Моят ритъм

Темата е заключена.

Отварям си този дневник, защото все по-често се вслушвам в сигналите, които ми подава тялото и установявам колко ми е добре, когато му давам онова, което му е нужно и в момента, в който го иска. И понеже се движа всеки ден и всеки път ми хрумват някакви нови идеи, които именно поради многобройността си сигурно ще бъдат забравени, реших да си ги записвам. Сигурно някой ден ще ми послужат. Или може да послужат на някой друг :) А и съм експресивна и имам нужда да се изразявам. И споделяйки сигурно ще срещна много отговори насреща, които ще ми помогнат да се видя и от други гледни точки и така ще имам по-реалистична представа за себе си и ще се обогатявам и израствам още повече.

Тук е момента да разкажа малко повече за себе си - момиче, на 26 години с богат тренировъчен опит, както в тренировките с тежести, така и при тези със собствено тегло. До скоро се състезавах в няколко бойни спорта. (Още не съм решила дали да спра - нищо, че сама си обявих за бенефис срещата, в която победих световната шампионка на финала в абсолютна категория в един турнир по джудо.) В момента тренирам за да се чувствам добре и тялото ми да се движи свободно. Ходя 2-3 пъти в седмицата на бокс, веднъж на джудо, правя една-две тренировки с тежести, между работата все се намират 30тина минути за фоумролинг или йога/ставна гимнастика. Уикендите тренираме в парка с хлапето - я лостове, я нещо друго - ама ей така - за кеф.
В момента се храня ВВД. От измерването направено ми преди десетина дни с изненада разбрах, че въпреки това съм свалила още подкожни мазнини и в момента са 11.8%. Ям по 4-5-6 пъти на ден, пия по 7-8л вода и спя по 4-5 часа на денонощие. Нищо от последните изброени не е започнато умишлено или с някаква цел. За момента се чувствам добре. И искам да успея да поддържам това с продължение на времето.

И за да не остане празно, ще опиша какво правих последните дни.

15.11
Започнах с около 30 минути фоумролинг и 20 йога
А1 Набирания - вълнички по системата на Лазар Радков 5х3-2-1 като освен това едно повторение продължаваше между 8-10сек
А2 SHELC 4х8
B1 Плие 3х8-10 с много бавно спускане - пак за около 10 сек
B2 Напречна лежанка 3x10, отново използвах бавно темпо.

На място си измислих всичко, освен набиранията, които бяха планирани (понеже искам да започна да усвоявам нови умения на лоста, за които си трябва силица) и установих, че ми е много комфортно с това супербавно темпо.

16.11
Вчера се бях ядосала, че не успявам да си разпределя добре времето между всички неща, които искам и трябва да правя и сякаш точно на място се отвори един 40 минутен прозорец, в който решението само си дойде. Поблъсках чувала в залата и после ми беше много добре. Обаче другия път ще знам, че колкото и да ме е яд, ще трябва да удрям с една идея по-слабо, че се обадиха някакви стари болежки, които даже бях забравила, че имам.
А, и после - вечерта, след като поритахме малко с хлапето - правих разни опити за хюман флаг. За момента - тотална трагедия, обаче  като за първи път и без никаква представа от техниката, както и за това колко сила ми е нужна - добре.

Продължавам!

17.11
По програма щях да правя набирания с флор преси в суперсерия + Step Up с хиперекстензии и нещо + ренегадско гребане за финал, но на място реших, че ми се кляка. С първите повторения обаче усетих как това ще бъде твърде голям стрес за бедрата ми и го смених със степ ъп. И понеже вече бях започнала с набиранията, направих следната каша:
А1 Набирания  5х3-2-1
А2 Степ ъп 3х10@10кг с акцент изцяло върху задната верига
B1 Флор преси 3х12@2х15кг
B2 Хиперекстензии 3x12@10кг
C1 Хип тръст 2х10
C2 Обърнати коремни 2х10
При всички движения използвах много бавно темпо - едно повторение за около десетина секунди. Много ми помага да усещам движението от начало до край и да виждам къде са ми слабите звена, върху които мога да работя. За последните две упражнения - искаше ми се да направя три серии, но не ми стигна времето. Което всъщност е хубаво, защото след това сигурно щеше да ми се иска още и още и кой знае кога щях да спра, а съм разбрала, че нищо с което прекалявам не води след себе си до нещо добро ;)
Е, следобяд разбира се не пропуснах да се поразхвърлям отново на лостовете между игрите с детето, но това не се брои.

18.11
Днес за първи път от доста време насам успях да достигна забележителните 8! часа нощен сън и това доведе след себе си до феноменални последствия по време на сутрешната тренировка по бокс. Бях презаредена и нямах търпение да изтече почивката от 1 минута между рундовете. (И съответно си я запълвах с нещо - я акробатика, я още удари) По време на условията, които правихме с момчетата бях много уверена и имах много по-бърза реакция, от когато и да било и това много ми помагаше да предвиждам накъде отива играта и да й се наслаждавам. А, и на края - бях толкова бърза в боя със сянка, че пусках поне по 5 пъти повече удари в секунда, отколкото обичайно. И най-после след толкова месеци чакане - успях да се поизморя, поизпотя по време на тренировка :) Доволна съм от себе си :)

19.11
Фоумролинг, самомасаж с тенис топка, ставна загрявка и ЕКШЪН:
А1 набирания 6х3-2-1, всяко повторение за около 10сек
А2 флор преси от изометричен гъзен мост 2х12@2х15кг и ми се сториха доста лекички, затова взех двайсетките и се учудих колко силна съм станала след като успях да направя още 3х12 с темпо 3010 и не трепнах, бе! Браво на мен - машина :D
B1 сплит клек 10@30кг, видях, че ми е неудобно, намалих тежестта и -о, чудо! - оправи се движението и другите две серии направих с 25кг
B2 ренегадско гребане 3х10 на ръка с 2х15кг. Другия път ще им разменя местата на двете. Всъщност по план изобщо не бяха групирани така. Исках ренегадското да е в суперсерия с планк, с цел да изтощя корема, обаче на място прецених, че ще им дойде твърде много стрес на предните бедра. А и винаги ми е по-хубаво, когато завършвам тренировката с упражнения, които отварят.
C1 планк на две швейцарски топки. Май се оказа, че предшествието - това да се качиш върху двете топки е по-голямото упражнение. При всички случай беше много забавно и интересно - да си насочиш вниманието върху определени мускули до постигане на баланс :)
C2 плие 3х12@32кг 5131 - много, много добро за финал

Днес е 28.11 Не съм спирала да тренирам/се движа всеки ден. Просто все не ми остава време да си разпиша тренировките. А такива хубави си ги измислям. И те никога не се получават точно така, както съм ги запланувала. Все ще се намери нещо, с което да се разсея. Или ще се заговоря с някой симпатяга или просто ще си мисля за нещо друго и вместо 1 ще направя 3 набирания и ще си прецакам вълничките :D При всички случай - гледам да се забавлявам. Може да са 20 минути на чувала или 10 минути на лоста или 20 минутна разходка, ама се раздавам от сърце.
Снощи за втори път в живота си бях на масаж. Първия не знам дали да го броя понеже бях по-скоро опитно зайче на масажиста и след това 3 месеца не можех да си движа врата свободно :) И днес от шубе да не се повтори ли или просто от факта, че в тялото ми най-сетне всичко си беше по местата, не ми се тренираше. Иначе имах един 40 минутен прозорец, в който правих само гимнастика. Новото ми хоби :) Опитвам разни предни колелета и задни превъртания и е много яко ;)

28.11
Миналата събота ме поканиха да участвам в турнир по джудо, който ще се проведе на 30.11. И понеже съм луда глава, естествено се съгласих. Но колкото и в топ форма да се чувствам, реших, че все пак ще е добре да направя поне една тренировка по джудо преди това ;) И вчера я направих. И само как! Забавлявах се с децата в ЦСКА и докато го правех се получаваха мега яки техники, които дори не знам дали ги има в системите, по които се преподава джудо. Просто го карах на усещане. Много съм го развила явно. И баланс. И това, че не съм го практикувала от месеци и съм позабравила  кое точно къде беше на санкакото примерно изобщо не ми пречеше да действам по инстинкт и нещата да се получават. И беше толкова приятно да си играем заедно. И да няма сила и агресия, а просто движение - като танци. И всички после ме молеха да се включа и във втората им тренировка. И ако имаше как да изкарвам пари от това, вероятно щях да го правя по цял ден. Ще се поразтърся да видя в кой платежоспособен спорт си търсят много здрави, силни и мотивирани жени и ще взема да им се предложа за професионален състезател :D

Днес един от служебните ми ангажименти отпадна и много бързо успях да се организирам и да направя една спонтанна, непредвидена и изпълнена с удоволстие във всеки миг тренировка по бокс. Просто се раздадох на 100% радвайки се на изпадналата възможност и знаейки, че скоро едва ли ще се появи нова такава. И беше вълшебно! Във всеки момент. Направих си самомасаж с тенис топка и фоумролер и позагрях с разни акробатични упражнения. Поиграхме малко футбол с момчетата от отбора. После правихме бой със сянка. Бях супер, супер бърза. Чак се изненадах от себе си. И на треньора му направи впечатление щом ме пита с какво съм се надрусала. А когато му отговорих, че от няколко дни пия вода с лимони и сол, веднага ме офертира за състезание. Що пък не. Нищо не ми е вдигало адреналина толкова, колкото двете ми срещи на ринга. На последната от раздаване за 8 минути успях да сваля цял килограм и после час бях в летаргия и не исках да правя друго освен да лежа и да се наслаждавам на ендорфините. Надявам се и утре да го изживея. Абе ще го изживея със сигурност. Ако не на състезанието, то при пътешествието след това - със сигурност. Добра компания на добър приятел, с когото да споделяш цялото изживяване - ето това е дори по-хубаво от всяка тренировка.

Връщам се отново към тренировката. Днес играх срещу противник с обратен гард (като мен) и за първи път не ми беше неудобно. Даже не забелязах. Просто играх и реагирах. Без мисли. Само усет и инстинкт. Явно много съм се раздала, щом после не ми се катереше по лостовете.

И нещо много добро, което препоръчвам (май на себе си най-вече ;) ) Контрастен душ след подобна тренировка - тялото ти се разтапя от удоволствие!

Май е време да поспя поне 5 часа тази нощ, че да мога утре да се раздам отново по същия начин.

30.11

Толкова бях развълнувана от предстоящите събития, че успях да заспя едва към 01:00 и от превъзбуда станах в 04.12ч И се опитах да си наложа да не ставам от леглото, обаче просто не ме свърташе. И за да не се чудя какво да правя 2-3 часа в компанията на Iron Maiden успях да закуся цели два пъти и изпих доволно количество чай, което после оказа сериозно влияние при кантара. След като си пренаредих багажа за пореден път към 07:00ч с бясна скорост се изстрелях от нас и се реших да се разходя пеша до залата. И тази разходка беше по-сладка от състезанието. Радвах се на спокойната съботна утрин - без трафик и забързани хора по улиците, свеж студен въздух и изгрева - отразяващ се в розово по побелялата Витоша. И още толкова много красоти срещнах из непознатите улички по прекия път, който си съставих, следвайки мисловна права линия от вкъщи до залата. А най-голямото откритие беше площадката с лостове в едно училище, за които нямах достатъчно време да им отделя нужното внимание, но вече знам къде ще си заучавам human flag-а. И така вървейки, радвайки се на малките неща неусетно стигнах до целта. И точно на време за кантара. Бях 65кг с дрехите. Точно на границата на две категории. И ако не бях закусвала щях да имам възможността да играя в долната. Ама като се има предвид, че винаги съм искала да се боря срещу по-силни противници, мисля, че съм доволна от така стеклите се обстоятелства. А и честно казано се надявах, че ще има абсолютна категория, където да си поиграя още.
Вместо обичайната загрявка с много тичане и потене се подготвих за предстоящите срещи със самомасаж с фоумролер, тенис топка и малко йога. И понеже в залата беше приятно топло - се излегнах до един радиатор и така си поддържах температурата в оптимални граници. И така с минимален разход на енергия успях да постигна това, за което останалите хвърлиха кофи пот :) Когато съм недоспала явно знам как да се съхранявам на safe mode.
В моята категория бяхме 4 участнички и по жребий играхме всяка срещу всяка. В първата среща излязох срещу едно момиче от отбора, за който се състезавах и гледах много да я пазя. И се получи. Меко, леко, тъкмо да се пораздвижа че не бях хващала кимоно наскоро и по някое време я хвърлих на ипон. Във втората среща се изправих срещу едно момиче, което много отдавна много иска да ме победи и в яда си да го направи не подозира колко всъщност това й пречи :) Е - и този път не успя. Но и аз не съм особено доволна от победата си, защото беше завоювана предимно със сила, а аз се кефя, когато успея да предизвикам удобна ситуация и приложа някоя красота в най-удачния момент... Ама като не съм тренирала специфично - и силата си е преимущество, което може да бъде използвано :) В последната среща вече бях полузаспала. А и може би подцених момичето - отново съотборничка, но този път доста по-обиграна и с много повече познания и опит. Излъгах се да й вляза на някаква техника и тя взе, че ме контрира, а аз даже не разбрах какво се случва. (Отварям тази скоба за да поясня, че последните няколко години  освен, че нямам загуба и никой не е успявал да ме хвърли.) Ама запазих хладнокръвие и си доиграх срещата и разбира се успях и нея да победя. И така отново станах шампионка.
Научих много. И се радвам, че съумях да се опазя в също толкова добро здраве и след трите срещи. Май рецептата вече ми е ясна. Основното е да се радваш, в никакъв случай да не се страхуваш и да не се ядосваш.

01.12
Отново след 5-6 часа сън и 5-6 часа път в прекрасната компания на страхотен приятел прекарах 8 часа в един парк в Истанбул, в който боса и полугола опитах от всички “атракциони” - детски катерушки (като тези в ‘Коколандия’, но с тази разлика, че няма сърдити гардове, които да ти обясняват кое как/не се прави). Беше страхотно изживяване. Наработих си баланса отвсякъде.

02.12
4 часа сън и непримиримо желание да си раздвижа сплескания от дългия път задник.
Отново бях планувала някакви неща и отново ги промених на място. Започнах с ренегадско гребане, редувано с клек в 5-6 серии (и още ми се правеха, ама не остана време. Учудих се колко силна съм станала щом 20кг дъмбели ми бяха леки за 10 повторения на ръка с темпо 3010. При клека се наложи да клякам с по-малко от необходимото, понеже имаше опашка на стойката за клек и се редувах с едно момче от пейката за лег :) Та използвах неговите 65кг за 12 повторения с темпо 4010. После правих малко хип тръст с 50кг в суперсерия с раменна преса с 10кг дъмбели. И за десерт - хиперекстензии с добро утро, отново в 3 серии.
Всички упражнения в тренировката си имаха идея и се радвам, че успях да я осъществя и ефекта от нея е налице (поне този, касаещ  задника)
О, за малко да пропусна кулминацията - вечерта правихме малко snatch-ове с едно момче и направо разцепихме!
Много яко да се тренира и да няма болка, а само радост от движението!

03.12
Нещо бях много ядосана тази сутрин и съответно това си оказа голямо влияние върху структурата на тренировката. Отново не бях спала повече от 4 часа и от мислене как да си разпределя новоизникналите ангажименти във времето взех, че си пропилях половината от предвиденото за трениране време. Имах идея да правя вълнички с набирания в суперсерия с флор преса и донякъде успях да го изпълня.
Първо се размачках с ролера и топките и установих, че много ми се прави йога (на слънчице навън). Обаче нали за друго бях там, а й имах тренировка след малко...
И после нещо ми прищрака и вдъхновена от снощната тренировка направих малко сначове. След това разбрах, че раменете все още не са ми ОК за това и се върнах към първоначалния план-програма. Обаче след първите набирания се сетих, че е по-добре да поработя върху набрането си с надхват - и така да има връзка с предишното изречение.
Започнах да правя единици спускания за 5-10 секунди. През 3-4 повторения редувах със серия флор преси от гъзен мост 12 броя с темпо 3010. И така ги завъртях поне 5 пъти. После много ми се доправи сплит клек. Един младеж ми сви пудовките 16 пред носа. С 20ката една госпожица правеше плие, а на мен ми трябваха чифт пудовки и следващите по размер се оказаха 24-килограмовите. Останах приятно изненадана да разбера, че не само мога да понеса тежестта, ами и да балансирам повече от добре за 3х10 с темпо 4010 на крак. Продължих да си правя спускания от набирания междувременно. За десерт направих две серии плие с мелница с пудовки и накрая бях доволна и забравила, че съм се ядосвала.

Трябва по-често да го правя :)

Ха-ха. Колко познато ми се струва първото изречение от предишния ми пост. С пълна сила се отнася и за днес. Тъкмо се зарадвах, че съм успял да си открадна време за един бокс и той за малко да не се състои. Искаше ми се да успея да си направя всички ритуали преди тренировка, преодолях това си желание и тъкмо успях да се вложа в тренировката и ми сервираха някои непредвидени изненади и започнах да мисля за пропуснати ползи и в този момент получих един десен в носа да ме събуди :D И за пореден път разбрах, че ако не присъствам освен физически в нещата, които правя, те минават покрай мен, без да бъдат изживяни в действителност. После и благодарение на момчето, с което си правихме спаринг, успях да се мобилизирам дойде ми живеца и то взе, че тренировката свърши. И както бях насъбрала скорост, виждайки пудовки насреща си, импровизирах, възползвайки се от 10-15минутния прозорец между двете групи и направих едно измислено комплексче. Първоначлната идея ми беше да направя магическите 50 . Обаче се оказа, че след бокс не е добра идея да си вдигаш раменете над главата, затова си сглобих нещо друго, с което се разцепих от кеф ;)

1. ренегадско с лицева с 2 пудовки по 16кг, по 10 на ръка
2. 20 суинга
3. 10 бърпита
4. дълъг планк, обикновен планк, страничен планк (не си засичах време - но беше доволно дълго)
Завъртях го 3 пъти и се размазах от кеф! Понякога не знаем когато губим какво печелим и трябва да съумеем да се радваме на всяка ситуация и да виждаме възможности вместо проблеми. Цял час пропилях мислейки за минали неща, които няма как да бъдат поправени, а после за 10 минути “наваксах”. Остава да се науча как мога да живея без да се налага непрекъснато да наваксвам.

И междувременно - не съм спирала да тренирам. Всеки ден гледам да се движа с нещо. Просто не ми остава време да си разпиша тук гениалните съчинени тренировки :D

Днес доста хаотично тренирах, но останах доволна, въпреки, че не си спазих всички планове и както обикновено ги смених в последния момент и както обикновено, отново заради недостатъчното време необходимо за да си направя всички ритуали предшестващи и последващи една приятна тренировка. Най-доволна съм, че през по-голямата част от времето се забавлявах, независимо, че бях далече от програмата. Направих си един хубав самомасаж на цялото тяло. После малко раменна мобилност с ластици, червейче, крокодилче - ей такива разни животински разходки. Вдъхновена от моя колега Йордан Христов се метнах на олимпийските движения clean и snatch. Редувах ги със стойка на ръце и това се отрази много добре на поизтощените ми рамене. Правих и малко сумо тяга и преден клек (ама наистина малко - по две кратки серии). И после си преминах към стандартните неща;

А1 Leg Curl 3x6-8@25kg
A2 Pull Down wide grip 3x8-10@35kg
B1 Напречна лежанка 3x10@12kg
B2 Хиперекстензии 3х12@10kg

Навсякъде темпото беше свръхбавно - поне 4 секунди в негативната част. Напоследък си играя със скоростта. В тренировките с тежести го играя супербавно, а в тези по бокс или джудо - пълната противоположност. За себе си открих, че е много важно разнообразието, да подавам различни стимули за да не се адаптирам и да мога да получавам удоволствие от всяко едно действие в живота.

Я да видим сега. За днес сумарно имам 15 минути лост, 10тина тяги 4 клека и една среднощна разходка. Разхвърляни във времето, ама пък им се изкефих отвсякъде ;)

Днес успях отново да потренирам с децата на ЦСКА - беше много яко да си играя с 30 килограмови бръмбарчета и да се чувствам и аз като дете. Чак не ми се тръгваше от залата накрая. Правих разни стойки, кълбета - вече мога челно, тилно, предно колело. Развила съм си гъвкавостта и контрола и се получават доста приятни акробатични упражнения. И следобяд на път за залата отново се метнах на лостовете. Този път нямаше никой в гората и се метнах и на успоредката и беше много, много приятно изживяване - въздух, природа - аз боса, полугола и можеща!

Утре ще видим дали ще имам възможност да се раздвижа пак.

Ми да - много ясно. Поиграх си като децата. Тичах, скачах, падах, ставах, търкалях се и висях надолу с главата - боса и гола в гората. После имах такава приятна руменина по лицето и черни като катран ходила ;) И успях да направя толкова много нови неща за мен. За най-впечатляващи от тях считам задно превъртане от мост и нов поглед върху снача.
Много съм доволна :)

14.12.13
12:38

Супер дневник!!! :) Ще следя с интерес.

Мнението беше редактирано от Стенли на 14.12.13 12:38.

В два поредни дни инцидентно правя модификация на 10х10. Така се случи, че с едно от момчетата, с които работим си паснахме  по вибрация и решихме да потренираме заедно. А и по размери сме доста близки - и двамата по 67-68кг и беше удобно да работим с еднакви тежести.

14.12
А1 лег 10х10@ 40; 35; 37.5… 40
А2 SCR 10х10@ 40-45кг
Б1 горен лег с дъмбели 3х10@12кг (лекички ги усетих, ама по-скоро ми беше приятно да поразтегна натегнатите си гърди, а с по-голяма тежест, има шанс да се травмирам)
Б2 горен скрипец (широк хват) 3х10@35кг

15.12
А1 преден клек 10х10@50кг (Ако не ми умалявха раменете, държейки лоста, щях да съм машина. Вече клякам ‘ass to the grass’ без да си товаря кръста и без да ме болят квадрицепсите и съм щастлива, че отново мога да си клякам без болка)
А2 румънска тяга 10х10@60кг Много съм я развила и нея. Амплитудата ми е много голяма.

За повече не остана време. Но и това много добре ми се отрази :)

Днес сутринта правихме малко ставна гимнастика с един от трениращите, която много добре се отрази на ощетеното ми от към сън и почивка тяло.

Вечерта отново успях да си открадна малко време и взаимствах от схемата на едно друго момче като направих
А high pulls 5х6@8кг (Бях си намазала ръцете с крем, който ми подари едно момиче, грижейки се вместо мен за нацепениете ми от мазоли длани и не смеех да се престраша да размятам нещо по-тежко, рискувайки да замеря някого в претъпканата иначе малка задушевна стаичка)
B1 задeн клек 4x8@60кг 40Х1
B2 набиране 4х 5-6
с надхват и задържане в долна пзиция
C1 leg curl 4х6@30кг
C2 40’ лег с дъмбели 4x8@15/12кг
(Очевидно имам силата и за по-тежки, просто ми е приятно да вкарвам повече амплитуда и да задържам долу, а по-тежките много трудно и измъчено ги избутвам.)
После правих малко стойки и мостове. Много добре. Сега и един ролинг ще си направя, че вече имам нужда :)

Днес бях като дроб в залата. Нямах никакъв power и едва се събрах за да се раздвижа, а исках много - имах достатъчно планирано време (като никога), обаче липсата на достатъчно сън явно вече дава отражение. От яд, че не да тренирам взех, че уцелих ръба на нещо с главата си в залата и сега имам една страхотна цицина. Тъкмо вече ще си имам оправдание за това, че ходя с шапка вътре :)
Като си гледам програмата за утре, май ще почивам. А кога ще се наспя и аз не знам. Поне вкъщи е подредено, сготвено, изпрано, изгладено и ми е с една идея по-спокойно, когато не трябва да мисля и за домашната работа.

Георги Милев

18.12.13
21:42

Здравей. :)
Поздравления за формата, която имаш. :) Дневника Ти ще се следи с интерес. :))

20.12.13
15:07

Какви са ти принципите при храненето?

Леле как може да не съм писала от 17 дни... Толкова много интересни неща направих напоследък. Ама за да ги възпроизведа и споделя ще трябва да отделя време, което искам да посветя на новите предизвикателства :)

Относно храненето ми - не искате да знаете, Ако ви кажа, ще трябва да ви дам ужасно лош пример. А всички заслужаваме само най-доброто. Затова - грижете се за себе си, хора. И аз съм си обещала да се грижа повече за себе си от тук на сетне.

Е, вчера прекалих с 6 часова тренировка, защото последните 6-7 дни нямах възможност да тренирам пълноценно, въпреки че си разнасях българска раница до Истанбул и пудовка до селото, в което посрещнахме нова година...

Вчера на път към залата съвсем случайно се натъкнах на чисто новата спортна площадка в парка до нас. Построили са рая за всеки атлет. Вчера имах някакви 10 минути. Днес покрай хлапето пак не остана време. Виждам как се появяват халки и допълнителни лостове и ме сърбят крачетата и ръчичките да потренирам здраво там. Ама съм търпелива. Първо важните неща. После кефа.

Мнението беше редактирано от Виолета Ангелова на 10.01.14 00:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1