Просто tamoxifen като добавка, без да е част от ПСТ?

12.12.13
21:26

Здравейте искам да попитам някой дали е пробвал Тамоксифен /без значение той, Нолвадекс или който и да е друг препарат с тази активна съставка/ като самостоятелен суплемент за повишаване на нивото на тестостерона, без да е част от цикъл.

Не ме интересува толкова много антиароматизационния му ефект, колкото повишаването на тестостерона. На 23 години съм и мисля, че ми е много рано и съм твърде неопитен за да започна да блъскам омнадрен примерно..

Учил съм за тамоксифен в даскало и знам, че грубо казано е естрогенен блокер, но щом блокира естрогените, би трябвало косвено да повиши FSH и LH и от там цялата каскада до тестостерон.. Някой използвал ли го е чисто и просто с тази цел?

Мотивация - не виждам задоволителни резултати от тренировките ми, въпреки че съм сравнително опитен с тежестите и храненето, просто пробвам с много блъскане, пробвам и с малко блъскане в залата - за последните 10-тина месеца безспирни тренировки и хранене да съм качил 10-15 кила на лежанката... ако намаля храната - слабея, ако я увелича - дебелея, но почти не на мускули.. Качил съм 15 килограма за последните 2 месеца /реших стабилно да си ям и да тренирам, за да видя какво ще стане така или иначе/ и от тях най-много 2-3 да са мускули.. Диета, суроватка, креатин, вода, сън, какво още?
По принцип още от пубертета мисля, че тестостероновите ми нива като цяло са нисички - много слабо окосмяване, почти никакво по лице, гърди, гръб... в последните 1-2 години и либидото ми нещо поспадна, нямам проблеми със самолета всичко е перфектно, но сякаш на моменти на сила влизам в леглото, ако мога така да се изразя..
По принцип от малък си имам големи, добре оформени гърди /за сметка на ръце, отдавам го на ген/ и не трупам много мазнини по тях, но забелязвам, че съвсем леко са се позаострили. Предполагам, че нещо си въобразявам за последното хаха.
Не съм много сигурен как стоят нещата с физиологията от гледна точка на това, дали е възможно ароматизиращите ми хормони да са по-активни и де факто дори да нямам проблем с църкането на тест, повече от необходимото да отива в естрогени или пък просто нисък тест. Проблемът като цяло е, че не съм много от този тип хора, които постоянно обикалят по болници и доктори да реват за подобни “дреболии”, защото и без това по цял ден съм в такава среда и се чувствам леко неудобно, но смятам тези дни да си пусна един ЛХ, Тесостерон /общ и свободен/ и Естрогени и да видя как седят нещата, че да се коригирам докато е време..

Като заключение не смятам да си назначавам някаква смешна самотерапия, ако има нещо извън референтните стойности, но идеята на поста ми е да попитам по-опитните тук дали ако свободния ми тест е сравнително нисък за сметка на общ и естрогени, тамоксифенът би помогнал за обръщане на отношенията?

12.12.13
22:13

За свободния тестостерон специално не зная, но би трябвало да има ефект върху нивата на общия тестостерон. Имайки предвид, че е блокер на рецептори, а не на ароматазата, както е с други препарати, то ефект върху естрогените като ниво не вярвам да има. Ефект би имал само при блокиране действието им в оределени тъкани - гърди, простата, мастна тъкан, мозък(хипоталамус).

12.12.13
23:33

Да де, сега като погледна последното ми изречение до голяма степен е лишено от логика.. Точно този ефект на инхибиране на рецепторите се чудя, дали ще прекъсне отрицателната обратната връзка, която естрадиолът оказва върху производството на тестостерон? Четох разни проучвания, че увеличавал тестостерона с 60-80% след 10 до 40 дни. Иначе естрадиолът нека си е там - след като няма свободни рецептори, които да активира..
Като цяло го гледам, че е евтин и се чудя струва ли си да го пробвам? Не бих се закачал с нищо по-силно, но той изглежда сравнително безопасен, ако се подходи с нужното внимание.

На твое място не бих си правил експеримент, защото това лекарство има доста странични ефекти, които може и да превишат ползите му, ако изобщо можеш да извлечеш такива от него в този момент. Най-гадният му страничен ефект е, че влошава зрението, при около 20 мг на ден за месец-два и ще си имаш проблеми с очите. Нещо друго:  (но за него не намерих изследване, което да го доказва) е, че тамоксифена прави мускулните влакна много еластични и пречи съответно на микроразкъсванията, които се получават при тренировка - от там по-трудна хипертрофия.

казано от Django на 12.12.13, 23:33:

Точно този ефект на инхибиране на рецепторите се чудя, дали ще прекъсне отрицателната обратната връзка, която естрадиолът оказва върху производството на тестостерон? Четох разни проучвания, че увеличавал тестостерона с 60-80% след 10 до 40 дни. Иначе естрадиолът нека си е там - след като няма свободни рецептори, които да активира..

С тези 2-3 реда ме притесняваш, защото: 1. действително тамоксифенът блокира естрогеновите рецептори, но не влияе на ароматизацията и изобщо на нивата на хормоните в кръвта ти и 2. Не можеш да го използваш повече от няколко седмици, заради все пак не особено безопасните странични ефекти, а в момента, в който спреш да го приемаш естрогенът ще се свърже с рецепторите си и пак ще си на изходна позиция.
Като цяло бих ти препоръчал да се насочиш към билкови варианти на стимулация на анаболни хормони, има много по-безвредни начини. :)

Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 13.12.13 00:06.

13.12.13
11:17

казано от Django на 12.12.13, 21:26:

Учил съм за тамоксифен в даскало и знам, че грубо казано е естрогенен блокер, но щом блокира естрогените, би трябвало косвено да повиши FSH и LH и от там цялата каскада до тестостерон.. Някой използвал ли го е чисто и просто с тази цел?

Учил си друг път ;)
АИ и СЕРМ са съвсем различни неща, а точно тамоксифена и способността да подтиска в значителна степен повече АИ.

13.12.13
11:43

Сега отдели АИ и СЕРМ, пусни ги в гуглето и ще ти излезе една тема, където едни от хората, които аз лично следя като мнения, са обсъждали подобен въпрос и препарати.
Ще ти е от полза, надявам се.

Щях да ти споделя една моя случка от студентските ми години с четене на глупости и взимане на провирон, но не е за тук:)

13.12.13
22:50

Има повече от 2 изследвания за дългосрочен прием на кломифен цитрат при 25 мг на ден. Много лекари го изписват на пациентите си преди да пробват HRT. Няма нито един силно изразен отрицателен ефект свързан с приема на кломифен без цикличност в подобни милиграми. Така, че бих заложил на него пред тамоксифена. Според мен е най-ефективния и безвреден тестостеронов бустер , който е синтетичен.
Все пак трябва да си наясно с две неща за които всеки във форума би трябвало да се съгласи с мен:
1. Естроген ти трябва. Не просто за да растеж, ами и за да има баланс, който ако липсва мога да свържа само с нарушени телесни функции, метаболизъм, лошо либидо (при нисък или висок естроген) и т.н. По същия начин стоят нещата и с кортизола, който много хора си мислят, че ако блокират и баам, ще станат анаболни (:
2. Няма как тук да получиш конкретен отговор за това как ще ти се отрази подобна терапия била тя и като суплементация в редуциран прием, тъй като метаболизмите на всеки един човек са строго индивидуални. 2 лабораторни изследвания в период от да речем месец и половина - два ще ти дадат отговорите от които се нуждаеш. Ще се радвам, ако ги споделиш.

Поздрави

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 13.12.13 22:58.

14.12.13
10:57

Мерси много за отговорите! Смятам да не си играя на малко дете и направо да се посъветвам с някой ендокринолог - ще си пусна едни излседвания, ако намеря време тези дни, но най-вероятно ще е догодина и ще споделя тук резултатите с вас. Ако се стигне до някакви препарати също ще пиша как и за какво става дума :)

25.12.13
15:02

Пичове защо си мислите, че тамоксифена е като витамин Ц, за да го пиете, когато ви скимне? Не се води по акъла на хората от форума, 50% не разбират нищо, просто четат и дават “акъл”. Консултирай се с лекар, направи си изследвания на хормоните, по 15 лева е хормона, щом ти се дават пари ;). Мислиш си, че когато искаш можеш да вземеш тамоксифен, така ли? Просто ей така.... но пък ако ме послушаш и се консултираш с лекар ще ти се изсмее в очите, просто не го взимай. На 23 си и тялото ти не произвежда достатъчно тестостерон? Това е лекарство, нали знаеш? Не е просто бонбон.

Мнението беше редактирано от Bogi Petkov на 25.12.13 15:03.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1