Креатин на пудра или таблетки (Проблем с бъбреците)

10.12.13
00:39

Имам проблем с бъбреците (имам 2 мм камък който е супер малък но все пак) и въпроса ми е мога ли да пия креатин ,защото чета ,че задържа вода а това не е добре за обработката.Все пак аз няма да пия по 20-30 грама а ще пия по 5 грама преди и след тренировка.Насочил съм се към оптимум нутритион креатиновата пудра с креапуре.Ако таблетките по не вредят или матрицата ме насочете. 1,79 висок 85 килограма 20 години !

10.12.13
07:09

Аз бих ти препоръчал ТОВА :)

10.12.13
07:31

Не че съм много запознат, ала не би ли било по-удачно да се справиш със сегашния проблем (да изхвърлиш камъка) и тогава да мислиш за суплементация. Ако пък си решил да пиеш креатин, то какъвто и да е нека дозировката му да е редуцирана, крайния резултат най-вероятно ще е същия.3-5 грама дневно са достатъчни в дългосрочен план да се акумулира и работи.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 10.12.13 07:31.

казано от Strelok91 на 10.12.13, 07:31:

... ала не би ли било по-удачно да се справиш със сегашния проблем (да изхвърлиш камъка) и тогава да мислиш за суплементация.

(y)
Не знам дали ти е за 1-ви път или си имал и преди проблем с камък в бъбреците,но като тръгне да излиза изобщо няма да ти е до тренировки и суплементи.Ако образуваш често отделящи се камъни трябва да разбереш основната причина.Ти си знаеш най-добре историята.Капсули,таблетки,прахообразна форма-няма разлика.Разликата е в цената и удобството при прием и дозиране, не в съдържанието.
Накратко-вадиш песъчинката,определяш здравословното състояние на бъбреците и тогава евентуално приемаш по-ниски дози креатин или изобщо не го вземаш :) Няма да си нито първия,нито последния трениращ без креатин!

10.12.13
11:33

И аз съм на мнение, че е хубаво първо да си решиш проблема.Пожелавам ти да си го решиш и след това ако започнеш прием на креатин запомни, че 2,5л вода на ден е абсолютният минимум!Успех

10.12.13
12:11

Първо ще посетя специалист тогава ще мисля за добавки.(А какво мислите за трибулус, протеин , бцаа , глутамин )

Здравето е най-важно, след като имаш проблем с бъбреците изобщо забрави за креатин, това е изключително полезна и доказано работеща добавка и въпреки това не е за всеки, друг е въпроса, че едно добро хранене в комбинация с подходящи тренировки няма как да ни ти даде резултати, според целите, които си си поставил, което допълнително обезсмисля риска от приема на креатин. Колкото до другите добавки, не е нужно да се лишаваш от тях, но имай предвид, че не трябва да прекаляваш с протеина, защото излишните количества от него допълнително товарят бъбреците, ако спазваш разумните граници не би трябвало да имаш проблем.

10.12.13
18:29

Само креатин гледай да избягваш .. протеините няма по никакъв начин да засегнат бъбреците, освен ако не прекаляваш ..

Мнението беше редактирано от Calion на 10.12.13 18:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1