10.12.13
03:17
Здравейте :) Нов съм в този форум но изчетох няколко теми и въпреки всичко реших да си пусна моя тема (дано не е било грешка).
Та така .... На 21г. съм,Ръст:190-1см. ,Тегло : смущаващите 70кг :(
Знам че доста отлагах фитнеса но вече се реших и си взех карта за зала. Проблема ми както се досещате най-вероятно е че съм мн слаб и нищо не ми се лепи. Имам адски бърз метаболизъм.Понякога ям доста пъти на ден каквото ми падне ( пици , сандвичи , дюнери и тнт ),пия газирано , сокове , вода и етц.
Видях че на всички въпроси като моя от рода на “как да кача маса ” отговаряте с едно и също (яж 5-6 пъти дневно , през 3 часа и тнт ), но при мен проблема е финансов (колкото и смешно да звучи , всичкото това ядене иска пари ) , НО Аз искам да питам някой компетентен да ми каже как мога по друг начин да я кача тази маса при положение че работя по 12 часови смени 4 пъти в седмицата и през повечето време нямам пари за да ям месо , яйца и така нататък камо ли пък по часове.... Смятам да ходя на фитнес по 3-4 пъти седмично.
Реших да започна вече сериозно защото ми писна да стоя слаб и да нямам достатъчно физическа сила а и за по-добра визия :)
Ще съм много благодарен ако ми дадете полезни съвети а не иронични. (качвам и снимка да добиете по-добра представа за тялото ми -аз съм момчето от ляво с черните гащи )
Благодаря предварително :)
П.С. Ако може и някой да ми подхвърли някакъв линк към фитнес програма подходяща за мен ще съм му мн благодарен защото съм ходил 3-4 пъти през живота си на фитнес и вътре се лутам като муха без глава :д
Темата беше редактирана от Нико Цветков на 10.12.13 03:34.
10.12.13
09:34
Колко пари можеш да отделиш на ден и с какво се храниш сега ?
1. Хранителен режим - Препоръчвам ти да прочетеш това - http://www.bb-team.org/articles/913_pokachvane-na-teglo-s-nisko-vaglehidratna-visoko-mazninna-dieta-nvd-vm
2. Тренировъчна програма, като за начало - http://www.bb-team.org/workout/4624_trimesechen-kurs-na-joe-weider-za-nachinaeshti
П.С
В сайта има много статий за покачване на тегло и тренировъчни програми, поразгледай малко.
Мнението беше редактирано от Calion на 10.12.13 23:17.
11.12.13
00:09
казано от Cvetan Petrov на 10.12.13, 09:34:
Колко пари можеш да отделиш на ден и с какво се храниш сега ?
Ми какво да ти кажа....при мен нещата са такива че 1 ден имам много пари , на другия ден може да нямам 1лв.
Попринцип в нас ям каквото има направено (предимно манджи , пържени картофи и някви такива ).Ям доста рядко месо ( 1-2 пъти в месеца , ориз грам не ям ) на вън ям сандвичи , пица , мкдоналдс .... (но пак повтарям, нямам възможност постоянно да ям навън , а рядко се спирам в нас )
Когато съм нощна смяна , на другия ден спя по 8-9 часа и ям 1-2 пъти вечерта ....
Колко мога да отделям на ден? - Понякога николко , по някога по 50 лв :д
@Calion Мерси , ще ги прочета и ще действам :)
По начина ,по който описваш храненето си,изобщо не се заблуждавай,че ще постигнеш нещо.Само си губиш времето.
11.12.13
01:51
Старая се да променя начина си на хранене .... просто изисква време и пари. Такъв съм си от малък,има дни в които изобщо не ям , има и дни в които ям по 5-7 пъти на ден.... Надявам се че ще успея да започна да се храня по часове с подбрана храна.
11.12.13
22:35
Прочети статията на Лазар Радков за това как да се храним за еди колко си евро на ден. Доста добра и би ти дала идеи.
Нямаш воля за промяна, момче. Това е истината. Като единия ден имаш 50 лева, задели си за деня, в който няма да имаш. Освен това разни макдоналдси и сандвичи с глупости от лафката са направо пари, хвърлени на вятъра. Ако имаше желание и воля за промяна, нямаше да си купуваш лесните храни, а да идеш в магазина за левче, да си вземеш кутии за храна и да си готвиш вкъщи и да си носиш на работа. Как да се тълкува това- нямам възможност постоянно да ям навън , а рядко се спирам в нас? Какви са тия бърканици?
Така както го виждам ако искаш да промениш начина, по който изглеждаш в положителна насока, трябва да решиш и следваш режим на хранене и живот. Редуцирай сандвичите и спешното хранене и мини на планирано такова. Спри да се заблуждаваш, че нямаш време за тренировки и пари за храна.