09.12.13
11:56
Здравейте,
Момче на 18 години съм, 72кг, 181см. От две години тренирам активно плуване и фехтовка + бягане по 1-2км на ден /за загрявка/. Тренирам 6 дни в седмицата по около 2 часа, като в съботата имам две тренировки. Проблемът е, че от около половин година ми е едно отпаднало и сънливо през целият ден. Не мога да се концентрирам и ми е много изнервено като цяло. Освен това, от около 2-3 години започнах да се потя много по-обилно от преди. По-рано тренирах бокс и почти не се изпотявах, докато другите бяха вирвода, а сега е обратното...
Друго, което вероятно е следствие е, че започнах да пия по много вода. Само около тренировката изпивам по 1,5л...
Във връзка с плуването, всяка година минавам задължителни мед. прегледи и изследвания на кръв и урина... Единственото, което ми каза лекаря миналата година беше, че съм имал висок пулс и кръвно, но го отдавам на това, че няколко часа ни размотаваха от кабинет - в кабинет...
Чудя се дали е просто недостиг на соли и витамини или е нещо по-сериозно...
09.12.13
13:04
Възможно и да не успяваш да се възстановяваш достатъчно по 2ч на ден тренировки
Хубаво е ,че пиеш много вода,а храната как е ?
Според мен ти трябват някакви аминокиселини
09.12.13
15:50
Вечер късно ли си лягаш?Защото има значение кога си лягаш и кога ставаш.
09.12.13
15:53
казано от Cvetan Petrov на 09.12.13, 13:04:
Най-вероятно да не успяваш да се възстановяваш достатъчно по 2ч на ден тренировки
Хубаво е ,че пиеш много вода,а храната как е ?
Според мен ти трябват някакви аминокиселини
09.12.13
19:13
Според мен всичко се дължи на хормоните. В такава възраст си, в която те бушуват. На това се дължи потенето и изнервеността ти. За сънливостта мога да те посъветвам да звемеш някакви витамини и минерали и както казаха останалите аминокиселини.
09.12.13
22:19
Гледам да си лягам около 22:30 , като ставам около 6:30 сутринта. Често се случва да спя на обед по час - два.
С храненето съм доста зле, откровено казано. Покрай училище, тренировки и другите ежедневни ангажименти, не ми остава време да спазвам някакъв хранителен режим. Гледам да се храня по повече от 3 пъти дневно, но има дни, в които ям и два пъти. Общо взето, съм на зърнена диета... Каквото зърна, го ям. Наблягам на месото, когато съм си вкъщи, но ям и доста сладко, и банички. Газирано почти не пия.
С добавките не съм наясно и колкото повече чета, повече се обърквам... Би било добре, ако можете да ми препоръчате нещо конкретно и да разясните как се приема/през колко време, преди/след хранене, етц/.
Благодаря на отзовалите се!
12.12.13
15:00
Повечето витамини се пият след хранене, а аминикиселини може да пиеш преди и след тренировките. За теб е по-добре, според мен, да си вземеш есенциални аминокиселини. Има доста добри варианти на Гаспари, БСН, Амикс.
А за витамини мога да ти препоръчам дневната формула на Юнивърсал (от тях съм доста доволна).