Дневникът на една тийнейджърка.

Темата е заключена.

Здравейте :)
Възрастта ми е 16години. Ръст 157см. Тегло 51кг. Днес официално мина моя четвърти ден във фитнес залата. Моята цел е изчистване на подкожните мазнини и стягане. Проблемните ми зони са корема и вътрешната част на бедрата. Имам изготвен тренировъчен режим  и се водя по него.
1) Тренировка
1. напъни с теженсти 3х10 с по 2кг дъмбели във всяка ръка.
2. странично вдигане с тежести за корем(държиш гиричка във всяка ръка и от изправено положение се навеждаш към едната и след това към другата страна) 3х10 с 5кг дъмбели във всяка ръка.
3. 20 минути пътека наклон-5, скорост 5-6.
4. 35 минути колело (поовлякох се малко) и съм изминала 12,4км (карах си бавничко)
5. Коремни преси от наклон 5х15
6. 5минути кростренажор за отпускане

2) хранене
1.Закуска-един сандвич (половин малка франзелка разрязана посредата и вътре с кюфтенце и домат), половин пакетче хрупанки(знам, че не трябва да се ядът боклуци, но не им устоях за жалост)
2.обяд-2бутерки със сирене.
3.хапнах 2шоколадови бонбона по случей именните дни на съучениците ми днес.
4. половин блокче шоколад (АСДФГХЙКЛ НЕ МОГА ДА СПРА ДА ЯМ ШОКОЛАД И КАКТО НЕ БЯХ ЯЛА ОТ 1СЕДМИЦА ПРОСТО МИ СЕ УСЛАДИ СТРАШНО МНОГО)
5.още 2бутерки
6. една шепа слънчогледови семки
7. 2литра вода до този момент.

Здрасти :) Първо с хубавото - честит дневник и добре дошла:) Сега към основното - не знам кой ти е изготвил тренировката, но това поне в моите виждания трудно може да се нарече тренировка. Първо може би имаш предвид напАди с тежести, а не напъни :Д Второ - виждам едно упражнение за крака, 2 за корем и кардио. Не знам каква ти е целта, но според мен така няма да постигнеш кой знае колко. Отделно храна ти е под всякаква критика - хрупанки, бутерки, бонбони, шоколади.. искрено се надявам, че този ден е само едно изключение и храненето ти не е такова всеки ден. Не виждам нито сносен източник на белтъчини, не виждам източник на фибри, не виждам нищо качествено като храна като цяло..с това хранене няма да намалиш мазнините си. Нито пък с тренировките..

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 06.12.13 21:56.

Днес тренировката ми беше “лека”, защото стара травма се обади пък не ми се щеше да пропускам :) предните 3дни са ми разделени-крака,корем,горна част...Напади имах предвид, в бързината не знам защо съм го написала така, моя грешка и се извинявам :) Бонбоните бяха изключение заради именниците, бутерките също са изключение. Като цяло този ден се получи доста кофти, но се успокоявам с факта, че съм начални дни все още(знам, че не е никакво оправдание). Да добавя-преди малко се прибрах то ресторант и вечерях- 1зелена салата, гъби на фурна и пилешко шишче :):)

Менюто за днес:
2мандарини
400г. кисело мляко 3.5%
90г. спагети
4мандарини
1шепа лешници
общо: 753калории за деня.

вода-3литра до този момент.

тренировка-днес ми е day off, но реших, че нищо не ми пречи малко да се раздвижа в домашни условия :)
5серии по 10клека
5серии по 10женски лицеви

Мнението беше редактирано от Теодора Димитрова на 08.12.13 17:05.

fire.is.my.nature

08.12.13
18:03

Малко е тая храна :) Удвои калориите или вкарай минимум (на първо време, даже и 1800-2000 ще са ти добре) още 500 от : зеленчуци, храни, богати на протеини независимо растителни или животински и повече полезни мазнини : ядки примерно или авокадо. Общо взето още едно хранене от салата и нещо протеиново с мазнини ще ти свърши работа. Тия спагети са леко загрозяващи пейзажа, но похвално, че се стараеш все пак.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 08.12.13 18:11.

добавих 3 печени филийки отгоре намазани с маргарин(нямаме масло ;/) колкото да омекнат.

fire.is.my.nature

08.12.13
19:57

Хехе :) В дилема съм дали неподходящата храна е по-добре от никаква храна, но аргуметите за “по-добре нещо, отколкото нищо” тежат повече при тийнейджъри, особено когато се движат в опасната зона на под 800 калории на ден.

Но:

Маргарина може да кажеш на семейството да не го купува. :Д Заложи на маслото.

Филийките са много коварни, особено вечер. Предполагам са били черни :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 08.12.13 20:08.

Попринцип ям масло(когато ям) и то истинско от мандра ми взимат нашите, но в момента имаше само маргарин. А би ли ми обеснила кое им е коварното? :)

fire.is.my.nature

08.12.13
20:18

Ами по темата могат да се изкажат различни хора и сигурно ще получиш различни мнения, но :

1. Ако филийките са бели : коварни са през целия ден, защото предполагам знаеш белият хляб колко е “полезен”. Освен това е бърз въглехидрат с висок ГИ и освен ако не отидеш веднага да правиш здраво кардио, вероятността да ти се залепи за любовните дръжки е голяма.

2. Ако филийките са черни (ама не от онези боядисаните хлябове, истински пълнозърнест хляб...), не е добре да се ядат вечер, ако И през останалата част на деня си имала доста въглехидрати (примерно : спагети, мандарини..) и ако не се движиш много, което вечер за повечето хора важи.
Също така, мазнини + въглехидрати не е най-удачната комбинация, защото вдига повече инсулина отколкото само въглехидрати или въглехидрати + протеини (което забавя усвояването и е по-добре).

Аз бих хапвала филийките до обяд, освен ако във втората половина на деня намаш тренировка или не правиш нещо, което изисква доста усилия.

Иначе за маслото-супер.

Благодаря ти много за изчерпателния отговор :)

Извинявам се, че не попълвах дневника, но имам много сериозни здравословни проблеми и ме приеха в болница, така че за жалост пропускам тренировки :(

Моята тренировка за деня вече мина :) Чувствам се много добре след 5те дни почивка заради проблеми :)
ето как протече (тренирах крака):
1. Напади с дъмбели 3серии х10повторения с 5кг във всяка ръка
2. Разгъване(нямам представа как се казва уреда или самото упражнение, но представа-седнал си и разтваряш краката настрани :Д) 5х20 с 15кг
3. Сгъване (има машини които са и за това и за предното само обръщаш мястото на което си слагаш краката, а може и да са два отделни и дефакто от разкрачен стоеж си събираш краката максимално) 5х20 с 15кг.
4. Leg curls 5x20-20кг
5. Leg extensions 3x15-10кг (не бяха предвидени толкова малко, но не можех просто да отлепя 15кг не знам защо..попринцип ги правя 3х15 с 15кг и 3х15 с 20кг...днес явно не ми е ден)
6. Пътека- 25минути, наклон-5, скорост 5-6км/ч, за 5минути дигнах на 8 и си потичах, общо-2.23км дистанция, 196калории.

От там се прибрах пеша до нас-2км и нещо :)

Оххххххх, направо ме е срам да кажа какво съм яла днес :х :Д
Общо за целия ден:
2твърдо сварени яйца (от домашни кокошки смисъл не са купени)
2мандарини
спагети(нямаше нищо друго за ядене вкъщи, нямаше дори продукти да си направя нещо)-496калории,10г белтъчини, 66г въглехидрати, 21,2г мазнини.
2шепи орехи(нямам представа какъв грамаж са, но смятам в най-скоро време да си купя малко кантарче)
бяла риба(по-малко от една рибка)
варени картофи
1филия бял хляб
50г слънчогледови семки Вуйчо Ваньо

вода-2литра.

страшно тъпо ми е за днешния ден, но бях на гости, не беше напазарувано и нямам думи просто :Д

Здравейте всички :) искам да отбележа, че днес бях готова за удърна тренировка, но за жалост деня ми беше помръчен..
Тренировка: 20мин колело-8км
20мин пътека, наклон-5, скорост 5-6км/ч, общо-1.62км дистанция.
5минути много интензивно степър...
и ето тук телефона ми звънна с новината, че един мой страшно близък приятел е починал и директно тръгнах към нас......
За храненето: преди тренировка 1яйце, малко слънчогледови семки, че си ги видях на бюрото и не се сдържах(1шепа максимум)
и след като се прибрах 300гр. кисело мляко 3,5процента и 3филии бял хляб печени с масълце и отново 1яйце.....беше най-бързото което можех да си приготвя........

Мнението беше редактирано от Теодора Димитрова на 13.12.13 19:22.

допълвам спагети и мандарина...............
ПО-ГАДЕН ДЕН НЯМА НА КЪДЕ ПРОСТО....

fire.is.my.nature

14.12.13
01:22

Поработи над шопинг стратегията си :Д Един черен хляб (не съм запозната сега какво точно има на пазара в БГ и кое е най-доброто) от качествените струва макс 1-2 лв. и стига за доста време, поради което може да отделиш малко джобни и да се снабдиш с този заместител на белия хляб, а не да чакаш да се напазарува. Също така един кафяв ориз отново е горе долу толкова, ок, ако си го купуваш от някой био магазин може би малко повече, но стига за ехееееееее време.—-> Заместваш спагетите.

Иначе другото е добре. Ориентирай се към комбинацията сирене/извара/ нещо друго + хляб. :)

Въпреки всичко, прогрес според мен е всяко усилие да надминеш вчерашния ден, а вътрешната борба е похвална :Д :Д Затова : браво! :)

Благодаря ти за насоките. Най-късно утре с мама ще ходим на пазар да купим ХРАНА и ще си взема задължително черен хляб...проблема ми попринцип е, че тя не обича черен хляб и затова се купува само бял ;/ НО ОТ СЛЕДВАЩИЯ ПАЗАР НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНЯТ! :Д :)
Днес имам пилешко шишче за обяд с картофи (остана от снощи, че ходих на ресторант с мама,но !!там изядох една шопска салата и пилешко със задушени зеленчуци!! което според мен е много по-добре от обичайния ми сач с мнооого видове меса доста поизпърженки, който винаги ям в този ресторант хаха)
Събудих се в 10 и от тогава съм на 1литър вода не знам как се получи, но бях страшно жадна.
Не съм закусвала, май направо ще ям шишчето :3, а за тренировка ако имам време довечера да ида до фитнеса, ако не ще бъде в домашни условия, тъй като за жалост съм на погребение.

Храна- Пилешко шишче с картофи. Малко картофено пюре-по-скоро мачкани варени картофи и едно варено яйце.
Вода- 3литра.

ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ВАС КОИТО ЧЕТЕТЕ МОЯТ ДНЕВНИК.
ИЗВИНЯВАМ СЕ, НО ДНЕШНИЯ МИ ПОСТ НЕ Е  ЗА МОЯТ РЕЖИМ ИЛИ МОЯТА ТРЕНИРОВКА, А ЗА НЕЩО МНОГО ПО-ВАЖНО-ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ.
ЗА ДВА ДНИ ЗАГУБИХ ДВАМА БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ И СЕ ЗАМИСЛИХ КАКВО МОЖЕМ ДА ДАДЕМ НА ХОРАТА, ЗА ДА ЖИВЕЕМ ПЪЛНОЦЕННО.
ОГРАНИЗИРАМ ПРОЕКТ ПО КОЙТО ЩЕ БЪДЕ ПОМОГНАТО НА ЧОВЕК В НУЖДА- ЧОВЕК СЪС ЗДРАВОСЛОВЕН ПРОБЛЕМ КОЙТО ИМА НУЖДА ОТ ПАРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО МУ. МНОГО МОЛЯ АКО НЯКОЙ ЧЕТЯЩ ТОВА СЕ СЕЩА ЗА КАУЗА ИЛИ ПОЗНАВА ЧОВЕК КОЙТО ИМА НУЖДА НЕКА МИ НАПИШЕ ЕДНО ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ. ЩЕ НАПРАВЯ ВСИЧКО, ЗА ДА ДАРЯ НА ДАДЕНИЯ ЧОВЕК УСМИВКА, КАКТО И НА НЕГОВИТЕ БЛИЗКИ! ЗНАМ, НЕ Е САМО ЕДИН НУЖДАЕЩИЯ СЕ, НЕ Е САМО ЕДИН БОЛЕН ЧОВЕК В НАШАТА БЪЛГАРИЯ И ВСЕКИ ЗАСЛУЖАВА ДА ЖИВЕЕ, НО КАТО НАЧАЛО МОГА ДА ПОМОГНА НА ЕДИН!!!!
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС КОЙТО ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА МОЛБАТА МИ!
ИЗВИНЯВАМ СЕ ОТНОВО, ЧЕ НЕ Е ПО ТЕМАТА И НЯМА НИЩО ОБЩО С ТЕМАТИКАТА НА САЙТА И ВСИЧКО КАТО ЦЯЛО!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1