13.12.13
12:19
Та така. Направо на въпроса... Ще пречи ли приемът на диуретик на действието на креатина? И обратното естествено... Има ли смисъл ако се приема едното, да се приема и другото? Какъв би бил резултатът при приемът на 2-те добавки едновременно?
Не че го правя или ще го правя, просто ми стана интересно.
Приятен и слънчев ден (ако е възможно) на всички!
13.12.13
16:51
Това са 2 коренно различни добавки, които се използват за коренно различни цели, сам си прави изводите дали е удачно да ги съчетаваш и ако да, какво целиш да постигнеш с това, само не ми казвай, че ще изхвърляш водата, която задържа креатина :D
13.12.13
17:22
казано от Emil Filipov на 13.12.13, 12:19:
Какъв би бил резултатът при приемът на 2-те добавки едновременно?
Естествен отбор.
13.12.13
17:25
казано от Владимир Димитров на 13.12.13, 16:51:
Това са 2 коренно различни добавки, които се използват за коренно различни цели, сам си прави изводите дали е удачно да ги съчетаваш и ако да, какво целиш да постигнеш с това, само не ми казвай, че ще изхвърляш водата, която задържа креатина :D
Аман значи... Явно форумите не са мястото да задава човек въпроси..
Нали това питам - какво евентуално ще се получи? Кретенска му работа
казано от Emil Filipov на 13.12.13, 17:25:
Никъв резултат.
Мнението беше редактирано от Calion на 13.12.13 22:13.
13.12.13
18:50
И аз това забелязвам. Въпросите стават все по-глупави с годините.
Все пак ще ти дам жокер: диуретиците са лекарства, които извеждат излишната вода от системата за да облекчат налягането върху кръвоносните съдове; креатина действа като привлича течност в мускулите. Дали не е логично да кажем, че едновременният им прием би довел до сериозен риск от дехидратация и увреждания на бъбреците?
13.12.13
21:08
казано от Solomon Kane на 13.12.13, 18:50:
И аз това забелязвам. Въпросите стават все по-глупави с годините.
Все пак ще ти дам жокер: диуретиците са лекарства, които извеждат излишната вода от системата за да облекчат налягането върху кръвоносните съдове; креатина действа като привлича течност в мускулите. Дали не е логично да кажем, че едновременният им прием би довел до сериозен риск от дехидратация и увреждания на бъбреците?
Добре! Не беше трудно, нали? За какво бяха нужни предишните коментари като може да се даде и отговор без тях?
Любопитството ми беше задоволено,
Благодаря
13.12.13
21:33
казано от Emil Filipov на 13.12.13, 21:08:
Добре! Не беше трудно, нали? За какво бяха нужни предишните коментари като може да се даде и отговор без тях?
Всъщност трудно беше, но ми дожаля. Коледен сезон е все пак
13.12.13
21:38
“Всъщност трудно беше, но ми дожаля. Коледен сезон е все пак”
Разбира се, как можах да си помисля другояче. Благодаря, че бяхме милостиви към нас и ни засипахте с мъдростта си, о Велики....
Диуретика отмива водата от всички тъкани. Това е и проблема. Креатина ще се елиминира и няма да се усвои в присъствие на диуретика. Трябва да се приемат в различно време.
13.12.13
22:12
Emil Filipov, сарказмът е излишен и крайно неуместен.
Само най-повърхностни знания (за принципното действие на креатина и диуретиците) и елементарна логика ще дадат отговор на този въпрос. Съответно темата ще стане излишна. Научи се сам да търсиш, интерпретираш и асоциираш информация. Тогава най-малкото въпросите ти ще бъдат със съвсем различен характер... а и отговорите ще бъдат несравнимо по-полезни за теб. Отговорът на Solomon Kane е абсолютно правилен, но не ти е достатъчен, за да си изясниш връзката между креатин, диуретик и хидратация в организма. Прав ли съм или греша?
14.12.13
07:37
За да ти е интересно, значи си заинтересован от комбинацията. След четене и чуване си си направил сметката: “креатин=водна задръжка, покачване на теглото за сметка на неактивна вода, което не е добре за спорт с категория или лостове, където не ми трябва да вдигам и торба с вода, разпределена по мене) Как може да му противостоя? А!!! Еврика!! Диуретик=изхвърляне на вода. Съответно разрешаване на проблема с водата и пожъване само на ползите от креатина(сила) без да се притеснявам от категорията или допълнителната тежест на лоста за стрийтфитнеса! Опааа изглежда съм намерил на хляба мекото! Я да пусна една темичка ей тъй на шега в бб тийма. ХОП готовооо.”
Най-добрия отговор май бе на Соломон - естествен подбор. Без да претендирам за качество на отговор аз мисля, че може да имаш известни проблеми с бъбреците.
Всъщност сарказмът е напълно на мястото си!Човек ако не пита във форум, който уж е за здравословен начин на живот, то къде тогава да пита?В зоологическата градина?По-неуместно е да се държиш надменно и едва ли не е супер нахално и недостойно да питаш.
П.С. Хората са казали “С питане и до Цариград се стига”
16.12.13
18:02
какъвто въпроса, такъв и отговора, няма причина да се засягаш
16.12.13
19:42
Да питаш няма нищо нередно. Отговора е, че до сега едва ли някой е правил експеримент в тази посока. Може да ти няма нищо, а може и да изпатиш с бъбреците. Зависи колко диуретик вземаш, колко креатин и колко вода пиеш. Също така зависи и от състоянието на бъбреците ти - заболявания, генетична предразположеност към такива. Другото нещо, което може да се появи са крампите от обезводняване. Пътища много, защото има много променливи в уравнението.
17.12.13
00:54
Според мен не са променливи, а са си направо неизвестни и лично аз не виждам смисъл да се експериментира с това, твърде вероятно е вредите да са повече от ползите.