14.12.13
19:48
Здравейте. Накратко ще представя инфо за себе си.
Тежа 77 кг, висок съм 1,80 - тренирам от година и 4-5 месеца.
Програма ми е следната:
1. Гърди и бицепс
2. Гръб и трицепс
3. Почивка
4. Рамо и трапец
5. Крака
Според вас, добра идея ли да добавя в деня след краката една тренировка САМО за ръце?
Знам, че ръцете участват в упражненията за гръб, гърди и рамо, но чувствам, че недостатъчно се товарят.
15.12.13
14:44
ако добавиш още една тренировка за ръце няма да пораснат повече, но ако изключиш ръцете и се напъваш повече на базовите 100% ще си по-доволен, големи ръце не се правят с упражнения за ръце, колкото и странно да ти звучи това
15.12.13
16:27
не ми звучи странно - имам известен опит с базовите упражнения (включени са в програмата ми). Но не смятам да изключвам ръцете напълно...
15.12.13
17:44
Мисля,че и двамата поставяте нещата в рамка,както обича да казва 1 друг потребител.
Между базовите упражнения и покачването на маса в ръцете наистина има връзка ,но това не означава ,че като не се тренират ръце за сметка на базови движения резултатите ще са по-големи(на базата на моя личен опит).
Бих препоръчал на автора да не изключва все пак ръцете напълно,просто да наблегне на базовите.
Да има момент за специализация точно на ръцете,но той е толкова тънък ,че няма да ми стигнат 2 страници да го обясня и пак много много зависи от генетиката.
Заключение - ако искаш големи ръце тренирай ръце,ако искаш големи прасци - тренирай прасци.
За мен да правиш гьрди с бицепс е глупост прави го с трицепс.Втори ден не ти трябва.
казано от Владимир Димитров на 15.12.13, 14:44:
ако добавиш още една тренировка за ръце няма да пораснат повече, но ако изключиш ръцете и се напъваш повече на базовите 100% ще си по-доволен, големи ръце не се правят с упражнения за ръце, колкото и странно да ти звучи това
Това работи само при наваци.
15.12.13
18:52
Пробвал съм и двете комбинации - гърди с бицепс, гърди с трицепс. Но за мене победител е първото комбо. Когато се надигна от лежанката, за да правя трицепс, не мога да го тренирам така усилено, защото донякъде вече съм го скапал по време на тренировката за гърди.
Предпочитам да тренирам трицепса си изолирано, затова го поставих при гърба.
1) Крака и корем
2) Гърди, бицепс
3) Почивка
4) Гръб,Трапец
5) Рамо,Трицепс
Идната седмица и след Коледа и Нова Година, ще тренирам по тази програма.
Може и да правя промени... Не искам да свиквам.
15.12.13
19:00
Не знам защо не я виждаш, НО ще повторя:
1. Крака и корем
2. Гърди и бицепс
3. Почивка
4. Гръб и трапец
5. Рамо, трицепс
Сега виждаш ли я?
казано от Стилиян Хвърчилков на 15.12.13, 19:00:
Не знам защо не я виждаш, НО ще повторя:
1. Крака и корем
2. Гърди и бицепс
3. Почивка
4. Гръб и трапец
5. Рамо, трицепсСега виждаш ли я?
Това не е програма а просто разпределение на мускулните групи.
Мнението беше редактирано от Dido на 15.12.13 19:16.
Казвал съм го и преди, ще го кажа и сега - най-простият начин да се тренира дадена група два пъти седмично е двудневният сплит.
15.12.13
20:04
Остави си ръцете разпределени из дните, на този етап, ако добавиш ден за тях ще станат много тренировки, а ако ги отделиш в отделен ден ще пренебрегнеш друг мускул. Предполагам това ще е рамото. Ако искаш може да пробваш следното разпределение по мускули:
1. Гърди, бицепс
2. Крака
4. Рамо, трапец, трицепс
6. Гръб, корем
Дни 3,5,7 са дни за почивка.
15.12.13
20:25
Владо, разпределението, което ми предлагаш е подобно на това, което аз си направих - само дето си разменал местата на краката и гърдите и на рамото и гърба. Но ми харесва предложението ти :)
15.12.13
23:45
казано от vatman на 15.12.13, 17:51:
казано от Владимир Димитров на 15.12.13, 14:44:
Това работи само при наваци.
Да, силовите атлети сигурно се сцепват да сгъват за бицепс, щото са напреднали.