11.12.13
20:23
Здравейте на 16 съм виско 184 и тежа 84 кг значи лятото свалих 12кг и как да кажа свалих по грубото ,но искам зимата още 10 ,но зимата все пак е по трудно и мисля да си взема Анимал Кътс.Ходя на фитнес и правя кардио по 20 и спазвам диета,но сега немога да сваля нито 1кило и мисля да си зема Анимал.Какво мислите за хранителния режим:
7:45 - Сутрин 4-5 Яйца с кисело мляко
12:00 - Обед месо с ориз
15:00/16:00-Следобедна 1 банан и 1 ябълка
18:Вечеря-салата
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.12.13 21:45.
11.12.13
21:12
Ти не ядеш нищо. Оправи си диетата, кардиото няма да ти свали само по себе си 10 кила. Оправи си тренировките, заеби ги тия Animal Cuts за сега и тренирай.
11.12.13
21:19
То това не е хранителен режим,където си написал това е само едно ядене от хранителния режим,който трябва да се редактира,само това ли ще ядеш,че си го написал така...
П.П. САЛАТАТА НЕ ЗАМЕСТВА ВЕЧЕРЯ !
11.12.13
23:48
Човек калориите които приемаш за целия ден тука половината в тоя форум ги приемат на едно хранене ..
12.12.13
10:45
казано от Antonio fsasfasf на 11.12.13, 20:23:
но зимата все пак е по трудно...Какво мислите за хранителния режим:
Според мен зимата е по-лесно, заради повишеният разход за поддържане на телесната температура. Без да претендирам за научна обоснованост - закуската я премести за вечеря, салатата я добави към обяда, следобедната закуска я сложи, когато ти пристърже стомаха или изпиташ нужда от плод, но по възможност само 1 плод, за сутрешна закуска ползвай прясно мляко с някакви зърнени храни или други въглехидрати. Сложи до обяд и до един шоколад(избягвай другите сладки изделия), за да утолиш вкусовите си потребности и да не се изкушаваш и мъчиш постоянно. На обяд месото и салатата ги разнообразявай. Слагай прясна риба, ако имаш възможност. Внимавай с ядките, че са много калорични. Овкусявай си храната с подправки, например тук е на мода канелата :), но пробвай кои ти понасят. Намали количеството на храната, не качеството.
12.12.13
13:58
казано от Debel Lebed на 12.12.13, 10:45:
но зимата все пак е по трудно...Какво мислите за хранителния режим:
18:Вечеря-салатаСпоред мен зимата е по-лесно, заради повишеният разход за поддържане на телесната температура. Без да претендирам за научна обоснованост - закуската я премести за вечеря, салатата я добави към обяда, следобедната закуска я сложи, когато ти пристърже стомаха или изпиташ нужда от плод, но по възможност само 1 плод, за сутрешна закуска ползвай прясно мляко с някакви зърнени храни или други въглехидрати. Сложи до обяд и до един шоколад(избягвай другите сладки изделия), за да утолиш вкусовите си потребности и да не се изкушаваш и мъчиш постоянно. На обяд месото и салатата ги разнообразявай. Слагай прясна риба, ако имаш възможност. Внимавай с ядките, че са много калорични. Овкусявай си храната с подправки, например тук е на мода канелата :), но пробвай кои ти понасят. Намали количеството на храната, не качеството.
Мерси :)
Да, слушай Debel Lebed и далеч ще стигнеш.. Ядките са ти мазнини, които ти трябват, шоколада е маргарин и захар общо взето - които не ти трябват.
Ако искаш да направиш нещо - чети и слушай хората с повече мнения или плочки на аватара.. (примерно)
Здравейте на 16 съм виско 184 и тежа 84 кг значи лятото свалих 12кг и как да кажа свалих по грубото ,но искам зимата още 10 ,но зимата все пак е по трудно и мисля да си взема Анимал Кътс.Ходя на фитнес и правя кардио по 20 и спазвам диета,но сега немога да сваля нито 1кило и мисля да си зема Анимал.Какво мислите за хранителния режим:
Общо взето хранителния ти режим е подобен на този практикуван от културистите през 70-те години на мин век. Разликата е, че те са били на “метан...” и някои форми на по напреднали стероиди. Така са издържали по дълго. Идеята е чрез това драстично намаляне на калориите да се “изконсумират” мастните запаси. Проблема е ,че яко няма “кой” да поддържа мускулната маса по време на калорийна рестрикция и допълнителни тренировки, ще реализираш отслабване, но на всички тъкани - активни и пасивни -енергийно обвързани. Освен това ще се иска голяма воля за преодоляване на глада и понижената дееспособност. Затова натурално трениращите правят циклене на калориите. 2-3 дни минимум калории(около поддържащата потребност) плюс 1-2 дни завишени калории. Целта е в рамките на 1 седмица да кажем, или в рамките на произволен цикъл да се получи калориен минус.
След това( в зависимост от постигнатите резултати) се минава на балансиран калориен режим. Аз лично като такъв винаги считам някоя форма на Цх.
казано от GEORGIO на 12.12.13, 16:09:
Общо взето хранителния ти режим е подобен на този практикуван от културистите през 70-те години на мин век. Разликата е, че те са били на “метан...” и някои форми на по напреднали стероиди. Така са издържали по дълго. Идеята е чрез това драстично намаляне на калориите да се “изконсумират” мастните запаси. Проблема е ,че яко няма “кой” да поддържа мускулната маса по време на калорийна рестрикция и допълнителни тренировки, ще реализираш отслабване, но на всички тъкани - активни и пасивни -енергийно обвързани. Освен това ще се иска голяма воля за преодоляване на глада и понижената дееспособност. Затова натурално трениращите правят циклене на калориите. 2-3 дни минимум калории(около поддържащата потребност) плюс 1-2 дни завишени калории. Целта е в рамките на 1 седмица да кажем, или в рамките на произволен цикъл да се получи калориен минус.
След това( в зависимост от постигнатите резултати) се минава на балансиран калориен режим. Аз лично като такъв винаги считам някоя форма на Цх.
Подкрепям това мнение!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.12.13 17:19.
12.12.13
21:10
казано от Jobko на 12.12.13, 14:10:
шоколада е маргарин и захар общо взето - които не ти трябват.
(примерно)
По-добре да си хапва по малко и редовно, вместо след време да пририта за сладко и да тегли една майна на диети и на спорт. Нищо няма да му стане от един шоколад, щом ще тренира. Даже казват, че е полезен - вдига ендорфините, а доброто настроение е важен фактор за здравето. Естествено не трябва всеки ден да яде шоколад, но това се отнася за всичко и един разумен човек би трябвало да си го знае и да се съобразява.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 12.12.13 21:11.
12.12.13
21:23
Също така постоянно ще предизвиква пикове в секрецията на инсулин. Много полезно. Водело до диабет. Много е здравословен. Както и хидрогенираните мазнини в маргарина :)
12.12.13
22:40
Може и да води, но не е задължително. :) Има по-важни фактори, за да се случи това. А той е тръгнал да отслабва и да тренира - избягва рискови фактори. А с щастието от шоколада намалява друг рисков диабетен фактор - стреса. :) За хидрогенираните мазнини не знам какво да кажа. В статията за тях в сайта има експеримент с маймуни, но са били хранени предимно с трансмазнини, а в един шоколоад има само към 15 гр. :)
13.12.13
11:17
Debel Lebed, на какво основание даваш такива безумни съвети?
Знания? Опит?
Дай да погледнем твоето хранене.
Дай да погледнем в огледалото ти.
Дай да видим резултатите, които си постигнал.
Дай да видим как и защо си се докарал до тук.
Нека това, че ти нямаш волята и/или желанието да се храниш добре, си остане лично твой проблем. Аз със сигурност държа това да остане твой проблем. Ти си свикнал да носиш от 9 кладенеца вода, за да намериш извинение за всичко. Няма нужда и други да го правят.
Нека направим разлика между ‘нищо ми няма’ и ‘правя нещо наистина добро за мен’ - това са МНОГО различни неща, нали?
Има доста време докато Antonio fsasfasf разбере къде и как да намери място на шоколада, който ти му предлагаш като нормална практика. Съветваш го да регламентира една откровено некачествена храна, вместо да оптимизира видимо неподходящия си хранителен режим. Утре някой ще намери темата и ще прочете тази глупост, взимайки я за добра идея заради доброто име на BB-Team. Да, но аз не съм съгласен с това!
казано от Debel Lebed на 12.12.13, 10:45:
Намали количеството на храната, не качеството.
Следващия път, когато видя подобен “съвет” от теб - директно забърсвам цялото мнение - без обяснения и без церемонии.
Имаш думата ми.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.12.13 11:19.
13.12.13
17:58
казано от Кольо Пияндето на 13.12.13, 11:17:
Дай да погледнем твоето хранене.
Дай да погледнем в огледалото ти.
Дай да видим резултатите, които си постигнал.
Дай да видим как и защо си се докарал до тук.
Това той го пише в неговия дневник, на всеки дръзнал да му даде съвет :D. Та се чудя какъв ще е отговорът тук и какво извинение ще измисли, когато в случая е от другата страна. Много, много ми е интересно...
13.12.13
22:23
казано от Yakovliev Y. на 13.12.13, 17:58:
Това той го пише в неговия дневник, на всеки дръзнал да му даде съвет :D. Та се чудя какъв ще е отговорът тук и какво извинение ще измисли, когато в случая е от другата страна. Много, много ми е интересно...
Идеята ми беше, че “вредно” и “полезно” на практика са доста условни понятия и трябва да се вземат предвид всички фактори за конкретения случай, не само гастрономическите качества на даден продукт, а и физическо, психическо състояние на човека, начинът му на живот, изградените стереотипи, които малко трудно ще се променят без външен контрол. Спирам с вредните ми препоръки и съвети. Прав си Кольо - резултатите са добър критерий за оценка на битието.
13.12.13
22:38
Значи според физическото, психическото състояние, начинът на живот и изградените стереотипи - за различните хора цианкалия може да е “вреден”, но може и да е “полезен” ?
Казах го на Кольо, надявам се да не ме изтрие преди да го видиш - ти си КРЪГЪЛ ИДИОТ.
Ясно е, че желаеш да съществуваш като тюфлек, но го ограничи до себе си и не пречи/вреди на другите!
13.12.13
22:48
Има нещо, което е вън от съмнение - храненето не е просто поглъщане на материя и осигуряване на енергия за жизнените процеси. За да бъде здравословно едно хранене, то трябва да носи и удоволствие, и удовлетворение, и добро настроение. Храненето трябва да отговаря на възможностите за организация в конкретното ежедневие, разбира се. В това отношение си прав, да.
Когато някой се опитва да направи нещо хубаво за себе си, да пооправи храната, тялото и себеусещането си, той има нужда от нещо различно, не от регламентиране на лошата храна. Да, малко шоколад няма да обърне колата, но ако зад волана е човек, който си знае пътя. Този, който тепърва намира пътя си, е по-добре да пести рискованите маневри, нали? Това имам предвид - нека Antonio fsasfasf да се придържа по-близо до правилата, за да опознае своя път (при всеки ребусът с храната има специфично решение). После нека кара и в малко по-спортен стил, но вече ще се знае той и колата как реагират на всяка маневра, съответно и шансът да се отклони от целта е много по-малък.
Надявам се разбра моята малка автомобилна метафора.
За компромиса с качеството на храната, обаче, ще настоявам до край.
Да се прави такъв е в директно противоречие с идеята да направим нещо хубаво за себе си и да бъдем здрави.
14.12.13
20:17
казано от Кольо Пияндето на 13.12.13, 22:48:
Има нещо, което е вън от съмнение - храненето не е просто поглъщане на материя и осигуряване на енергия за жизнените процеси. За да бъде здравословно едно хранене, то трябва да носи и удоволствие, и удовлетворение, и добро настроение. Храненето трябва да отговаря на възможностите за организация в конкретното ежедневие, разбира се. В това отношение си прав, да.
Когато някой се опитва да направи нещо хубаво за себе си, да пооправи храната, тялото и себеусещането си, той има нужда от нещо различно, не от регламентиране на лошата храна. Да, малко шоколад няма да обърне колата, но ако зад волана е човек, който си знае пътя. Този, който тепърва намира пътя си, е по-добре да пести рискованите маневри, нали? Това имам предвид - нека Antonio fsasfasf да се придържа по-близо до правилата, за да опознае своя път (при всеки ребусът с храната има специфично решение). После нека кара и в малко по-спортен стил, но вече ще се знае той и колата как реагират на всяка маневра, съответно и шансът да се отклони от целта е много по-малък.
Надявам се разбра моята малка автомобилна метафора.
За компромиса с качеството на храната, обаче, ще настоявам до край.
Да се прави такъв е в директно противоречие с идеята да направим нещо хубаво за себе си и да бъдем здрави.
Разбрах какво искаш да кажеш и знам какво искам да направя със своето тяло.Тренирам и футбол от 10 год и винаги съм бил пълен от както тренирам,но преди да почна да тренирам бях слав но имах проблем със асма и ходих много по болници и качих кг,но в последната 1 год се стегнах и за 2 месеца направих нещо което много хора не вярваха(приятели,треньори и познати),сега искам да сваля още 10,но големия проблем не в корема,а в краката защото са станали вече мускули но вярвам че мога да сваля и от тях защото несъм ги оформил(бедро).Иначе корема е чук само трябва да го оформим .За това питам за мнения,но всички писаха за храната ,но не и за добавката АНИМАЛ КЪТС.