СТОП на цигарите и по-силна храна?

Здравейте! Пуша от 3-4 години, и то доста активно. От три дни не съм докосвала цигара, но за сметка на това се изпокарах със всички и преядох два пъти с пълнозърнести филийки със тахан и мед, и шоколад. Подух се, после си направих един разтоварващ само на фрешове. И понеже ми е ужасно трудно и гадно, искам мнения относно:
1. Продължавам с НДВ, но ще увелича храната, за повече засищане:
1.1. Закуска: 2 яйца и протеинов шейк
1.2. Обяд: Телешко с домати и лук(+ зехтин)
1.3. Следобедна: Грейпфрут и няколко ореха
1.4. Вечеря: Голяма порция задушени броколи, зеле и цвекло+ 1 зелена ябълка

2. Предлагам ако някой има опит с цигарите и спорта да даде някакъв съвет, щото ако продължавам в същия дух, ще ударя поне 3 кила :D

вместо да пиеш протеинов шейк, вземи да си набавяш протеините от качествена храна - например във вечерята нямаш никакъв източник на протеин, нормално да преяждаш..  За цигарите се иска воля и упоритост, замени вредния навик с друг на негово място:)

Дъвчи.

11.12.13
09:29

Качването на няколко килограма (пък били те и 10, а не 3-4) не може да се сравни с вредата от цигарите. Увеличените апетит и ниво на инсулина няма как да ги избегнеш, но определено можеш да ги контролираш. Хапвай си НВД, гледай да не прекаляваш с калориите, спортувай и упорствай. Рано или късно тялото ти ще намери новия си ритъм и теглото ще спре да се увеличава. Отказването на цигарите е едно от най-хубавите неща, които аз лично съм правил за себе си - струва си усилието. :)

Това не е НВД.
Почти не виждам мазнини в храната ти - естествено, че ще те тормози глад.
Направи поне приблизителна сметка на храната, за да не се окаже, че е прекалено малко.
Да правиш “разтоварващ ден с фрешове” е лишено от смисъл и ефект.

11.12.13
13:30

Аз преди около година и половина отказах цигарите след не много дълъг период на пушене, но пък много активен (около 1,5 - 2 кутии на ден). Не ми се отрази на апетита, но пък ми беше трудно, заради навика да правя нещо с ръцете си, а и заради пристрастяването. От моя опит мога да кажа само, че си се иска воля и тъпа упоритост да не запалиш цигара. Ако ти помага в началото, постави си такава задача - няма да си купувам цигари, но ако много примреш за цигара, вземи от приятел една, колкото малко да се успокоиш, но не повече от 1 дневно и това само първите седмица - две.

Само по себе си отказването на цигарите няма да те накара да напълнееш, но ако заместваш навика да пушиш с навика да ядеш, това е друг въпрос.

Универсална рецепта няма, освен ината. След 2-3 седмици ще почне да става много по-лесно.

Мнението беше редактирано от Жанета на 11.12.13 13:31.

11.12.13
16:13

казано от Кристин Георгиева на 10.12.13, 21:45:

Здравейте! Пуша от 3-4 години, и то доста активно. От три дни не съм докосвала цигара, но за сметка на това се изпокарах със всички и преядох два пъти с пълнозърнести филийки със тахан и мед

Това с изнервянето и увеличаването на апетита съм почти 100% сигурна, че е измислица на всички производители на цигари. И се насажда по тънката на всички пушачи.
Няма нищо такова и това би трябвало да те стимулира още повече да ги откажеш напук на всички гадове, които манипулират толкова хора и на цигарите, които са те докарали до това да зависиш от тях! :D

Дори това да няма нищо общо с истината, си намери друга достойна причина да проявиш воля и зверски инат. Вярвай си и ще стане... (giggle)
Успех!!! (F)

Мерси, хора. За сега всичко върви добре.. дъвча нон-стоп, избягвам всички места на пушачи, даже не пия кафе и си мия зъбите по 15 пъти на ден... :D Няма да се отказвам, и за мазнините е така- бях пропуснала по невнимание.. мерси :)

12.12.13
07:30

При отказването има един голям психологически момент.
Аз не отказах цигарите - просто спрях да пуша. Може би ти звучи смешно или едно и също, но не е така. Няма бивши пушачи. Постави си за цел да докажеш на себе си, че си силна и можеш да не пушиш половин или една година. Сега моментът е идеален защото има много празници и “изкушения”.
Аз си поставих за цел именно една година. На 366-тия ден си купих една кутия и щях да повърна - все едно ги “учих” на ново.
Спортът също много помага, особено ако ти трябва повече въздух. Пробягай 5 км и после ще си мислиш за всичко друго, но не и за цигари.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1