Ревю - MusclePharm Arnold Series Iron Pump

16.12.13
23:26

Здравейте.Реших да напиша първото си ревю и се насявам че ще е полезно за останалите.Занимавам се от почти 2 години с фитнес сериозно.Преди това съм имал някакви периоди по 2-3 месеца ама нищо сериозно.Досега съм пил доста бустери - Jack3d, Assault, No-Explode,White Flood и др не се сещам.Причината поради която се спрях на този бустер е че единсвено той отгаваряше на критерийте които търсех.Търсех бустер който няма добавен креатин,бета-аланин,аминота и всякакви други работи.Имам си ги отделно и креатина и бета аланина и цитрулин така че ми трябваше бустер който залага на други напомпващи съставки.Тук това което най-много привлича вниманието е Arginin Nitrat-а и Агматина.Още като видях етикета знаех че това е моя бустер.И така взех го и направих няколко тренировки 7-8 и ето впечатленията ми:

Разтворимост - 10/10 - Тук продукта е отличен с 2 движения на лъжицата няма абсолютно никакви следи.Нито утайка остава отдолу нито полепва нещо просто перфектна разтворимост.Досега всякакви добавки дето съм пил никоя не се е справяла по-добре в тази категория.

Вкус - 5/10 - Вкусът който си взех е Watermelon (диня).Тук е някаква средна работа.Определнено продукта трябва да се разтвори в около 150-200 мл вода.В по малко вкуса става адски силен и натрапчив направо ти промива мозъка като го пинеш.Давам му оценка 5 по този критерии.Определено следващия няма да е с този вкус.

Фокус - 8/10 - Попринцип никога не съм разсеян и не съм от хората които обикалят и си говорят.Винаги съм фокусиран върху тренировката, но определено с този бустер фокуса е на доста по високо ниво.Определено ефекта се усеща и си заслужава.

Енергия - 9/10 - Тук продукта се справя адски добре.Енергията мога да я определя като най-добрата която съм получавал от предтренировъчен продукт.Нито е някаква прекалено голяма, че после да им краш нито е малка че да не се усети.Енергията която получих от този продукт не е момента и ме държи около час и половина което напълно ме устроива.Тренировките ми са високо интензивни и с продължителност под 1 час.

Напомпване - 8/10 - Тук незнам колко мога да съм точен защото освен бустера приемам и цитрулин малат.Откакто почнах бустера обаче намалих дозите на цитрулина и пия около 2гр. преди тренировка.Както и да е не мисля че повлиява много това.Напомпването е на високо ниво.Тук определено се оправдаха очакванията ми когато видях съставките.От горе изброените продукти този се справя най-добре.

Сила и издръжливост - 4/10 - Тук мисля, че е слабото място на продукта.Определено силата и издржливостта ми вървят нагоре в последно време, но според мен това се дължи повече на креатина и бета-аланина, които започнах скоро.Тук не съм и очаквал много от продукта и затова немога да кажа че съм разочарован.Както споменах по-горе очакванията към продукта ми бяга насочени в определени неща и това не е от тях.

Цена - 9/10 - Цената на която го взех аз е 45 лева, което е адски добре за 30 дози, като се има впредвид, че досега не съм надвишавал дозата.Не мисля и че ми е нужно поне засега.

Обща оценка - 9/10 - Продукта не се справи добре в категорията за сила и издръжливост, както и вкуса, но не беше и това което се очакваше от него.Определено това е продукта на който ще разчитам и занапред.След този продукт ми се вдига мнението за Арнолд серията и може би ще опитам и други техни продукти.Цените на които се предлагат за момента са много добри и определено си заслужава да им се обърне внимание.

16.12.13
23:49

Браво за ревюто, но си объркал раздела.

Продукта е доста “чист” да, но и не съдържа нещо уникално. За марка, качество, дози и цена си е добра оферта да. Ефективна доза обаче според мен ще бъде двойната :)

17.12.13
00:17

В раздела за ревюта немогат да се пускат теми.Пускат се тук след което админите ги местят там.Иначе не че съдържа нещо уникално.Просто ми харесва че Аргинина е като аргинин нитрат и това че има Агматин.Иначе при мен и 1 доза си работи доста добре.А попринцип трудно ме хващат тия бустери повечето не ги усещам.

17.12.13
09:51

При тези предтренировъчни продукти съм разбрал,че всичко е строго индивидуално.Личното ми мнение за тая Арнолд серия е ,че е мега надценена.Обикновени с нищо кой знае какво отличаващи се продукти,но с голям маркетинг.За серията на Кътлър,дори няма да коментирам,защотото там нещата са трагикомични.

Iron Pump е един от новите енергетици, от които останах с много добри впечатления.
В общи линии мнението ми съвпада с това на MARTO_CSKA. Продуктът ми харесва, защото не усещам характерния за други подобни “ритник” върху нервната система. Енергетичният ефект е достатъчно силен - усеща се ясно, без да е слаб или прекалено силен. Това позволява добър контрол при използването на Iron Pump.

Разбира се, когато говорим за този клас суплементи, не трябва да забравяме, че действието им в голяма степен зависи от индивидуални фактори (преди всичко толерантност към стимулантите на нервната система).

17.12.13
10:47

Добро и полезно ревю, браво!
Имам въпрос - влияе ли ти по някакъв начин този продукт на съня?

17.12.13
11:16

Полезно ревю. От известно време го оглеждам с подозрение (заради Арни и марката) и алчно желание да го пробвам (заради Арни и марката), така че информацията е добре дошла.

17.12.13
14:17

казано от Padre на 17.12.13, 09:51:

При тези предтренировъчни продукти съм разбрал,че всичко е строго индивидуално.Личното ми мнение за тая Арнолд серия е ,че е мега надценена.Обикновени с нищо кой знае какво отличаващи се продукти,но с голям маркетинг.За серията на Кътлър,дори няма да коментирам,защотото там нещата са трагикомични.

Съгласен съм. И аз така ги усещам. За мен серията има доста недостатъци, но конкретно за Iron Pump-a съм разочарован. При мен положителни ефекти почти не усетих, само негативни - сериозен проблем със съня, ако се приеме пълна доза даже в ранният следобяд, ускорен пулс, главоболие. Не бях пил никакви сходни продукти почти две години, та предполагам че са ми пообострили рецепторите (въпреки че редовно злоупотребявам със енергийни напитки). Стимулантите се усещат много силно, даже прекалено. За да усетя напомването, специално експериментирах с тренировки с голям обем - та там нищо особено не усетих.

Освен това, по отношение на аргинин нитрата, интересното е, че той действа по алтернативен път на обичайната формула - т.нар. “нитрат–нитрит–азотен оксид”; дали е по-добре или по-лоша, не мога да кажа, но със сигурност би трябвало да отнема повече време да подейства от традиционното(вероятно двойно повече). Това според мен означава, че и ‘прозорецът’ в който се пие такъв суплемент трябва да е внимателно изчислен, защото действието на аргинина е сравнително краткотрайно.

17.12.13
14:28

казано от Solomon Kane на 17.12.13, 14:17:

...сериозен проблем със съня, ако се приеме пълна доза даже в ранният следобяд, ускорен пулс, главоболие...

Ето това ме интересуваше. Благодаря за мнението!
Аз по начало този клас продукти съм го отписал. По изключение взимам единични дози от каквото има отворено в залата и то само ако тренирам сутрин.
Цитрулин и аргинин отделно, малко бета аланин и ето ти нещо удачно без сериозни стимуланти на ЦНС. На този етап за мен това е по-размуният подход.

17.12.13
16:22

Марто,
Браво за усилията и ревюто, но няма абзац, в който да не си объркал пълния член. Знам, че като пишем в нета, особено пък за спорт, не внимаваме много, но ти сякаш нарочно си бъркал почти навсякъде :)

17.12.13
18:45

казано от Boby_ на 17.12.13, 10:47:

Добро и полезно ревю, браво!
Имам въпрос - влияе ли ти по някакъв начин този продукт на съня?

Ами вчера го взимах към 7:30 вечерта и имах доста сериозен проблем със заспиването.Поне час и половина неможах да заспа,НО това се дължи и на следобедния ми сън от 5 до 7 и нещо.Аз се събудих от сън и веднага го пих и отидох към залата.Ще видя утре или вдругиден като го пия пак по късно дали ще ми пречи и ще пиша пак

19.12.13
01:24

Вчера пак го пих към 8 вечерта.Към 1 си легнах и заспах безпроблемно.Интересното е, че тези които не са го пили говорят лошо за него естествено винаги трябва да се хейтва всичко и са готови да спорят с тези които са го опитвали и казват че са доволни.Напълно съм на същото мнение като на Кольо за енергията.Нито твърде силна, нито е слаба че да не се усети.И лично аз не съм чувствителен на стимуланти и трудно ме хваща каквото и да е, но тук получавам точно каквото търся от само 1 лъжица.

05.01.14
01:39

Здравейте,
Ето мнение и от мен.Пих доста пъти суровтката на арнолд и като вкус и съдържание съм доста доволен от него.22 грама мисляше,че беше протеина,което за едно доза мен лично си е екстра . Добре се и разтваря.Пил съм ги и двата вкуса.ванилия и шоколад.Шоколада ми хареса повече.Но за съжаление не пия протеин ,защото ми излизат пъпки. Между другото никой не ми даде по ясен отговор защо ми излизат? И така от доста време не пия протеини,понякога просто пробвам.Азотния бустер също го пих няколко пъти,дава супер енергия и много помпа,но от него ми се разбиваше съня.Единствено можех да спя от него,като тренирах по обяд,но тренирах ли вечер около 6-7 часа после нямаше спане поне до 3, но това не е конкретно от него и при други ми се е случвало..

Мнението беше редактирано от Ivan Oreshkov на 05.01.14 01:41.

13.04.14
23:24

казано от Ivan Oreshkov на 05.01.14, 01:39:

Но за съжаление не пия протеин ,защото ми излизат пъпки. Между другото никой не ми даде по ясен отговор защо ми излизат?

Почти съм убеден, че протеина го пиеш с прясно мляко. Прав ли съм? Проблема не е в суроватката, а в млякото. Ако пиеш прясно мляко, ядеш сирене, извара или кашкавали просто ги спри напълно. Кисело мляко няма проблем.

Мнението беше редактирано от Ivan Vasilev на 13.04.14 23:25.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1