04.11.05
11:06
мисля скоро да взема креатин и изчетах доста за него . доколкото знам с креатина може да качиш 5-6 бързи килограми от които 90% обаче е вода . въпроса ми е задържането на вода в клетките нещо естествено ли е ? вреди ли по какъвто и да е начин ? след като качвам 5 килограма но вода .. има ли смисъл от това ?
сигурно сте отговаряли на тея въпроси вече но не намерих във форума такива отговори . който е наистина добре запознат да обясни по-подробно
04.11.05
11:36
задържането на вода води до повишено кръвно налягане
Креатина ти повишава силата с едно 10%... и не мисля, че ще имаш проблеми с кръвното налягане!
ми не.само се разширяват клетките и след като спреш креатина някаква част от водата се задържа във клетките,а друга част се отделя.заедно с водата в клетката обаче влизат и хранителни вещества.
04.11.05
14:41
Да, но става дума за екзогенната вода (тоест, водата извън клетките), която увеличава количеството на кръвта, а не за ендогенната вода (водата в клетките). При употребата на креатин се увеличава количеството на ендогенната вода. “Напомпването” на клетката
води до стимулиране на белтъчния синтез в нея - оттук се получава и изграждането на реална мускулна маса! А също и способността да се работи с по-големи тежести при употребата на креатин също води до стимулиране на мускулния растеж. Така че след спиране на креатина, това което си изградил като реална мускулна маса остава!
Това не са мои твърдения - това съм го прочел от едни “неща”, наречени книги.
На мен креатина ми повишаваше кръвното,аз по принцип съм с по-високо кръвно,затова следи си кръвното налягане!Иначе се чувствах много добре като го пиех
Като прекалиш с креатина подпухваш повечко... се 1 си препил миналата вечер :)