(всмисъл дали ще е здравословно)?
Ами след като отслабнеш ако искаш да запазиш фигурата си трябва да запазиш същият начин на хранене, но може да увеличиш калориите.Също така ще можеш да ядеш и някои не толкова диетични храни(ако имаш слабост към шоколада например).
Естествено трябва да наблюдаваш дали качваш килограми,за да се върнеш на стария режим.
по принцип ако изглеждаш добре не задължително да отслабваш просто може костите да са ти по тежки и така.. прецени сама :)
амммм и аз имам въпросче :roll: въпреки всичките тренировки коремни преси и така нататък нещо не мога да отслабна колкото искам:)дайте някакъв съвет :cry:
vampire кардио правиш ли тичане велоаргометър ?и зада свалиш корема трябва да го правиш в супер сери и почивката ти да е от 30секунди до не повече от 1мин. !
04.11.05
14:29
Съжалявам че отново досаждам, но искам да питам какво мога да ям след тренировка като се има впредвид че тя е вечер(към 9:30 се прибирам).
04.11.05
16:13
[quote author=“Triple H”]и аз тренирам или от 9 до 9.30 или от 9.30 до 10.00
Ама въпросът ми беше друг, а и аз не ходя на фитнес, тренирам народни танци(4 пъти седмично от 7 до 9).
Според мен не е много добре да ядеш толкова късно... ако можеш да ядеш за последно към 8… а по принцип можеш да ядеш месо(пилешко, риба), зеленчуци(както написаха по-нагоре без картофи и бобови), кисело мляко, извара и тн... белтъчини... никакви въглехидрати
[quote author=“Venera”][quote author=“Triple H”]и аз тренирам или от 9 до 9.30 или от 9.30 до 10.00
Ама въпросът ми беше друг, а и аз не ходя на фитнес, тренирам народни танци(4 пъти седмично от 7 до 9).
Ами след тренировка може да ядеш каквото и през останалата част на деня.Хубаво е да има повече белтъчини и да е нещо леко.Извара е много подходяща.Може салата,месо или яйца,кисело мляко и други.
Само гледай да не са много въглехидратите,но е хубаво да има някакви все пак.
04.11.05
21:50
Мерси за отговорите. HeLLFiRE не мога да ям последно към 8, от нас тръгвам 6 часа и се връщам 9:30 - 10:00. Така че остава за след това.