11.12.13
16:34
Търся нещо до 50-55лв. 40-60 servings и се спрях на това, та да питам какво мислите за него?
AMIX Crea-Trix ™ 40 Serv.
11.12.13
16:46
Как да задаваме въпроси интелигентно?
Моите фаворити са монохидратите на Now Foods и SAN.
Далеч по-надеждни като качество и по-приятни продукти като цена/състав.
Колкото до Amix Crea-Trix - не бих го купил. Съдържа няколко креатинови форми, но не е ясно в какво съотношение. Ако преобладава монохидратът - добре е за ефективността, но не и за цената (монохидратът е евтин, а продуктът - не чак толкова). Ако преобладават другите креатинови форми - изобщо не е ясно дали това ще доведе до по-добра ефективност на продукта. В 1 доза се съдържат още 500 mg бета аланин (абсолютно неефективно количество), 500 mg минерални соли (чист маркетинг без практическо значение) и останалото е захар.
Един хубав креатин монохидрат и повече старание с храната - това е вълшебството. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.12.13 17:07.
А какво Ви е мнението за AMIX 100% Predator Protein? В момента качвам 1.85 - 75 кг
Не знам, тепърва започвам да взимам добавки и не съм добре запознат с това кой продукт какво представлява, затова и питам за отзиви и мнение. Не мога да си позволя нещо по скъпо и следователно гледам да не бъда прецакан..
Едит: Всъщност благодаря за подробното обяснение и за това, че ми отдели време :)
Мнението беше редактирано от Damaged на 11.12.13 17:29.
11.12.13
17:31
Преди да мислиш за добавки трябва да прецениш дали си направил всичко възможно за оптимизация на трите най-важни неща - (1) хранене, (2) тренировъчен режим и (3) възстановяване и почивка. Преди да изпипаш нещата по отношение на тях, приемането на добавки ще е само разход за теб, тъй като няма да получиш значителна ефективност. Начинаещ си - вземи си едни хубави витамини (не Animal Pak) и рибено масло, достатъчно е като за начало. Ако чак толкова настояваш да приемаш спортни добавки - вземи един креатин монохидрат (тъкмо ще провериш дали ти казвам истината за ефективността на добавките без да даваш много пари).
Взимам креатин от месец някъде, но след като трябва да почивам 30дни (поне така прочетох из форума) през това време ще взимам този протеин. Добре ли е? Иначе да, храня се, тренирам и възтановявам правилно!
12.12.13
16:32
Можеш да прекъснеш приемането на креатин, можеш и да го приемаш по-дълго време.
Повече по въпроса - тук.
Протеинът не е аналог на креатина и двете добавки не са свързани по отношение на нуждата от техния прием. Протеин на прах се приема при условие, че имаш наистина основателна и неотменима причина в даден момент от деня да не можеш да си набавиш достатъчно белтъчини. Един добър хранителен режим съвсем не налага използването на протеин като хранителна добавка. Отделно от това протеинът няма пряка връзка с увеличаването на мускулната маса, намаляването на телесните мазнини или друга подобна цел. Ако не приемаш витамини и рибено масло, то мисля, че са с по-висок приоритет спрямо протеина (говорим за общ тонус и здравословно състояние).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.12.13 16:32.
Да разбирам ли, че ако не приемам витамини/рибено масло няма да има ефект от протеина? А и да, на мнение съм, че наистина не си набявам достатъчно белтъчини на ден.. Решил съм да ги редувам месец на месец, т.е - 1 месец креатин, 1 протеин, тъй като нямам финансовата възможност да ги взема и двете наведнъж.
12.12.13
22:59
казано от Damaged на 12.12.13, 19:11:
Да разбирам ли, че ако не приемам витамини/рибено масло няма да има ефект от протеина?
Не, не го разбирай така.
Витамините и рибеното масло просто имат малко по-висок приоритет като хранителни добавки, тъй като имат по-голямо значение за общото ти здраве и ефективната работа на организма ти... Това ги прави и основа за успеха на режима ти като цяло.
А и да, на мнение съм, че наистина не си набявам достатъчно белтъчини на ден..
Това е в противоречие на ето тези твои думи:
казано от Damaged на 11.12.13, 18:50:
да, храня се, тренирам и възтановявам правилно!
Много по-полезно, изгодно и ефективно ще бъде, ако намериш начин да си осигуряваш нужните белтъчини от храна. Сигурен ли си, че такъв НЕ съществува?
Решил съм да ги редувам месец на месец, т.е - 1 месец креатин, 1 протеин, тъй като нямам финансовата възможност да ги взема и двете наведнъж.
При такива условия приемането на хранителни добавки изобщо е под въпрос, особено тези.
Какви са резултатите от приемането на креатин и протеин при теб до сега?
Ами да, просот няма кой да ми готви, родителите ми са от 7 до 7 на работа, а аз съм почти цял ден на училище.. От както взимам креатин се чувствам доста по-силен и издръжлив, а и обиколката на ръката ми порастна с 1 сантиметър. Не знам дали да си купя още една кутия или през зимата да я карам на протеин? Както казах просто нямам финансовата възможност да ги комбинирам наведнъж, а не искам да почивам по 30-40 дни, за да взимам креатин. В момента целя повече мускулна маса. Старая се да правя всичко максимално правилно, някак си ‘striving for perfection’ :Д
Мнението беше редактирано от Damaged на 12.12.13 23:21.